Egy lista, regények és a belőlük készült filmek, elől a filmcím (azt talán többen ismerik) aztán a könyvcím(már ha más az eredeti cím, írót lusta vagyok írni
)
Híd a Kwai folyón - számtalan későbbi fogolytáboros film/könyv alapja, ha nem is kedvenc, de jó
A domb - filmben könyvben is kitünő, nálam a könyv a nyerő
A nap birodalma- fogyaszthatóak, de semmi különös
A piszkos tizenkettő - mély nyomokat egyik változata sem hagyott bennem, de azért élvezhetőek
22-es csapdája- a film nem jött be, könyvben jobb
A sas leszállt - ponyva jelleg, a film szerintem jobb, bár elfogult vagyok néhány szereplő iránt...
Két nap az élet- mindkettő alapmű
Vaskereszt- kedvenc filmek között van, de könyvben még jobb, itt a legnagyobb az eltérés a film és könyv között
A tengeralattjáró- szintén nagy kedvencek, itt a hangulat miatt a film a jobb nálam
Zendülés a Caine hadihajón- a film borzalmas, a könyv nagyon jó
Az őrület határán/A vékony vörös vonal- nagyon jó a film is, de a regény zseniális
Iván Csonkin közlegény...- egyik jobb mint a másik, talán a regény a nyerő
Ellenség a kapuknál/Patkányháború- erősen közepes mindkettő
Nagy vörös egyes-szerintem mindkét mű gyenge
Az ötödik pecsét- legyen egy magyar is, két emlékezetes alkotás
Az ötös számú vágóhíd- bár nem teljesen II.vh, de az egyik kedvenc íróm, így nem hagyhatom ki, a film viszont nem tetszett
A rémkirály- nagy hatású művek, de kedvencnek nem nevezném egyiket sem
Navarone ágyúi 1-2- korabeli akciófilm/könyv, olyan átlagos mindkettő
Hideg napok- még egy magyar, kemény történet olvasva-nézve is
Van még biztosan több is, de most már befejezem, mert mindig beugrik egy újabb mű
, írjatok nyugodtan további címeket. Cornelius Ryan művei nem regények, ahogy a BoB és Pacific könyvek sem, ezért maradtak ki, ahogy a filmekből utólag összedobott regények is...