Hát igen, engem meg inkább ez érdekel, de nekem tetszenek a könyveid. A magyar vonatkozásúak főként.
A normandiás téma mondjuk távol áll tőlem, de az afrikai az dícséretes.
Mondjuk 1939 Lengyelországról nem tervezel írni? Hiánypótló lenne itthon.
Más téma:
De jó volna ha valaki kiadná Janusz Magnuszki Vörös villámháború című könyvét is nálunk. Sikerült beszereznem, de sajnos lengyelül van csak... Szokásosan csak képeket tudok nézegetni benne.
Ő egy elismert lengyel történész, azt olvastam. Na jó a lenygel hadi kifejezélseket értem, tehát dandár, hadosztály, páncélos, lovas, gyalogos stb stb azokat tudom.
A könyv nagy része bemutatja az 1939-ben rendelkezésre álló szovjet páncélosokat, majd felsorolja a Vörös villámháborúban harcoló harckocsidandárokkal történt eseményeket. Elég részletes mű, de aki foglalkozott a témával az álmából felkelve is ismeri a szovjet bogyótankokat, sőt a lengyelországi offenzívában résztvevő szovjet páncélosdandárok számait is (6,15,21,22,25,29,32), de azért sok ember biztosan szívesen olvasná.
Az SS Verfügunstruppen 1939 most ál olvasás alatt majd írok róla. Minden esetre aki Wittmann és a Tigrisek miatt szereti az (W-)SS-t az kerülje el ezt a könyvet nagy ívben... Aki viszont szeretne tudni érdekes dolgokról amikről nálunk nem írnak sajnos. (na jó Földi Pál említette őket Lengyelországban de hát az nagyon gagyi volt, és csak pár oldal.)