Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 05:45 #55585

• HunBütyök
Gipszj írta:
Mint írtam, ha egyforma technikai szinten állnak. Azért a görög, szerb, lengyel hadsereget (szegény országok hadserege, olyan luxusra nem tellett mint komoly légierő) mélyen alatta voltak a német hadsereg technikai szintjének. Amint egy hasonló potenciállal rendelkező ország belépett a háborúba ez a fölény megszűnt. A SZU az más eset. Nem a katona volt gyenge, hanem a vezetés. Ha jól vezették akkor nagyon kemény ellenfél volt, bármely más katona teljesítményét tudta produkálni. És még igénytelen is volt. Lásd Kurszk, Sztálingrád, Moszkva stb.
Az igazság nem fikázás.

Erre reagáltam karoton, és nem arra amit te írtál. Ezt helyeseltem. Így már vili? Hozzátenném, lokálisan, egy-egy hadjárat egy-egy ütközetében a támadók vesztesége azonban nagyobb volt. Lásd, Westerplatte. 180 lengyelből 20 meghalt, 53 megsebesült, többi hadifogságba esett és 300 német halt meg vagy sebesült meg.

A lenygel hadjárat egészét véve természetesen a német veszteségek kevesbeb mint egyharmadát tették ki a lengel vezsteségeknek. És ez annak akövetkezménye amit Gipszj is írt és én is. Technikai, menniségi fölény és korszerű harceljárás.

Világos már?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 11:16 #55604

Gyönyörű, különösen a nyelvezet -trágár szavakkal fűszerezett személyeskedés - amit moderátorként megengedsz magadnak...
Mégegyszer megkérdezem, lassan írva, hogy megértsd:P :
\" Nézd meg, hogy 1939-43 között a lengyel, francia, balkáni, orosz hadjáratokban a támadó németek vagy az ellenük védekezők nemzetek katonái szenvedtek-e nagyobb veszteségeket. A csendes-óceáni hadszíntéren szintén számtalan ellenpéldát találhatsz Szingapúrtól Okinaváig... Afrikában úgyszintén pl. 2. El Alameini csata. A támadás súlypontjainál természetesen törekedtek a minél nagyobb erőfölényre - bár ez sem mindig jött össze elég ha Eben Emaelre vagy Krétára gondolunk, de összességében a németek szinte mindig kevesebb emberrel vágtak bele egy hadjáratba/csatába mint a szembenálló fél...\"

Ezt írtam felvetésként, nem többet, továbbra is kíváncsi vagyok ezek közül mire írtad, hogy \"Naja, Karoton felvetéseid a háború korai éveiről tévesek\" ill. a könyveket amikkel ezeket a felvetéseket cáfolod...
Ha meg más kijelentésére reagálsz - egyetértesz Gipszj által leírtakkal, egyébként én is -, akkor abból hogy következett, hogy az én felvetéseim tévesek, még1x melyek azok???<br><br>Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-04-10 13:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 11:17 #55605

• Priger
Nekem a kedvenc könyvem:

Cím: Híd a messzeségben

Szerző: FROST JOHN

Kiadó: PARTVONAL
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 12:06 #55607

• Bazooka Joe
Az egy nagyon jó könyv Priger.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 12:08 #55608

• Bazooka Joe
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 12:08 #55609

• Bazooka Joe
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 12:25 #55611

• Priger
köszi:huh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 10 19:34 #55644

Ezt én is olvastam 3 hete,és valóban jó könyv,de én a Gold Book kiadó könyveként vettem meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 13 12:27 #55737

Mi a véleményetek Robert J. Kershaw Hídfő c. könyvéről?
Én most olvasom,és eddig egész jó.<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-04-13 14:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 13 14:34 #55746

101.Légideszant írta:
Mi a véleményetek Robert J. Kershaw Hídfő c. könyvéről?
Én most olvasom,és eddig egész jó.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-04-13 14:28

Kershaw magyarul kiadott könyvei szerintem nagyon jók, nekem a másik - Háború virágfűzérek nélkül - az egyik kedvencem, de ebben nem kis elfogultság - a keleti hadszíntér iránt - is van
Látom rákaptál a Market Garden témára, bár ezzel a nicknévvel nem meglepő
Ha még nem olvastad ajánlom Cornelius Ryan: Messze volt a híd vagy Stephen E. Ambrose: Elit alakulat c. könyveit - bár utóbbi csak részben szól a témáról, mindkettő elsősorban riportokra, visszaemlékezésekre épít.
Teljesen más megközelítés és sok új info van Turcsányi-Hegedűs: Légideszant 1. könyvében is, ha érdekel a téma ez mindenképp \&quot;kötelezően ajánlott\&quot; darab.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 13 15:56 #55753

Igazából jobban szeretem a keleti hadszinteret,mint a nyugatit,és a kedvenc alakulatom már egy ideje(1 éve) a Szent László hadosztály,és nem nagyon kaptam rá a Market Gardenre,csak ezt a könyvet már egy jó ideje ki akartam olvasni,és egyébként Az elit alakulat c. könyvet már 1 éve kiolvastam.
Nagyából ennyi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 13 18:08 #55770

101.Légideszant írta:
Igazából jobban szeretem a keleti hadszinteret,mint a nyugatit,és a kedvenc alakulatom már egy ideje(1 éve) a Szent László hadosztály,és nem nagyon kaptam rá a Market Gardenre,csak ezt a könyvet már egy jó ideje ki akartam olvasni,és egyébként Az elit alakulat c. könyvet már 1 éve kiolvastam.
Nagyából ennyi...

Küldtem linket priviben a Szent Lászlóról, remélem hasznát veszed
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 13 19:00 #55772

Köszi,megjött!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 15 14:29 #55841

És ismeritek Danku Ferenc emlékiratát az Egy mérki fiú a vérzivatarban c. könyvét?
Ezt szintén olvastam,és sokáig a kedvenc könyvem is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 ápr. 15 17:50 #55856

• Priger
azt szeretném megtudni hogy az elit alakulat c. könyv
jó? Mert a filmet láttam és nagyon szeretem és biztos van a könyv és a film között különbség. Előre is köszi !!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla