Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 14:27 #34506

• Számvéber Norbert
Jagdpanther írta:
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:
Nem tudotk nekem könyvet ajánlani a szlovák hadseregről a második világháborúban? Az összes ionformáció amit találtam róluk az angol nyelven kb. két a4-es lapnyi. pedig Sztáléingrádnál, a Donnál, a Kaukázusnál is harcoltak halált megvető bátorsággal szinte a nullához közeli fegyverzettel.

Továbbá a Nagy Románia páncéloshadosztály harci cselekményei is érdekelnének.

Ha valaki tudna ajánlani nekem könyvet, nagyon megköszönném.

Ez azért több két A/4-es oldalnál:
www.amazon.com/Germanys-First-Ally-1939-...hiffer/dp/0764305891

\"Németország első szövetségese\"??

Hát önbizalmuk az van, nem mondom:silly:

Szlovákia már Lengyelországot is megtámadta Németországgal közösen 1939 szeptemberében. Nos? Akkor ki volt a németek első tényleges szövetségese?<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-16 16:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 14:37 #34508

• HunBütyök
A szlovákok voltak az első mi meg az utolsó szövetségesei.

Amúgy én akartam lecsapni mint a vércse, de Norbi megelőzött. De rá nem tudok haragudni.
Valóban. Amikor a szlovákok megtámadták a lengyeleket, akkor nag yharcok ugyan nem voltak. Ha jól emlékszem 5 darab Lt. vz.35 harckocsuit vetettek be meg pár Tatra páncélgépkocsit. De a szándék volt a lényeg. Amúgy nemtudom, hogy Norbin és rajtam kívül ki tudta ezt. Mindig csak a Stukák meg a panzer I-esek meg a megtorló SS alakulatok meg Bf-109 satöbbi satöbbi...(És az összes unalomig szajkózott közhely) Pedig bizony-bizony 1939-ben a szlovák csapatok is támadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 14:38 #34509

• HunBütyök
Ja azt nem is merem már elmondani, hogy volt egy szlovák-magyar háború is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 14:42 #34510

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Ja azt nem is merem már elmondani, hogy volt egy szlovák-magyar háború is.

Az nem háború, hanem fegyveres konfliktus volt. De ez itt OFF. Kéretik nem itt kifejteni! Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 16:37 #34515

Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:
Nem tudotk nekem könyvet ajánlani a szlovák hadseregről a második világháborúban? Az összes ionformáció amit találtam róluk az angol nyelven kb. két a4-es lapnyi. pedig Sztáléingrádnál, a Donnál, a Kaukázusnál is harcoltak halált megvető bátorsággal szinte a nullához közeli fegyverzettel.

\&quot;Németország első szövetségese\&quot;??

Szlovákia már Lengyelországot is megtámadta Németországgal közösen 1939 szeptemberében. Nos? Akkor ki volt a németek első tényleges szövetségese?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-16 16:27

Úgy bizony. De erről mélyen hallgattak idehaza és nyugaton is. Valahogy nem fért bele a háború utáni politikai diktátumok szövetébe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 16:39 #34516

Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:

\&quot;Németország első szövetségese\&quot;??

Szlovákia már Lengyelországot is megtámadta Németországgal közösen 1939 szeptemberében. Nos? Akkor ki volt a németek első tényleges szövetségese?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-16 16:27

Bocsánat, félreértelmeztem:blush:
Azt hittem, hogy első számú. Bár lehetne azon is vitatkozni, hogy egyes történészek szerint már a spanyol polgárháború, is a vh része volt, akkor pedig Olaszország az első. Nem is beszélve arról, hogy Churchill a háború után, (és ebből kiindulva sokan mások is) a két világháborút csak egynek tartják:evil:

De igazad van, csak szeretek kicsit replikázni:lol:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 16:49 #34518

HunBütyök írta:
A szlovákok voltak az első mi meg az utolsó szövetségesei.

Amúgy én akartam lecsapni mint a vércse, de Norbi megelőzött. De rá nem tudok haragudni.
Valóban. Amikor a szlovákok megtámadták a lengyeleket, akkor nag yharcok ugyan nem voltak. Ha jól emlékszem 5 darab Lt. vz.35 harckocsuit vetettek be meg pár Tatra páncélgépkocsit. De a szándék volt a lényeg. Amúgy nemtudom, hogy Norbin és rajtam kívül ki tudta ezt. Mindig csak a Stukák meg a panzer I-esek meg a megtorló SS alakulatok meg Bf-109 satöbbi satöbbi...(És az összes unalomig szajkózott közhely) Pedig bizony-bizony 1939-ben a szlovák csapatok is támadtak.

Én tudtam ! van 1 jó kis könyvem Magyarország a második világháborúban . Jó kis könyv csak kicsit rövid de gyönyörű nagyméretű képek vannak benne
Ebből a könyvből tudtam meg hogy mi igazán nem is akartunk belépni a háborúba hanem a az utána lévő béketárgyalásokban a sérülés mentes hadsereget bevetve előnyben akartunk lenni de máshogy alakult ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 17:15 #34519

• Bazooka Joe
Azt a könyvet én is ismerem, de kíváncsi vagyok, hogy Norbinak mi a véleménye róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 17:16 #34520

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Azt a könyvet én is ismerem, de kíváncsi vagyok, hogy Norbinak mi a véleménye róla.

Azt a könyvet inkább hagyjuk! A képeken kívül erősen felejtős...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 17:18 #34521

• Bazooka Joe
Akkor újabb selejt-termék a magyar közönségnek... gratulálok az íróknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 17:47 #34523

• koszta
Norbi A legnagyobb csata (Andrew Nagorski) című könyvet olvastad? Ha igen, vélemény róla?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 17:54 #34525

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Norbi A legnagyobb csata (Andrew Nagorski) című könyvet olvastad? Ha igen, vélemény róla?

A könyv nem rossz, de nem szorosan vett hadtörténet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 16 18:28 #34532

• koszta
Számvéber Norbert írta:
koszta írta:

A könyv nem rossz, de nem szorosan vett hadtörténet.

Olvasmányként szerintem teljesen jó. Én élveztem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 17 15:37 #34567

Most kezdtem bele Norbert , márha szabad így szólítanom, könyvébe, mégpedig a Páncélosok a Felvidéken címűbe, belelapozgattam, és szörnyülködve véltem felfedezni, hogy én ezt 1 év alatt nem fogom bírni elolvasni, annyira részletesen van leírva minden. Állati jónak ígérkezik : )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 máj. 26 14:19 #34948

A kedvenc könyvem : A világ híres harckocsijai 1916-tól napjainkig A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.27 másodperc
Joomla templates by a4joomla