Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 15 16:32 #42466

Zeki írta:
Szakirodalomban a világháborús \"krónikák\", a harci beszámolók, a forrásos olvasmányok, az értekezések, az elemzések amik érdekelnek engem elsősorban. Ha meg fikció kell, azt igen könnyű találni, de azért ha világháborús könyvet akarunk olvasni ne ezeket keressük meg.

Egyetértek. De - általánosságban fogalmazva - én a maga műfajában jól megírt munkát tartom sokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 15 16:50 #42470

• Bazooka Joe
Mivel ez az oldal is leginkább a II. vh. szakkérdéseivel foglalkozik, ezért sem célszerű itt holmi regényekről beszélni. Ám ha mégis sor kerül rá, akkor legalább ne az esetek 90 %-ban!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 15 17:19 #42476

• Roland
Bazooka Joe írta:
Mi itt a szakkönyveket tarjuk a legtöbbre.

A szakkönyvek sokszor nem tartalmazzák az író személyes véleményét. Gyakran nem is tehetik meg. Ezeknek pedig az lesz a következménye, hogy például abba a tévhitbe kerül az ember, hogy a Waffen SS egy csodaszép intézmény volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 15 20:15 #42531

• HunBütyök
Húha.... Roland ennek fuss neki mégegyszer. A szakkönyvekben éppen hogy semlegesen írnak. (na azért az adott politikai rezsimet mindig kiszolgálják)
Az általad említett könyvekben pedig pon thogy az SS-t és a német hadserget állítják be meseszép intézménynek. Úgyhogy pont fordítva van, mint ahogy mondod.
Lásd Kurt Rieder, a lgyőzhetetlen Messerschmitt, a legyőzhetetlen tigris, a legyőzhetetlen Luger SS-postagalamb meg mindenféle fércmunkái. Vagy Földi Pali bácsi munkái a hős és dicsőséges kedves, barátságos Waffen SS stb stb... (Mondjuk ezzel semmi bajom, de az nem erre a honlapra tartozik)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 16 04:38 #42538

• Zeki
Ennek tényleg fuss neki még egyszer, most pont ellentmondásba keveredtél. Bütyinek igaza van, ezek a fércmunkák nem érdemlik meg az említést, ha szakirodalomról beszélsz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 16 05:07 #42542

• koszta
Bazooka Joe írta:
Mivel ez az oldal is leginkább a II. vh. szakkérdéseivel foglalkozik, ezért sem célszerű itt holmi regényekről beszélni. Ám ha mégis sor kerül rá, akkor legalább ne az esetek 90 %-ban!

Az is tény, hogy egy szakkönyv elolvasása sokkal több időt vesz igénybe, mint egy regény elolvasása. Illetve én személy szerint inkább elolvasok pár regényt, és utána egy szakkönyvet, majd megint regényt, minthogy a szakkönyveket faljam.
Most per pill a Nappalok és éjszakák (Szimonov) című regényt olvasom, nem tudom ismeritek-e. Ha igen, vélemény? Én még csak a 100. oldal környékén járok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 04:38 #42664

• HunBütyök
Hajcihővel dumáltunk arról hogy nem elég a harckocsik neveit tudni többé kevésbé pontosan, hanem valami háttérinformációra is szükségünk van. Nekem egy \"civil\" szakkönyv sokat segített:

Czene János - Lakatos József: Mezőgazdasági gépjármű- és traktorszerelők könyve (Mezőgazdasági Kiadó, Bp. 1977)

Nagyon egyszerűen van leírva minden és totál humán bállítottságú embereknek (mint pl. én) is kiváló tankönyv a gépészet alapjait megtanítani. Tisztázni fogalmakat, megismerni egy-egy alkatrész működését, melyekkel egy-egy szakkönyvben bőven találkozunk.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A könyv nem világháborús, de elolvasása, belekukkantgatása nagyban hozzájárul ahhoiz hogyha elolvassuk mondjuk a Sherman harckocsi lírását és találkozunk egy-egy alkatrész nevével, pl. a himbakocsival, vagy a torziós rugóval, elzárószeleppel, akkor ne csak lessünk mint a lukinyúl.

Nem véletlen amúgy hogy a szovjetek elsősorban a TSZ-ek traktoros legényit dugták be egy-egy harckocsiba, majd meglátjátok.

Interneten eme remek könvy 1499 FT-ért kapható:

www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3594124

nekem mázlim volt, mert keresztapám pont Mzőgazdasági kovács szintén, mint nevelőapám, és kresztapámtól kértem kölcsön kb 15 éve ezt a könyvet. Azóta is itt a polcomon, és ha nem tudok valamit, akkor ebben kutakodok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 05:55 #42668

• Roland
Szoktatok Emma Baumachertől olvasni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 06:20 #42671

• Bazooka Joe
Én nem ismerem a könyveit, így nem tudok róluk véleményt alkotni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 06:23 #42672

• Roland
Bazooka Joe írta:
Én nem ismerem a könyveit, így nem tudok róluk véleményt alkotni.

Kár:( Nagyon számítottam a kritikádra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 07:07 #42677

• Zeki
Ken Follett - Titánok bukása

Ken Follett legújabb nagyszabású regénytrilógiájának címe: Évszázad. - ajánlom mindenkinek, aki világháborúval kapcsolatos regényt akar olvasni. Izgalmas, rejtélyes stb. Én minden Ken Follett könyvet elolvasok, van egy pár világháborús témájú. <br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-09-18 09:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 08:50 #42678

• Bazooka Joe
Guido Knopp: Sztálingrád - Kinek a drámája? c. könyv megvan valakinek? Ha igen, mi a benyomása róla?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 18 09:37 #42684

HunBütyök írta:
Hajcihővel dumáltunk arról hogy nem elég a harckocsik neveit tudni többé kevésbé pontosan, hanem valami háttérinformációra is szükségünk van. Nekem egy \&quot;civil\&quot; szakkönyv sokat segített:

Czene János - Lakatos József: Mezőgazdasági gépjármű- és traktorszerelők könyve (Mezőgazdasági Kiadó, Bp. 1977)

Nagyon egyszerűen van leírva minden és totál humán bállítottságú embereknek (mint pl. én) is kiváló tankönyv a gépészet alapjait megtanítani. Tisztázni fogalmakat, megismerni egy-egy alkatrész működését, melyekkel egy-egy szakkönyvben bőven találkozunk.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A könyv nem világháborús, de elolvasása, belekukkantgatása nagyban hozzájárul ahhoiz hogyha elolvassuk mondjuk a Sherman harckocsi lírását és találkozunk egy-egy alkatrész nevével, pl. a himbakocsival, vagy a torziós rugóval, elzárószeleppel, akkor ne csak lessünk mint a lukinyúl.

Nem véletlen amúgy hogy a szovjetek elsősorban a TSZ-ek traktoros legényit dugták be egy-egy harckocsiba, majd meglátjátok.

Interneten eme remek könvy 1499 FT-ért kapható:

www.zsibvasar.hu/?op=art&amp;aid=3594124

nekem mázlim volt, mert keresztapám pont Mzőgazdasági kovács szintén, mint nevelőapám, és kresztapámtól kértem kölcsön kb 15 éve ezt a könyvet. Azóta is itt a polcomon, és ha nem tudok valamit, akkor ebben kutakodok.

Bizony, a szakkönyvek nem nélkülözhetők. Ezzel kapcsolatosan azonban mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy ezt vagy önmagának szerezze meg, netán kellene egy olyan könyvjegyzék, ahol ott lenne, hogy melyikünk, milyen témában, milyen könyvekkel rendelkezik, és akkor - egyes kérdésekben - hozzá lehetne fordulni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 19 08:25 #42758

Bazooka Joe írta:
Guido Knopp: Sztálingrád - Kinek a drámája? c. könyv megvan valakinek? Ha igen, mi a benyomása róla?

Én olvastam elég jó könyv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 szep. 19 08:53 #42759

• Bazooka Joe
Ok, köszi, akkor megpróbálom beszerezni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla