Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 11 13:41 #41953

• Bazooka Joe
Legalább 15X átbeszéltük már a fórumon Sven bácsit, meg a könyveit... másokat nem is ismertek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 11 14:01 #41959

• HunBütyök
Hogy meglegyen a mai könyvajánló rész, ezt ajánlom ma nektek:

Alan Shepperd: France 1940

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ez a régi borítós kaidás, de nekem az új borítóval van meg. Asszem valakinek megvan még a fórumon...

Bogyótankpower van ám!

A könyvben térképek, sk archív kép, sok állománytábla van. Kiváló alapfokú átfogó munka 1940 eseményeiről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 11 14:04 #41960

• HunBütyök
A könyv egyetlen hátrány ahogy a francia alakulatokat a franci aterminlógi aszerint nevezi meg és a francia szakzsargont hazsnálja. Pl. leírja, hogy erre ment két DLC. De azt nem hogy mi az a DLC. (Division Légere Cavalerie)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 11 15:17 #41974

Bazooka Joe írta:
Legalább 15X átbeszéltük már a fórumon Sven bácsit, meg a könyveit... másokat nem is ismertek?

Ha már 15x átbeszéltétek, a 16dik sem fog megártani;)
Nem tudtam, hogy ezekről könyvekről mi a véleményed, hát megtudtam. A többieknek mi a véleménye a könyvről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 11 17:11 #41978

• Roland
cserpakszabi írta:
Bazooka Joe írta:

Ha már 15x átbeszéltétek, a 16dik sem fog megártani;)
Nem tudtam, hogy ezekről könyvekről mi a véleményed, hát megtudtam. A többieknek mi a véleménye a könyvről?

Nekem a kedvenc íróm Hassel. Úgy látom Joenak is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 12 05:12 #42006

• HunBütyök
Én is kedvelem Sven bácsit, szó sem róla, de sok helyen téved és látszik hogy javarészt csak regény. De szenzációs amúgy, a történet is zseniális, a karakterk is.

De éppen úgy ahogy az Egri csillagokban is le van írva csomó minden a talizmánról, Jumurdzsákról meg mindenféléről, még nem a történelem része a Jumurdzsák és a talizmánja. Ez csak Gárdonyi plusz adalékja, hogy izgibb legyen. Ahogy Gárdonyi, úgy Sven is kicsit ír hozzá a dolgokhoz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 12 08:37 #42022

HunBütyök írta:
Én is kedvelem Sven bácsit, szó sem róla, de sok helyen téved és látszik hogy javarészt csak regény. De szenzációs amúgy, a történet is zseniális, a karakterk is.

De éppen úgy ahogy az Egri csillagokban is le van írva csomó minden a talizmánról, Jumurdzsákról meg mindenféléről, még nem a történelem része a Jumurdzsák és a talizmánja. Ez csak Gárdonyi plusz adalékja, hogy izgibb legyen. Ahogy Gárdonyi, úgy Sven is kicsit ír hozzá a dolgokhoz.

Pontosan. Úgynevezett korrajzi elem. Nem tudjuk, hogy létezett-e Jumurdzsák, így aztán nem tudhatjuk, hogy létezett-e talizmánja, azt azonban tudjuk a korról, hogy a törökök hitvilágában jelentős szerepet játszottak a talizmánok, és, hogy mennyire kötődtek hozzájuk. Így aztán ez a \"meseelem\" sokkal közelebb visz a kor, és ezen belül a törökök megértéséhez.
Ez nem csalás, ez egyfajta kapaszkodó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 12 09:52 #42042

• Zeki
Igen olykor-olykor az író ad egy kis pluszt az írásához, de ez már bennünk a fikció képét kelti - hisz az adalék javarészt a figyelemfelkeltést, a fokozást és az érdeklődést célozza meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 12 09:59 #42046

Zeki írta:
Igen olykor-olykor az író ad egy kis pluszt az írásához, de ez már bennünk a fikció képét kelti - hisz az adalék javarészt a figyelemfelkeltést, a fokozást és az érdeklődést célozza meg.

Vagy egy hiteles korrajzot alapoz meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 12 10:02 #42048

• Zeki
Hajcihő írta:
Vagy egy hiteles korrajzot alapoz meg.

Akár azt is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 14 09:57 #42267

Igen!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 14 12:07 #42278

Akkor most mi van? Ennyi erővel Kurt Rieder sem szem**láda(Mert hogy sokan ezt mondják róla)! Ő is hibázik és regényszerűen írja le a történelmet mégis mindenki szidja. Szerintem aki el akar kezdeni a történelemmel foglalkozni vagy csak nem mélyülne bele annyira annak ezek a könyvek tökéletesek.

Mellőzd a csúnya szavakat. Csillagozás lehetséges!<br><br>Szerkesztette: David9999999, Időpont: 2010-09-14 20:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 14 12:11 #42280

bálint21 írta:
Akkor most mi van? Ennyi erővel Kurt Rieder sem szemétláda(Mert hogy sokan ezt mondják róla)! Ő is hibázik és regényszerűen írja le a történelmet mégis mindenki szidja. Szerintem aki el akar kezdeni a történelemmel foglalkozni vagy csak nem mélyülne bele annyira annak ezek a könyvek tökéletesek.

Kétségkívül ad egy vázlatot, a nagy hibája az, hogy az általa írt adatok egy része súlyosan pontatlan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 14 12:21 #42281

• Bazooka Joe
A gond csak az, bálint21, hogy sok ember megmarad ezen a szinten. Holott főleg ezen és ehhez hasonló honlapokon kéne olyan embereknek összegyűlnie, akik bele akarnak vagy már belemélyültek a II. vh.-ba és túl akarnak jutni vagy már túljutottak KR-en.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 14 12:48 #42282

bálint21 írta:
Akkor most mi van? Ennyi erővel Kurt Rieder sem szemétláda(Mert hogy sokan ezt mondják róla)! Ő is hibázik és regényszerűen írja le a történelmet mégis mindenki szidja. Szerintem aki el akar kezdeni a történelemmel foglalkozni vagy csak nem mélyülne bele annyira annak ezek a könyvek tökéletesek.

Én nem szidom Kurt Riedert mert én is szoktam olvasni a könyveit és szerintem jó író!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.43 másodperc
Joomla templates by a4joomla