Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Észak-Afrika

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 15:35 #40277

• Roland
HunBütyök írta:
Roland írta:
Zeki írta:
Csak egy német tarack lövése kell és 5/5 lenne.

Tarack? Egy puskából kilőhető gránát is megtenné. A hatás ugyan az lenne.

A puskagránátok helységharcban még hazsnálhatónak bizonyultak, de afrikába nemnagyon. A világháború egismertebb páncéltörőjét a brit No.68 puskagránátot is 1941-ben leselejtezték, csak elvétve maradt belől epár darab. Pont azért mert pontatlan violt, kicsi volt a lőtávja.
A világháború leghírsebb puskagránátja, ami nem páncéltörő volt, a francia tromblon VB is bár kiváló volt, a németek már 1940 után nemnagyon foglalkoztak vele. Pedig a a legjobb volt a maga nemében.

Itt az ausztrál 5 emberkének van szeme és puskája, ha meg akarnád közelítni őket, hogy puskagránáttal odasúzz nkik, valószínűleg az első ké tlépésnél szitává lőnek.
Bár ha kétpupú tevénk álcázod magad és eg ykis kaktuszt legelsz közben akkor talán közelükbe férhetnél. Bár akkor meg lehet azért lőnek le mert kaja kell nekik, vagy éppen elékötnének egy 25 fontos taracknak, hogy húzzad.

Ezek a puskagránátok közelharcban elég hatásosnak bizonyultak. Szempillantás alatt letépték egy harckocsi lánctalpát. De valóban nagyon kicsi volt a lőtávolságuk:unsure: .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 16:21 #40288

• Zeki
De nem. Közelharcban elég nehézkes volt felcsapni a puska végére. Az ember túl sokat játszik azokkal a vh-s játékokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 16:26 #40290

• Roland
Zeki írta:
De nem. Közelharcban elég nehézkes volt felcsapni a puska végére. Az ember túl sokat játszik azokkal a vh-s játékokkal.

Tiltakozom!!!
Az utolsó játék melyben találkoztam puskagránáttal a Medal of Honor Airborn volt, de ott még sz*rab volt a használata mint az elmondásod alapján.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 16:28 #40291

• Zeki
Nem, én is tiltakozom.
abban jól megcsinálták a használatát, teljesen korrekt, még meg is lepődtem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 16:38 #40292

• Roland
Zeki írta:
Nem, én is tiltakozom.
abban jól megcsinálták a használatát, teljesen korrekt, még meg is lepődtem.

Én már ott meglepődtem, hogy a Springfield puskából lehet kilőni. Ez természetesen lehetséges, de inkább az M1 Grandot használták ilyen célokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 16:53 #40293

• Zeki
Hát ha lehetséges? Akkor mi a baj vele?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 17:21 #40294

• Roland
Zeki írta:
Hát ha lehetséges? Akkor mi a baj vele?

Tulajdonképp semmi, csak kicsit jobban odafigyelhettek volna a szerkesztők. Bár a legnagyobb gond a játékban nem ez volt, hanem a szuper katona...
De erre nem akarok rátérni (legalábbis Észak-Afrikánál).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 17:44 #40295

• Zeki
Szerintem elfért a játékba, és jópofa volt. Majd ráfogjuk, hogy észak-afrikai szuper katona.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 18:04 #40296

• Roland
Zeki írta:
Szerintem elfért a játékba, és jópofa volt. Majd ráfogjuk, hogy észak-afrikai szuper katona.

A játékokban minden elfér, mi jobban, mi kevésbé. Ez valahogy nem illett a Medal of Honor trilógiába.

Ez jó. Észak-Afrikai. Moszkva alatt nem fázott volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 19:52 #40300

• HunBütyök
Puskagránátból több féle volt. Ami a harckocsi lánctalpát leszedte, olyanról nem hallottam. Volt olyan ami élőerő ellen, főleg helységharcban volt hatásos és olyat is ami páncélosok ellen volt (Pl. a No.68 vagy a VPGS-41), ezek a Panzerfaust elődjéhez a faustpatronehoz voltak hasonlóak csak puskából lőtték ki őket. (A hasonlatosságot a becsapódáskor történő dolgokra értem)

Lánctaplletépőről nem hallottam így. Azt hallottam, hogy használtak különböző aknákat kézigránátkötegekt, melyek együtt robbanva nagyot szóltak meg ilyesmik, de konkrétan járművek megbénítására specializáltat nem ismerek.

A lövöldözős játékoknak meg amúgy nem szabad hinni.

Bár készül valami lövöldözős játékhoz egy román mod ahol román katonák lehetünk, az érdkelene. Szívesen lövöldözném a muszkákat vz. 24 puskával meg Orita géppisztollyal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 25 21:17 #40306

cserpakszabi írta:
Hello!
Tudom, hogy offoltátok ezt a témakört, lehet, hogy meghargudotk, de még egy kérdés erejéig legyen szó az afganisztáni veszteségről.
Én a gimnáziumban, ahova járok, az iskolaújság szerkesztője vagyok. Szeretném az iskolámat felvilágosítani erről a témáról, és egy kis \"emlékezés\" cikket írni az eddig elesettekről. Kérem, aki tud forrásokat adni, küldje el!
Köszönöm!

Természetesen vannak tényleges információim, és politológiailag megalapozott szakmai véleményem a dologról, de nem merek érdemi, elfogulatlan elemzést írni róla, mert a tények itt sokakat zavarnak. Persze ideológiai marhaságokat írhatnék, ha ezt a szájuk íze szerint tenném, ezt azonban nem teszem.
Ami az áldozatokat illeti, a Honvédelmi Minisztérium honlapján nézz körül.

Off vége.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-25 23:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 26 11:59 #40339

Off<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-08-26 14:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 26 14:44 #40366

• Roland
HunBütyök írta:
Puskagránátból több féle volt. Ami a harckocsi lánctalpát leszedte, olyanról nem hallottam. Volt olyan ami élőerő ellen, főleg helységharcban volt hatásos és olyat is ami páncélosok ellen volt (Pl. a No.68 vagy a VPGS-41), ezek a Panzerfaust elődjéhez a faustpatronehoz voltak hasonlóak csak puskából lőtték ki őket. (A hasonlatosságot a becsapódáskor történő dolgokra értem)

Lánctaplletépőről nem hallottam így. Azt hallottam, hogy használtak különböző aknákat kézigránátkötegekt, melyek együtt robbanva nagyot szóltak meg ilyesmik, de konkrétan járművek megbénítására specializáltat nem ismerek.

A lövöldözős játékoknak meg amúgy nem szabad hinni.

Bár készül valami lövöldözős játékhoz egy román mod ahol román katonák lehetünk, az érdkelene. Szívesen lövöldözném a muszkákat vz. 24 puskával meg Orita géppisztollyal.

Én a Battlefield 1943-at várom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 26 15:24 #40398

• Zeki
Észak-Afrikába? Reméljük megérkezik oda, no tényleg vissza a témához.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Észak-Afrika 2010 aug. 26 15:29 #40404

• Roland
A németek nem nagyon szerették a meleget. Főként a harckocsizóik. Nem merem elképzelni, hány fok lehetett egy Tigrisben.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla