Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:38 #33742

• Számvéber Norbert
fell írta:
Lehet hogy lemaradtam valamirol a Budapest ostroma könyv adatai erdekelnének?

Festung an der Donau. Unterlagen über die um Budapest geführten Kämpfe 1944/45 in der Sammlung des Budapester Militärhistorischen Archivs. Eine Redaktion und Einleitung von Norbert Számvéber. Materialien aus dem Bundesarchiv. Heft 14. Koblenz, 2003. B/5 297 p.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:39 #33743

Számvéber Norbert írta:
Az angol nyelvű piac valóban más dimenzió. Egy angol kiadó öt éven belül kilenc (magyarul már megjelent) könyvemet fogja közreadni angolul. Én is jobban járnék, ha egyből angolul írnék. Ám magyarnak születtem, minden publikációm először magyarul jelent és jelenik meg a jövőben is...
A kétnyelvű kiadvány lehet egy megoldás (csináltam már ilyet a Bundesarchivval közösen, német és magyar nyelven Budapest ostromáról). Viszont egy bizonyos terjedelem felett ez már kezelhetetlen.

Ez utóbbit - mármint, hogy kezelhetetlen - fejtsd ki légyszíves.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:40 #33744

A postai szálitást ne ird le mert a vidékieknek jo Ez a vesszöparipám mert sajnos fövárostol messze lakni nem mindig jo
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:44 #33745

Mert Székesfehérváron bemegyek egy konyvesboltba és mondjuk egy Petit Real vagy Paktum kiado könyvet kerestem elég döbbenet ult ki arcukra sajnos 3-4 évvel ezelött azota ritkán probálkozok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:44 #33746

• Számvéber Norbert
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:
Mindent meg lehet oldani. Ha lenne elég anyagi fedezet, bármelyik könyvet ki lehetne adni magyarul.
Más kérdés, hogy megérné-e kiadni olyan könyvet, amit még 1500 ember sem venne meg... Minél kisebb a példányszám, a darabonkénti költség annál magasabb.

Anyagi fedezet lenne, hajlandó volnék kockáztatni, de kellene egy előzetes üzleti terv, egy forgalmazási technika, ami biztosítaná azt, hogy mindenki nyerhessen a bolton.

Már jeleztem, hogy nyomdai és kötészeti kapacitást is tudnék biztosítani, kiváló minőségben, és jó áron, sőt a QuarkXpress tördelő és szedőprogit is rendelkezésre tudom bocsátani.
A levilágítás is megvan.

Gondolom lektorálási kapacitásunk csak lenne.

A grafika is megoldható, most már \"csak\" a kulimunkákra kellene vállalkoznia néhány helyesírni is képes ifjoncnak, és \"mindössze\" a terjesztést kellene valahogy gatyába rázni.

A postai szállítás ugyanis - enyhén szólva - költséges, gyakorlatilag a hasznot képes elvinni.

Szóval egy jó kis módszert kellene kiötleni a költségminimalizálásra, és a profitmaximálásra.

Ha valóban lenne anyagi (nevezzük nevén: tőke-) forrás, az a kiadó (nevet nem írok a reklám miatt), amelyik az utóbbi években az én könyveimet adta ki itthon, szerintem ráállna egy ilyen igényes (főleg külföldi munkákból álló) szakkönyv-sorozatra.
Az előállítási költségek adottak, de a könyvek relatíve olcsók maradhatnának. (Az én könyveimre sok mindent lehet mondani, de hogy csillagászati az áruk, azt nem! )
Ennek a kiadónak saját értékesítési hálózata is van. Ám ami nekem talán a legfontosabb: bízom bennük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:46 #33747

• HunBütyök
Tud valaki kutatási tervet írni kulturális turizmus témájában? Fizetnének is érte. És tök jó csajszi kérdezi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:46 #33748

• Számvéber Norbert
fell írta:
Mert Székesfehérváron bemegyek egy konyvesboltba és mondjuk egy Petit Real vagy Paktum kiado könyvet kerestem elég döbbenet ult ki arcukra sajnos 3-4 évvel ezelött azota ritkán probálkozok

Ezek a kiadók 1000-1500 példányban adták/adják ki a könyveket. Szerinted mennyi idő alatt fogynak el?
Segítek: a Nehézpáncélosok kb. hat hónap alatt. És még ma is keresik (de minek?).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:50 #33749

Az a jo ha hamar fogy Mondjuk nekem szerencsere megvan mind És irjuk ki nyugodtan PUEDLO KIADO mert megérdemlik:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 16:54 #33750

• Számvéber Norbert
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:
Az angol nyelvű piac valóban más dimenzió. Egy angol kiadó öt éven belül kilenc (magyarul már megjelent) könyvemet fogja közreadni angolul. Én is jobban járnék, ha egyből angolul írnék. Ám magyarnak születtem, minden publikációm először magyarul jelent és jelenik meg a jövőben is...
A kétnyelvű kiadvány lehet egy megoldás (csináltam már ilyet a Bundesarchivval közösen, német és magyar nyelven Budapest ostromáról). Viszont egy bizonyos terjedelem felett ez már kezelhetetlen.

Egy bizonyos terjedelem felett a könyv kétnyelvű változata túl drága lenne, és esetleg nem is férne el egy kötetben. Pl. megnézném a Kard a pajzs mögött című irományomat kétnyelvűként, amikor a magyar szöveg is több, mint 1 millió karakter.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:02 #33751

Számvéber Norbert írta:
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:
Mindent meg lehet oldani. Ha lenne elég anyagi fedezet, bármelyik könyvet ki lehetne adni magyarul.
Más kérdés, hogy megérné-e kiadni olyan könyvet, amit még 1500 ember sem venne meg... Minél kisebb a példányszám, a darabonkénti költség annál magasabb.

Anyagi fedezet lenne, hajlandó volnék kockáztatni, de kellene egy előzetes üzleti terv, egy forgalmazási technika, ami biztosítaná azt, hogy mindenki nyerhessen a bolton.

Már jeleztem, hogy nyomdai és kötészeti kapacitást is tudnék biztosítani, kiváló minőségben, és jó áron, sőt a QuarkXpress tördelő és szedőprogit is rendelkezésre tudom bocsátani.
A levilágítás is megvan.

A grafika is megoldható, most már \"csak\" a kulimunkákra kellene vállalkoznia néhány helyesírni is képes ifjoncnak, és \"mindössze\" a terjesztést kellene valahogy gatyába rázni.

A postai szállítás ugyanis - enyhén szólva - költséges, gyakorlatilag a hasznot képes elvinni.

Szóval egy jó kis módszert kellene kiötleni a költségminimalizálásra, és a profitmaximálásra.

Ha valóban lenne anyagi (nevezzük nevén: tőke-) forrás, az a kiadó (nevet nem írok a reklám miatt), amelyik az utóbbi években az én könyveimet adta ki itthon, szerintem ráállna egy ilyen igényes (főleg külföldi munkákból álló) szakkönyv-sorozatra.
Az előállítási költségek adottak, de a könyvek relatíve olcsók maradhatnának. (Az én könyveimre sok mindent lehet mondani, de hogy csillagászati az áruk, azt nem! )
Ennek a kiadónak saját értékesítési hálózata is van. Ám ami nekem talán a legfontosabb: bízom bennük.

Lehetne. Szükség lenne némi megbeszélésre, meg egy ésszerű üzleti tervre (business plan), meg egy megvalósíthatósági tanulmányra (feasibility study).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:05 #33752

Számvéber Norbert írta:
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:

Egy bizonyos terjedelem felett a könyv kétnyelvű változata túl drága lenne, és esetleg nem is férne el egy kötetben. Pl. megnézném a Kard a pajzs mögött című irományomat kétnyelvűként, amikor a magyar szöveg is több, mint 1 millió karakter.

Félreértesz!

Nem egy könyvben két nyelven, hanem egy időben a magyar és az angol nyelvű kiadvány.

A nyomólemez nem annyira drága, hogy felvinné a költséget.
Gyakorlatilag egy azonos tördelésű és kiállítású könyvpárról beszélek, egy időben nyomtatva, mondjuk magyarul 1000, angolul 5000 példányban.

Az egyidejű előkészítő munka viszont jelentős költségcsökkentő tényező.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:08 #33753

HunBütyök írta:
Tud valaki kutatási tervet írni kulturális turizmus témájában? Fizetnének is érte. És tök jó csajszi kérdezi...

Belföldi, vagy külföldi turizmus?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:10 #33754

Számvéber Norbert írta:
fell írta:

Ezek a kiadók 1000-1500 példányban adták/adják ki a könyveket. Szerinted mennyi idő alatt fogynak el?
Segítek: a Nehézpáncélosok kb. hat hónap alatt. És még ma is keresik (de minek?).

Egy hat hónapos forgás az kitűnő! Ha pedig még igény is lenne utánnyomásra, az pláne!

Ez konszolidáltan is legalább 40%-os profitrátát jelent!
Simán finanszírozható!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:42 #33755

• Számvéber Norbert
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:
Hajcihő írta:
Számvéber Norbert írta:

A levilágítás is megvan.

Lehetne. Szükség lenne némi megbeszélésre, meg egy ésszerű üzleti tervre (business plan), meg egy megvalósíthatósági tanulmányra (feasibility study).

Egy minden érintett számára alkalmas időpontban örömmel visszatérnék a témára.

Üdv:
Számvéber Norbert
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 04 17:48 #33756

Könyvek téma!!<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-05-04 19:52
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.45 másodperc
Joomla templates by a4joomla