Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 09 18:02 #32025

• Liberator
panzer2 írta:
Zeki írta:
Vannak azért benne jó részek szerintem (kivéve a harmadikat, semmi lövés...uncsi )

Abba is lőnek csak máshogy:woohoo:

Ez jó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 07:06 #32054

Liberator írta:
Nekem már kicsit elég volt a \"lelkizős\" részekből, értem én, hogy a háború nagy részben erről szól, de ezt nem kéne ilyen hosszan részletezni. Szerintem a közönség sokkal jobban örülne vérbeli csatajeleneteknek.

Akkor is csak lelkiztek valójában is, nem harc ez, mészárlás, kacsavadászat, így történt minden szigeten. High-tech fegyverekkel nagy szervezettséggel partraszálltak az amerikai alakulatok, ellenük meg bozótvágó késsel, szamurájkarrdal meg puskákkal a japánok. Ebből nem lehet jó filmet csinálni.... Még ha izgalmas lenne, ha beásott japánok ellen menne a küzdelem de általában többnapos tüzérségi, légi csapásokkal előkészítés után nem maradt sokminden utánuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 07:10 #32055

Na meg a nagy francokat azok a lengyelek akik karrdal ütötték a Németeket a Japánok kemények csak hát ez egy amerikai film majd ha japánok rendeznek akkor jobb lesz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 07:20 #32056

panzer2 írta:
Na meg a nagy francokat azok a lengyelek akik karrdal ütötték a Németeket a Japánok kemények csak hát ez egy amerikai film majd ha japánok rendeznek akkor jobb lesz.

A japán tisztek mindegyikénél ott volt a szamurájkard ne mond hogy nem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 07:28 #32059

Az igaz.
De azért azt te is belátod ha tisztában vagy a Csendes-Óceáni hadszíntérrel hogy a Japánok nem rossz katonák nem úgy mint a filmbe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 16:26 #32101

• Bazooka Joe
Bütyök! Mi is annak a filmnek a címe, ami a Téli Háború idején játszódik, és a finnekről szól?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 17:35 #32104

• HunBütyök
Téli Háború, finnül Talvisota, svédül Winterkriget.

Youtubeon fennvan 12-15 részben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 17:52 #32106

Most néztem meg a Báthory Erzsébet című filmet, mivel szlovák film azt hinné az ember meg jelenítik mint Draculáné vérszívó.. De korrekt módon a tények alapján felépített film, sok szép korhű ruházat, fegyverek, kis csatajelenet török ellen stb. A katolikus-habsburg elleni tradiciónális magyar és a protenstansizmus küzdelme. Kiemeli a magyarságtudat, és a hazaszeretet fontosságát, nagyon jó film.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 19:00 #32113

• GIXeRCool
portillo írta:
Liberator írta:
Nekem már kicsit elég volt a \"lelkizős\" részekből, értem én, hogy a háború nagy részben erről szól, de ezt nem kéne ilyen hosszan részletezni. Szerintem a közönség sokkal jobban örülne vérbeli csatajeleneteknek.

Akkor is csak lelkiztek valójában is, nem harc ez, mészárlás, kacsavadászat, így történt minden szigeten. Még ha izgalmas lenne, ha beásott japánok ellen menne a küzdelem de általában többnapos tüzérségi, légi csapásokkal előkészítés után nem maradt sokminden utánuk.

Nos tévedsz, nem is kicsit.
A hajóágyúk, lapos röppályája miatt a bunkerek ellen szinte \&quot;semmit\&quot; se ért. Mivel a japcsik több rétegben fatörzseket fektettek a bunkerekre, így a bombázás is csak részben volt hatásos. Ha nézed a filmet észreveszed, hogy az európai hadszíntéren teljesen más fegyverzettel rendelkeztek az USA erői, mint a csendes-óceáni térségben. Értem ezalatt a lég-(európa) és víz-(óceáni) hűtésű géppuskákat; Garand és Reising kézi lőfegyvereket&amp;#8230;.<br><br>Szerkesztette: GIXeRCool, Időpont: 2010-04-10 21:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 19:05 #32115

• Bazooka Joe
+ a hajóágyúk azért sem voltak megfelelőek, mert a Csendes-óceán szigetvilágán a tengerszint feletti magasság igencsak alacsony. Emiatt sokszor előfordult, hogy a hajóágyúkról leadott lövések, nem a szigeten csapódtak be, hanem egyszerűen átsuhantak afelett és a tengerben landoltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 19:15 #32119

• Bazooka Joe
Köszi Bütyök!

Egyébként ma este 300 az rtl-en!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 19:23 #32121

• HunBütyök
Én abból csak az 1965-ös verziót szeretem. Azt nem tudták überelni.

Ebben a modernben nem valódiak a fegyverek és rajzolva vannak a szereplők. És a perzsák sem ilyen ruhában jártak.

Az uj ennek a nagy költségvetésű történelmi filmnek a hollywodi gyenge másolata.

A legjobb rész a filmből:

HunBütyök, Időpont: 2010-04-10 21:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 19:30 #32122

• Bazooka Joe
Na, nem is tudtam, hogy ennek is van egy régebbi verziója! Meg is fogom nézni! Ezért is kösz Bütyök!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 20:33 #32127

• HunBütyök
ha szeretitek a töerténelmi filmeket, és az ókort, akkor tudom ajánlani a román filmgyáértás egyik remekét, a dacii című filmet. Nagyon látványos.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 10 20:36 #32128

• HunBütyök
Ha már román történelmi filmek:

Vitáz Mihály:

kötelező darab.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.33 másodperc
Joomla templates by a4joomla