Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 19:37 #17840

• Számvéber Norbert
Melezor írta:
amúgy nem teljesen igaz minden amit sven bácsi állít a könyveiben! nem kell mindent elhinni

Gyakorlatilag semmit sem szabad elhinni...
Szórakoztató irodalom, bármiféle alap nélkül. S.H. a büdös életben nem volt a fronton.

De ez egy olyan dolog, amit már ezerszer leírtam, és már magamat is unom...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 19:46 #17841

Melezor írta:
én is szeretem mindet, de ezt a 2-t különösképpen... amúgy nem teljesen igaz minden amit sven bácsi állít a könyveiben! nem kell mindent elhinni tényleg: kinek, melyik szereplő a kedvence? nekem a Légiós alias Alfred Kalb... az egy beteg ember...de ezt a háborút is túlélte, mint annyi másikat...

Az nem is kérdéses, hogy nem teljesen igaz. Inkább kitaláció, de nem erre kell gondoni olvasás közben. Egyébként ahogy telik az idő, egyre nehezebb eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Én erre szoktam mondani, hogy mivel nem lehettem ott így kicsit fenttartásokkal kezelem a kétes dolgokat. A könyvei nagyon jók, és jól leköti az embert. Ennyi a lényeg. Porta és Pici hatalmas alakok, de nincs kedvenc szereplőm, mindenki hozza a formát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 21:22 #17846

• Bazooka Joe
Ez már azért is igaz (márminthogy kitaláció) mert alig akad olyan katona aki megjárta volna mind az É-afrikai a K-i és a NY-i frontokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 04:43 #17848

• Számvéber Norbert
Ha már hiteles háborús regény német szemszögből, akkor a kedvencem:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Egy német mélységi felderítő század története a keleti front északi részén a háború vége felé. 1971-ben adták ki magyarul. Manapság csaknem beszerezhetetlen, de szinte minden könyvtárban megvan.

Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-24 06:45<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-24 06:47
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 06:08 #17849

hát, azt azért nem állítanám, hogy soha nem volt a fronton, de nem volt ennyi helyen, azt szinte bizonyos... Amúgy Mone Cassino majdnem ugyanarra a dátumra esik mint a D-day és, Sven mind2 helyen ott volt... Ráadásul a büntető századokat Soha nem szerelték fel tigrisekkel, mert még az ss-nek sem jutott a tervezett számú...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 06:42 #17853

• Oberstgruppenführer
Meg Sven bácsi először harckocsizó mondjuk már akkor is azt írja, hogy előgördültek a 90tonnás szovjet harckocsik (Nyílván a \&quot;Teknős\&quot; harckocsikkal találkozott, csak nem tudom ,hogyan hiszen soha sem készült belőle egy sem na mindegy) . Aztán meg Monte Cassino-nál is feltűnik pedig ott tudtommal Ramcke ejtőernyősei védték az apátságot és a várost.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 06:50 #17854

• Számvéber Norbert
Melezor írta:
hát, azt azért nem állítanám, hogy soha nem volt a fronton, de nem volt ennyi helyen, azt szinte bizonyos...

Amiket ír (katona-szakmai és haditechnikai képtelenségek) azok alapján nyilvánvaló, hogy harcoló alakulat közelében sem volt.
Egyébként egyetlen általa említett alakulat sem felel meg a tér-idő tényeknek. Az általa favorizált 27. páncélos büntetőezred sohasem létezett!!!!

S.H. könyveit nagyon sokan szeretik. Akik viszont egy kicsit is értenek a II. vh. hadtörténetéhez, azok csak sci-fiként olvassák.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 06:54 #17855

• Bazooka Joe
Monte Cassino-nál szerintem nem csak az 1. Fallschirmjäger Hadosztály védekezett... úgy emlékszem voltak ott más német egységek is például a Hermann Göring ejtőernyős-páncéloshadosztály.

Számvéber Norbert írta:
S.H. könyveit nagyon sokan szeretik. Akik viszont egy kicsit is értenek a II. vh. hadtörténetéhez, azok csak sci-fiként olvassák.

Szerintem itt mindenki így tesz... <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-08-24 08:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 07:06 #17857

• Bazooka Joe
Ramcke csoport ernyősei nem lehettek ott Monte Cassino-nál, mivel \'43-ban megadták magukat a szövetségeseknek Tunéziában.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-08-24 09:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 08:14 #17860

Ki az a S. H.?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 08:38 #17863

• Számvéber Norbert
Történelem p írta:
Ki az a S. H.?

Olvass vissza, és biza\' megtudod...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 18:26 #17883

Számvéber Norbert írta:
Ha már hiteles háborús regény német szemszögből, akkor a kedvencem:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Egy német mélységi felderítő század története a keleti front északi részén a háború vége felé. 1971-ben adták ki magyarul. Manapság csaknem beszerezhetetlen, de szinte minden könyvtárban megvan.

Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-24 06:45&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-24 06:47

Hát előjegyeztettem a szegedi antikváriumban, ha lesz nekik le is csapok rá, mert pont az ilyen katonai visszaemlékezésekből írt könyvet szeretnék olvasni már régóta (főleg olyat aminek van valóság alapja)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 20:02 #17912

• Számvéber Norbert
Hansen írta:
Hát előjegyeztettem a szegedi antikváriumban, ha lesz nekik le is csapok rá, mert pont az ilyen katonai visszaemlékezésekből írt könyvet szeretnék olvasni már régóta (főleg olyat aminek van valóság alapja)

Ez nem visszaemlékezés, hanem regény. Csak éppen a szerzője nagyon-nagyon közelről láthatta azt, amiről írt. Nem úgy mint S.H.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 20:05 #17913

Számvéber Norbert írta:
Hansen írta:

Ez nem visszaemlékezés, hanem regény. Csak éppen a szerzője nagyon-nagyon közelről láthatta azt, amiről írt. Nem úgy mint S.H.

Na már az is valami. Bár mint írtam nagyon szeretem Sven Hasselt is, csak tudom, hogy mennyire igaz (vagyis mennyire nem az) Egyébként erről a témáról írtak egy könyvet valami Swine Hassel címmel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 24 21:49 #17920

Ajánlom Dr.Bernáth Zoltán Horthy Miklós -egy lovaguralkodó és népe c. könyvet! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Történelem p, Időpont: 2009-08-24 23:52
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.73 másodperc
Joomla templates by a4joomla