Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 09 10:55 #36487

panzer2 írta:
UsDie írta:
Stephen E. Ambrose könyveket nagyon tudom ajánlani, nemtudom, hogy a többieknek erről mi a véleményük, de szerintem nagyon jó könyvei vannak.

Jó könyvek de azok se teljesen tanítanak azt is inkább ki kapcsolódásként ajánlanám én.
Na meg nem tudom hogy vagy vele de az kicsit olyan hogy jenkik így hősök meg úgy hősök ők a szabadságért meg egy szebb világért harcoltak ez nekem túl jenkis, de nem tudom te hogy állsz ehhez.<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2010-07-09 11:11

Nekem azért tetszenek a könyvei, mert visszaidézések vannak benne, 2.vh-ban harcoló katonákkal, akik elmesélik, hogy s mint volt a saját szavaikkal, így sokkal érdekesebb az egész.
Aki tud még ilyen könyveket az légyszi írja : )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 09 13:10 #36490

• Roland
Kösz mindenkinek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 09 14:39 #36508

• HunBütyök
Én ajánlom az Osprey sorozatot.
Vagyis csak a másáodik vh-s részeit. Az kb 200 könyv. Azt ha elolvasgatod, akkor lesz némi alapfogalmad a második vh-ról.

Ha a magyaros részek érdekelnk, akkor meg van egy huszáros könyv, a címét nem írom le, mert még mindenki a magyar huszárokat fogja imádni. Visszaemlékezések vannak benne és hitelesek is. Az amcsik elbújhatnak a mi huszárjaink mögött! Panuzer2 ismeri eme könyvet, majd ő ír róla.

Ha csak technikai dolgok érdekelnek, akkor a brit AFV sorozatot ajánlom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 09 14:41 #36509

• HunBütyök
Sajnos Magyarországon csak kevés jó könyv létezik, de ezt a keveset érdemes megsasolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 09 14:55 #36510

• Roland
HunBütyök írta:
Sajnos Magyarországon csak kevés jó könyv létezik, de ezt a keveset érdemes megsasolni.

Értem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 10 10:45 #36539

• Zeki
Hát írni is nehéz lehet őket...mert senki sem tökéletes ugyebár.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 10 19:50 #36565

• Roland
Így, ahogy mondod!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 17:39 #36597

• Gipszj
Wolf írta:
Mindenkinek ajánlom Sven Hassel regényeit. Izgalmas könyveket ír (össz.:13db; 40 milliót adtak el belőle).Katonás élményeiről ír.
A szerzőről:Végig harcolta az egész II.vh-t. Harcolt Sztálingrádnál, Monte Cassino-nál, Normandiában. Felsorolom egy pár kitüntetését: I-II osztályú Vaskereszt, Tankroham Emlékérem...stb.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-05-12 12:01

Sztálingrádi bekerítésből hogyan jutott ki?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 17:46 #36599

• szenszej95
Gipszj írta:
Wolf írta:
Mindenkinek ajánlom Sven Hassel regényeit. Izgalmas könyveket ír (össz.:13db; 40 milliót adtak el belőle).Katonás élményeiről ír.
A szerzőről:Végig harcolta az egész II.vh-t. Harcolt Sztálingrádnál, Monte Cassino-nál, Normandiában. Felsorolom egy pár kitüntetését: I-II osztályú Vaskereszt, Tankroham Emlékérem...stb.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-05-12 12:01

Lehet, hogy az utolsó géppel, ami elhagyta a várost.<br><br>Szerkesztette: szenszej95, Időpont: 2010-07-11 20:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 17:49 #36600

• Roland
szenszej95 írta:
Gipszj írta:
Wolf írta:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-05-12 12:01

ű
Lehet, hogy az utolsó géppel, ami elhagyta a várost.

Realistább meglátás: a sok büntetőalakulatos katonához hasonlóan egy engedély nélküli kiszivárgással, kitöréssel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 18:29 #36602

• Gipszj
Nekem négy nagybátyám volt a Don kanyarban, három visszajött, apósom főhadnagyként ment, századosként jött. (A kocsimon most is van egy kis darab nemzeti színű szalag ami megjárta a Don kanyart, 1942-43.-ban)
Ezzel együtt is inkább tudnám ajánlani John Keegan-től A csata arca c. könyvet,Aquila könyvek sorozat, 2000.-ben adták ki. Amit a fentebb említett szemtanúk meséltek, ahhoz ez a könyv áll legközelebb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 18:52 #36604

Az jó könyv olvastam,de szerintem az egész sorozat tűrhető
A rokonok alakulatát lehet tudni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 19:38 #36605

• Gipszj
fell írta:

A négy nagybátyám Szekszárdról vonult be Tolnára, egy szanitéc volt, ellőtték a sarokcsontját, enyhén sántított, egy mesterlövészként szolgált, Ő eltűnt, egy gépkocsivezető volt, Ő sérülés nélkül megúszta, a negyediket nem tudom és már nem is fogom tudni. Apósom tudomásom szerint lovastűzér volt, pontos adatok beszerzését folyamatba tettem sógoraimnál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 19:53 #36606

• Roland
Gipszj írta:
Nekem négy nagybátyám volt a Don kanyarban, három visszajött, apósom főhadnagyként ment, századosként jött. (A kocsimon most is van egy kis darab nemzeti színű szalag ami megjárta a Don kanyart, 1942-43.-ban)
Ezzel együtt is inkább tudnám ajánlani John Keegan-től A csata arca c. könyvet,Aquila könyvek sorozat, 2000.-ben adták ki. Amit a fentebb említett szemtanúk meséltek, ahhoz ez a könyv áll legközelebb.

John Keegan, ismerős, nem ő írt az iraki háborúról egy egész jó könyvet?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 júl. 11 20:05 #36608

• Roland
fell írta:

(Remélem ugyanazon íróra gondolunk)
A modern háború(k) ról jobban írt mint a VH.-k ról.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla