Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 19 16:57 #57492

• Számvéber Norbert
Moscow írta:
Köszönöm
A hűség a becsületem című könyvről is hasonló a véleményed?
Szerző: Gordon Williamson

Nem egészen. A könyv hatásvadász, tele van töltelékszöveggel. Sok benne a jegyzetek nélkül hagyott pontatlanság. Ráadásul a magyar kiadás fordítása kritikán aluli...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 19 20:56 #57502

• Moscow
Köszönöm
Még erre a könyvre lennék kíváncsi
Az első világháború szerző: Jean-Pierre Verney

megkérdezném azt is, tudnál ajánlani könyveket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 19 21:08 #57503

• Roland
Nem hiába, Norbert szakértői szemmel látja át a könyvek tartalmát.

Tudnál nekem is segíteni?

Roger Ford könyveiről mi a véleményed? Például A Tigris harckocsi című könyvéről.

Én úgy vélem, óriási szakmai ismeretekkel a háta mögött írja meg a könyveit, roppantul tényközpontú. Egyedül azt kifogásolom benne, hogy nem ír saját meglátásokat. Bár nem tudom, hogy egy szakkönyvben lenne-e erre egyáltalán szükség...

Te ezt hogy látod?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 20 09:21 #57505

• banditos
És Földi Pál könyveit?Szerintem nagyon sok dolgot nem i ír le!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 20 09:49 #57506

• Roland
banditos írta:
És Földi Pál könyveit?Szerintem nagyon sok dolgot nem i ír le!

Földi Pali bácsi könyvei??? Kizárólag kezdők részére. Amúgy ha sokat olvasod valamelyik könyvét, egy idő után megfájdul a fejed!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 20 14:59 #57513

• Zeki
Áh, neh neh! Ne emlegessük, ez íratlan szabály, minden új fórumozó vagy őt vagy a mákat emlegeti... Két oldalanként minimum...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 21 06:45 #57515

• koszta
Továbbra is azt mondom, hogy kezdőknek nagyon jó, akit pedig jobban érdekel a téma, azok meg úgyis találnak szakkönyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 21 08:11 #57516

• banditos
Igen,én 6 éve olvastam a II. Világháború katonai története című könyvét.Mit mondjak,annyi elég volt belőle!AMúgy Földi Pálról köztudott,hogy nem éppen a fasizmus ellenzője.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 21 11:26 #57525

Hétvégén jobb híján befejeztem a már időtlen idők óta olvasott könyvet:
Ravasz István: Magyarország és a a Magyar Királyi Honvédség a XX. századi világháborúban. Puedlo 2006.

Az alapfelvetés már régi, leegyszerűsítve: nem két vh. hanem egy volt 20 évnyi fegyvernyugvással (ezzel vitatkoznék, de ez más topik témája)
A cél egy tudományos igénnyel megírt ismeretterjesztő könyv lett volna, de amit kapunk... Ha létezik könyv aminek égető szüksége lett volna egy jó szerkesztőre, akkor ez az. Ilyen összedobált, csapongó katyvaszt még sohasem olvastam.
Teljesen aránytalan az egész, pl. alig több mint 10 oldal jut a 272-ből az első vh-s magyar katonai szereplésre ( sok köszönet ebben sincs, érthetetlen módon csak a honvédalakulatokat mutatja be, a közös ill. népfelkelő hadosztályokban harcoló magyarokról szó sem esik, ahogy a balkáni és olasz frontról sem...), míg csaknem 7 a lengyel, ukrán, balti és finn függetlenség létrejöttére. De a honvédeink 1941-44 közti harcaira ugyanannyi jut kb 5 (!!!) oldal ( és ebbben benne van a Gyorshadtest, a 2. hds doni, 1.hds. Kárpátok előterében vívott harca) mint a finnek téli háborújára...
Amúgy is jellemző, hogy képtelen megállni a szerző a korszak időhatárainál, így pl. Jugoszláviánál 1878-tól egészen a KFOR-ig jutunk. (ne kérdezzétek mi köze a könyv témájához)
Nem kis meglepetéseket rejtenek az egyes fejezetcímek alatt megbújó írások, pl. a magyar hadiiparról ill. háborús ellátásról a német megszállás c. fejezetben olvashatunk. A könyv végi táblázatot is nehéz minősíteni. Ennyi közölt adatnál törvényszerűen becsúsznak hibák is, de ennyi belefér.
Természetesen vannak benne jól használható, valóban hasznos és értékes részek is ( erdélyi és mo-i harcok, holokauszt, veszteségek, szakirodalmi ajánlók stb) csak legyen türelmünk kibányászni őket.

Szóval jó szerkesztővel jó könyv lehetett volna, így egy vegyesfelvágottat kapunk, értékelni nem is igen tudom...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 21 16:56 #57530

• Zeki
Ez tényleg nem valami pozitívum. Ez a rossz, ha az ember elkezdi olvasni, és gyakorlottabb olvasó, akkor végigolvassa már, ha elkezdte. Elmondásod alapján tudtál volna számtalan másik könyv közül választani, de te a nehezebb utat választottad. Ez már csak a kíváncsiság miatt volt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 21 17:40 #57533

Mint azt írtam \"jobb híján befejeztem\"
Nem várt gyorsasággal kiolvastam minden papíralapú szakkönyvemet ami itthon volt, így hétvégén szorultságomban a már évek óta apránként olvasott könyv maradt csak elérhető. A vége közeledtével több jó rész is volt, így nem bántam meg, kíváncsiság viszont nem igen volt, mert sok újat nem mondott...

Egy szakkönyv volt az elmúlt 10 évben amit nem olvastam el, ha már elkezdtem, William Fowler: Barbarossa - Az első 7 nap, annyira gagyi volt, hogy ehhez már tényleg nem volt türelmem, megvan tőle a Sztálingrád is, de félek elkezdeni

Visszatérve a Ravasz könyvre, tanulmánygyűjteményként kezelve sokkal jobb az összkép, hiszen külön-külön a fejezetek többsége rendben van, de monográfiaként teljes bukás...<br><br>Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-06-21 19:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 27 04:34 #57662

• HunBütyök
Sajnos amit szerettem volna, a híres lenygel történész és harcjárműszakértő könyvét a Czerwony Blitzkrieg-et csak lengyelül lehet beszerezni, pedig hihetetlenűl jó könyvnek tűnik.

Találtam egy könyvet viszont aminek SS Verfügungstruppen 1939 a címe. Az SS-ről szól 1939-ben. lenygel könyv (de angolra is le van fordítva), ezért remélem nem túl elfogult munka lesz. Most ezt sasolom ezerrel. Jacek Solarz írta.

Na sikerült belelesnem így reggel korán... Hiánypótló munka, eddig még nem találkoztam ilyen könyvvel, ami ennyire érthetően, egyszerűen mutatja be az SS 1939-es Lengyelországi szereplését. Bazi Joe-nak kötelező könyv, meg mindazoknak akiknek nem csak Villers Bocage és Falaise jelenti a W-SS-t.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-06-27 06:43
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 27 05:43 #57663

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Sajnos amit szerettem volna, a híres lenygel történész és harcjárműszakértő könyvét a Czerwony Blitzkrieg-et csak lengyelül lehet beszerezni, pedig hihetetlenűl jó könyvnek tűnik.

Találtam egy könyvet viszont aminek SS Verfügungstruppen 1939 a címe. Az SS-ről szól 1939-ben. lenygel könyv (de angolra is le van fordítva), ezért remélem nem túl elfogult munka lesz. Most ezt sasolom ezerrel. Jacek Solarz írta.

Na sikerült belelesnem így reggel korán... Hiánypótló munka, eddig még nem találkoztam ilyen könyvvel, ami ennyire érthetően, egyszerűen mutatja be az SS 1939-es Lengyelországi szereplését. Bazi Joe-nak kötelező könyv, meg mindazoknak akiknek nem csak Villers Bocage és Falaise jelenti a W-SS-t.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-06-27 06:43

Szerintem ez a lengyel hadtörténeti füzetsorozat (könyvnek nehéz nevezni egy 60-70 oldalas kiadványt) terjedelme a haditechnikai eszközök bemutatására alkalmas, de egy-egy hadtörténeti esemény részletesebb kibontására már nem.
Ráadásul nekem gyanús, ha valaki egymástól térben és időben igencsak eltérő témákról, viszonylag kis terjedelemben ír a második világháborún belül... Az szvsz inkább megélhetés, mint tudományos elhivatottság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 27 07:43 #57667

• banditos
Sven Hassel könyveit érdemes megvenni?Mert most láttam boltban,de egyáltalán nem ismerem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 27 09:00 #57670

• Számvéber Norbert
banditos írta:
Sven Hassel könyveit érdemes megvenni?Mert most láttam boltban,de egyáltalán nem ismerem.

Persze!!!! Vedd meg az összeset! Azoknál hitelesebb, adatban gazdagabb, a valósághoz jobban ragaszkodó szakirodalmat égen-földön nem találsz!!!! <br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-06-27 11:01
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.35 másodperc
Joomla templates by a4joomla