cserpakszabi írta:
igen, valóban Kurt Rieder könyvein van pontatlanás.
Megvannak azok a könyvei ,mely konkrét haditeechnika, pl.: a legyőzhetetlen Messerschmitt, a legyőzhetetlen Tigris, a legyőzhetetlen Farkasfalka, a III. Birodalom Replüőgépei, a III. Birodalom páncélosai, a II. világháború páncélosai, a III. Birodalom páncélosai, magyar fejlesztések a II. világháborúban
Nem mondom, hogy ezeken a könyveken nőttem fel, de a pontos adatokon kívül a gyártás körülményei, is benne vannak, és szerintem más könyveknek is ezt kellene átvenniük, hogy nemcsak száraz tények, hanem valamilyen kiegészítés is legyen benne.
Ugyanakkor azok a könyvei, melyek Életrajzok, pl.: a III. Birodalom legyőzhetetlen katonái, a III. Birodalom ászai, stb...
és van az ,,egyéb\" kategória, pl.: Legendás hadműveletek a II. világháborúban, a II. világháború legnagyobb katonai kudarcai, a második világháború legnagyobb katonai sikerei, öngyilkos merényletek a második világháborúban, a III. Birodalom elveszett kincsei stb.
Szóval, azt szeretném mondani, hogy témától függően pontos, illetve kissé pontatlan Kurt Rieder könyvei, de attól még egyes könyvei élvezhetőek.
Vagy ha egy kissé élesen szertném kinyílvánítani a kritikámat, ,,aki sokat markol, keveset fog\". (de ez csak részben igaz)
ez a mondás talán azért igaz, mert kiadott könyveinek száma lassan 40-hez közelít.
Nagyjából egyezik a véleményünk. Ennek örülök. Én is rengeteg Kurt Rieder könyvet olvastam. Érdekelne, hogy téged melyik fogott meg a legjobban?