Gipszj írta:
Mint írtam, ha egyforma technikai szinten állnak. Azért a görög, szerb, lengyel hadsereget (szegény országok hadserege, olyan luxusra nem tellett mint komoly légierő) mélyen alatta voltak a német hadsereg technikai szintjének. Amint egy hasonló potenciállal rendelkező ország belépett a háborúba ez a fölény megszűnt. A SZU az más eset. Nem a katona volt gyenge, hanem a vezetés. Ha jól vezették akkor nagyon kemény ellenfél volt, bármely más katona teljesítményét tudta produkálni. És még igénytelen is volt. Lásd Kurszk, Sztálingrád, Moszkva stb.
Az igazság nem fikázás.
Erre reagáltam karoton, és nem arra amit te írtál. Ezt helyeseltem. Így már vili? Hozzátenném, lokálisan, egy-egy hadjárat egy-egy ütközetében a támadók vesztesége azonban nagyobb volt. Lásd, Westerplatte. 180 lengyelből 20 meghalt, 53 megsebesült, többi hadifogságba esett és 300 német halt meg vagy sebesült meg.
A lenygel hadjárat egészét véve természetesen a német veszteségek kevesbeb mint egyharmadát tették ki a lengel vezsteségeknek. És ez annak akövetkezménye amit Gipszj is írt és én is. Technikai, menniségi fölény és korszerű harceljárás.
Világos már?