Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 06 17:59 #41495

• Roland
andy50 írta:
Most kezdem el ezt a könyvet olvasni:

szerző: Kurt Rieder
könyv címe: Partraszállás a 2 világháborúban

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Jó könyv. Nagyon hasznos információkat tartalmaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 06 18:12 #41504

• HunBütyök
Akkor már az Osprey sorozat 4 részes D-nap könyve a király.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-06 20:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 06 18:16 #41509

• Bazooka Joe
Nah, ez már sokkal színvonalasabbnak tűnik! Mennyire ajánlod Bütyök?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 06 18:21 #41511

• Roland
Bazooka Joe írta:

Ez tényleg színvonalas sorozat. De a D-nap már nagyon lerágott csont.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 06 18:49 #41526

• koszta
Roland írta:
Bazooka Joe írta:

Ez tényleg színvonalas sorozat. De a D-nap már nagyon lerágott csont.

Nem biztos az.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 03:12 #41561

• Atek72
Szerintem sincs \&quot;lerágott csont\&quot; egyik témakörben sem. Mindig újabb, és újabb levéltári Top secret anyagok látnak napvilágot, és átértékelnek egy- egy eseményt. Most olvastam a főoldalon az Anglia elleni invázió tervét. Érdekes, eddig erről nem is hallottam. Szóval ha egy könyv objektív és nem részrehajló, biztos tartalmazhat új, és eddig ismeretlen infókat. Küszi könyvajánlót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 04:38 #41564

• HunBütyök
Hogy mennyire? Munkahelyemen van ez a 4 könyv, hazahozom és odaadom neked, aztán ha tetszik akkor SAVE, ha nem akkor DELETE.

Én nem olvastam ezeket, de Osprey lévén rövid, tömör átfogó munkák, sok szép képpel. Nem nehéz angollal.
Nyelvezetét tekintve angol kezdő tanfolyamon elmenne.
Osprey könyvkenél még nem fordult elő vele, hogy pislogok mint a lukinyúl, hogy mi is van ide írva angolul. Az AFV sorozatnál már akadt ilyen.

A D-nap sorozat bár megvan, nem olvastam, mivel eléggé lerágott csoint szerintem is, a járműveket meg előlről hátra ismerem amik ott szolgáltak.
H apontiozni kellene, mivel ismerem az Osprey könyvek bizonyos csatákat leíró részeit (Operation Compass, Gazala 1942, Tobruk 41, France 1940, Poland 1939) azt kell mondjam, hogy 10/8-9-es mű, de átfogó jellegű, nem megy bele nagyon apró dolgokba.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-07 06:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 04:52 #41566

Bazooka Joe írta:
andy50 írta:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Na kezet foghatsz másokkal...!

Hát igen, mióta nekem szóltatok a kezembe nem vettem egy ilyen könyvet, azóta találtam ennél 1000-szer jobb könyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 04:53 #41567

HunBütyök írta:
Akkor már az Osprey sorozat 4 részes D-nap könyve a király.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-06 20:12

Köszi Bütyi megszerzem!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 05:16 #41572

• HunBütyök
Hazahozom aztán msn-en átdobom Andy! Úgyis fennvagy nekem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 09:45 #41577

Atek72 írta:
Szerintem sincs \&quot;lerágott csont\&quot; egyik témakörben sem. Mindig újabb, és újabb levéltári Top secret anyagok látnak napvilágot, és átértékelnek egy- egy eseményt. Most olvastam a főoldalon az Anglia elleni invázió tervét. Érdekes, eddig erről nem is hallottam. Szóval ha egy könyv objektív és nem részrehajló, biztos tartalmazhat új, és eddig ismeretlen infókat. Küszi könyvajánlót.

Hát azért az Anglia elleni invázió tervéről írt cikkben nincs semmi különleges, de még újdonság sem...
Max. az eredti angol anyagban! De arról meg nem szól a magyar verzió!
Lehet, hogy neked új, de aki régóta foglalkozik a témával, annak csak egy újabb figyelemfelkeltő cikk csupán...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 09:46 #41578

Roland írta:
andy50 írta:

Jó könyv. Nagyon hasznos információkat tartalmaz.

De csak kezdőknek ajánlott!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 11:09 #41583

HunBütyök írta:

Nekem is légyszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 07 13:30 #41596

HunBütyök írta:

Köszi szépen Bütyi!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 08 05:30 #41679

• HunBütyök
Na milyen a könyv Andy? Mivel én nem olvastam nm tudom pontosan, de beszámolhatnál róla.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla