Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 27 23:16 #57692

Már megint kétszer ment el... Kezdem már nagyon unni:angry:
De akkor még egy könyv ami a küldés alatt jutott az eszembe
Éjfélre kitisztul- egész jók, a könyv azért jobban sikerült<br><br>Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-06-28 01:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 28 05:01 #57695

• Zeki
Uh, de kedvet kaptam... azt hiszem félre rakom a kötelező olvasmányokat... Köszönjük az ismertetőt, és hozzá a véleményeket, soknál egyezik az enyémmel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 28 19:00 #57722

Majd az én világháborús ponyvám Kedvet kaptam könyvet írni, persze nem komolyan, munka mellett. De azon vettem észre magam hogy szeretem, és ömlik belőlem szinte minden, és visszaolvasva is, kellemesen olvasható, normális leírások/ gondolatok. Olyan szinten biztos van mint leo kessler vagy földi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 28 19:23 #57726

• HunBütyök
Én is terveztem egy olyan könyvet mint a Páncélozott harcjármóvek címó Philip Trewitt alkotás, csak mondjuk a \&quot;A villámháború járművei\&quot; címmel... Földön, levegőben, sínen...

Kis bevezető a \'30-as évek fejlesztéseiről, harcászati dolgokról és egy oldal-egy kép-egy műszaki adat táblázat és egy kis rizsa...

Mondjuk én aláznám Philip Trewittet simán.

Sajno skereslet nem lenne rá mert nem falaise-i katlanos könyv és Tigris sincsen benne... Bár ha esetleg az lenne a cím, hogy a \&quot;A Harmadik Birodalom győztes fegyverei és a szemben álló felek...\&quot; akkor biztosan vennék mint a cukrot... Végül is azok nem? <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-06-28 21:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 28 19:38 #57728

HunBütyök írta:
Én is terveztem egy olyan könyvet mint a Páncélozott harcjármóvek címó Philip Trewitt alkotás, csak mondjuk a \&quot;A villámháború járművei\&quot; címmel... Földön, levegőben, sínen...

Kis bevezető a \'30-as évek fejlesztéseiről, harcászati dolgokról és egy oldal-egy kép-egy műszaki adat táblázat és egy kis rizsa...

Mondjuk én aláznám Philip Trewittet simán.

Sajno skereslet nem lenne rá mert nem falaise-i katlanos könyv és Tigris sincsen benne... Bár ha esetleg az lenne a cím, hogy a \&quot;A Harmadik Birodalom győztes fegyverei és a szemben álló felek...\&quot; akkor biztosan vennék mint a cukrot... Végül is azok nem? &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-06-28 21:24

Ha már ennyit tudsz a dolgokról, foglalkoztál is vele, már rég meg kellett volna tenned hogy összehozol mindent, és megpróbálod kiadatni. Legfeljebb nem sikerül, akkor is, szerintem jó időtöltés hobbi szinten is jó könyvet írni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 28 23:06 #57732

Na akkor még 3 nagy hatású regény, azoknak akik a szépirodalom iránt is fogékonyak::

Ismail Kadare: A halott hadsereg tábornoka
Kedvenc íróim egyike ( albán emigráns Fr-ban), két idősík 60-as évek és a II.vh, olasz, albán, német konfliktusok. moly.hu/konyvek/ismail-kadare-a-halott-hadsereg-tabornoka

Jonathan Littell: Jóakaratúak
Sok kritika van róla a neten, pro és kontra, de az biztos, hogy érdemes elolvasni a több mint 1100 oldalas monumentális művet, még a holokausztagadóknak is...

Joseph Boyden: Három nap az út
Kicsit kakukktojás, mert I.vh-s, de annyira jó, hogy muszáj megemlíteni. Idősikok és helyszínek váltakozása, a fő szál két önkéntes kanadai indián flandriai harcai felderítőként és mesterlövészként, de közben megismerhetjük múltjukat, kultúrájukat, történetüket... Bővebben:
www.virtus.hu/?id=detailed_article&amp;aid=81331
vagy www.kalkulus.hu/blogs.4352.Joseph+Boyden%3A+Három+nap+az+út
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 08:29 #57744

• Bazooka Joe
Leon Uris - Csatakiáltás (Meghalsz, tengerész!)

Egyszerűen imádtam. Le sem tudtam tenni. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 10:29
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 11:21 #57746

• Zeki
Bütyök és Portillo én megvenném a könyvetek, mert egyrészt Bütyöké tanulságos és barátságosan kezelné az olvasót (ellentétben más száraz történelmi könyvekkel)és mégis tanulhat belőle az ember. Portillot meg ahogy ismerem, szerintem kalandos lenne, és az sem egy száraz történelmi bemutató... mert be kell vallani kit érdekel, hogy ez meg ez, itt meg itt... ha lehet azt érdekes, stílusos, és főleg izgalmas könyvként forgatni, mert nem a szakkönyveké a jövő, ám mégis tartalmazna egység, jármű, fegyver neveket, amik hasznosak. (Saját tapasztalat) Így nem csak a világháború zombijaihoz írnál, hanem széles körben, akár egy könyvtárba betévedő ember is kivenné, esetleg megvenné.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 13:10 #57752

• Számvéber Norbert
Zeki írta:
Bütyök és Portillo én megvenném a könyvetek, mert egyrészt Bütyöké tanulságos és barátságosan kezelné az olvasót (ellentétben más száraz történelmi könyvekkel)és mégis tanulhat belőle az ember. Portillot meg ahogy ismerem, szerintem kalandos lenne, és az sem egy száraz történelmi bemutató... mert be kell vallani kit érdekel, hogy ez meg ez, itt meg itt... ha lehet azt érdekes, stílusos, és főleg izgalmas könyvként forgatni, mert nem a szakkönyveké a jövő, ám mégis tartalmazna egység, jármű, fegyver neveket, amik hasznosak. (Saját tapasztalat) Így nem csak a világháború zombijaihoz írnál, hanem széles körben, akár egy könyvtárba betévedő ember is kivenné, esetleg megvenné.

Látom magam előtt, ahogy Zekit egy Jentz-könyv vagy egy Glantz-könyv igen barátságtalanul kezeli, és jól lesom neki egy maflást...

Szerencsére nagyon sok második világháború iránt érdeklődőt nem zavarnak, sőt, kifejezetten érdekelnek a tények. Igaz, ők nem bogyótankokkal lövöldöznek egymásra...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-06-29 15:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 14:10 #57753

• Bazooka Joe
Zeki írta:
... mert be kell vallani kit érdekel, hogy ez meg ez, itt meg itt...

Engem - az érdeklődési területemen belül - például érdekelnek ezek az infók.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 17:58 #57762

Zeki írta:
Portillot meg ahogy ismerem, szerintem kalandos lenne, és az sem egy száraz történelmi bemutató...

Köszi ez igen jól esett, főleg úgy hogy azt hittem kb ki nem állhatsz. De majd kapsz egy dedikált példányt. Amúgy jól érzed, nem vontatott, inkább soktörténésű, eseményekben gazdag a történet, tele irracionális karakterekkel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 18:51 #57765

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
Szerencsére nagyon sok második világháború iránt érdeklődőt nem zavarnak, sőt, kifejezetten érdekelnek a tények. Igaz, ők nem bogyótankokkal lövöldöznek egymásra...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-06-29 15:18

valami baj van a bogyótankokkal? Te könyvekkel okítod az embereket én meg mással. Na és? Amiket én okítok azt te nem okítod, amit te okítasz azt én nem okítom... Ennyi...

Én szeretem a könyveidet, de pl. sehol nem láttam levezetve az F-22 ágyú vagy az ML-20 ágyútarack fejlesztésének történetét. Pedig a szovjet tüzérség minden könyvedben szerepel...

A Te könyveidben szeretem hogy részletes és pontos, és hiteles, az én moddolásomnak meg az az előnye hogy kevésbé ismert dolgokat ismer meg az ember, és ki is próbálhatja a haditechnikát piciben. Úgyhogy mindkettő jó, és hasznos.

Persze nem vagyunk tökéletesek, de hát az a lényeg hogy tanuljunk egymástól itt a fórumon, nemde? Információáramlás van ezerrel!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 18:58 #57767

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Számvéber Norbert írta:
Szerencsére nagyon sok második világháború iránt érdeklődőt nem zavarnak, sőt, kifejezetten érdekelnek a tények. Igaz, ők nem bogyótankokkal lövöldöznek egymásra...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-06-29 15:18

valami baj van a bogyótankokkal? Te könyvekkel okítod az embereket én meg mással. Na és? Amiket én okítok azt te nem okítod, amit te okítasz azt én nem okítom... Ennyi...

Én szeretem a könyveidet, de pl. sehol nem láttam levezetve az F-22 ágyú vagy az ML-20 ágyútarack fejlesztésének történetét. Pedig a szovjet tüzérség minden könyvedben szerepel...

A Te könyveidben szeretem hogy részletes és pontos, és hiteles, az én moddolásomnak meg az az előnye hogy kevésbé ismert dolgokat ismer meg az ember, és ki is próbálhatja a haditechnikát piciben. Úgyhogy mindkettő jó, és hasznos.

Persze nem vagyunk tökéletesek, de hát az a lényeg hogy tanuljunk egymástól itt a fórumon, nemde? Információáramlás van ezerrel!!!

A bogyótankos példa a hadtörténelmi ismeretek szelektív, haszonelvű befogadására utalt. Felőlem mindenki azzal foglalja el magát, amivel csak akarja.

A hadtörténelemnek számos területe van, amely külön szakterület. Ilyen például a haditechnika-történet, ahová a különféle fegyverzeti fejlesztések kérdésköre is tartozik. Én nem ezzel foglalkozom, hanem alapvetően hadművelet-történettel, azon belül is páncélos hadműveletek történetével...
Na, ezért nem foglalkozom részletesen az egyes fegyverrendszerek történetével.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 19:22 #57770

• HunBütyök
Hát igen, engem meg inkább ez érdekel, de nekem tetszenek a könyveid. A magyar vonatkozásúak főként.
A normandiás téma mondjuk távol áll tőlem, de az afrikai az dícséretes.

Mondjuk 1939 Lengyelországról nem tervezel írni? Hiánypótló lenne itthon.

Más téma:

De jó volna ha valaki kiadná Janusz Magnuszki Vörös villámháború című könyvét is nálunk. Sikerült beszereznem, de sajnos lengyelül van csak... Szokásosan csak képeket tudok nézegetni benne. Ő egy elismert lengyel történész, azt olvastam. Na jó a lenygel hadi kifejezélseket értem, tehát dandár, hadosztály, páncélos, lovas, gyalogos stb stb azokat tudom.
A könyv nagy része bemutatja az 1939-ben rendelkezésre álló szovjet páncélosokat, majd felsorolja a Vörös villámháborúban harcoló harckocsidandárokkal történt eseményeket. Elég részletes mű, de aki foglalkozott a témával az álmából felkelve is ismeri a szovjet bogyótankokat, sőt a lengyelországi offenzívában résztvevő szovjet páncélosdandárok számait is (6,15,21,22,25,29,32), de azért sok ember biztosan szívesen olvasná.

Az SS Verfügunstruppen 1939 most ál olvasás alatt majd írok róla. Minden esetre aki Wittmann és a Tigrisek miatt szereti az (W-)SS-t az kerülje el ezt a könyvet nagy ívben... Aki viszont szeretne tudni érdekes dolgokról amikről nálunk nem írnak sajnos. (na jó Földi Pál említette őket Lengyelországban de hát az nagyon gagyi volt, és csak pár oldal.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 jún. 29 21:56 #57774

Én most fejeztem be ezt(angolul)
Defense of Japan 1945.
books.google.com/books?id=MDy9aJLqcJUC&a...rce=gbs_similarbooks

Rohadt jó könyv, mellesleg éljen a googlebooks. A link alján találtok egyébb témából származó könyvcsodákkal, lehet olvasgatni kifulladásig ebook formájában.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.34 másodperc
Joomla templates by a4joomla