Hajcihővel dumáltunk arról hogy nem elég a harckocsik neveit tudni többé kevésbé pontosan, hanem valami háttérinformációra is szükségünk van. Nekem egy \"civil\" szakkönyv sokat segített:
Czene János - Lakatos József: Mezőgazdasági gépjármű- és traktorszerelők könyve (Mezőgazdasági Kiadó, Bp. 1977)
Nagyon egyszerűen van leírva minden és totál humán bállítottságú embereknek (mint pl. én) is kiváló tankönyv a gépészet alapjait megtanítani. Tisztázni fogalmakat, megismerni egy-egy alkatrész működését, melyekkel egy-egy szakkönyvben bőven találkozunk.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
A könyv nem világháborús, de elolvasása, belekukkantgatása nagyban hozzájárul ahhoiz hogyha elolvassuk mondjuk a Sherman harckocsi lírását és találkozunk egy-egy alkatrész nevével, pl. a himbakocsival, vagy a torziós rugóval, elzárószeleppel, akkor ne csak lessünk mint a lukinyúl.
Nem véletlen amúgy hogy a szovjetek elsősorban a TSZ-ek traktoros legényit dugták be egy-egy harckocsiba, majd meglátjátok.
Interneten eme remek könvy 1499 FT-ért kapható:
www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3594124
nekem mázlim volt, mert keresztapám pont Mzőgazdasági kovács szintén, mint nevelőapám, és kresztapámtól kértem kölcsön kb 15 éve ezt a könyvet.
Azóta is itt a polcomon, és ha nem tudok valamit, akkor ebben kutakodok.