Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 19:10 #4574

• Bazooka Joe
Hát igen ritka az olyan film ami a németekről szólna... de ez pont i8lyen ráadásul jó is. Nemrég adták asszem a Duna tv-n
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 11 07:41 #4577

• Tomi27
Igen, de sajnos lemaradtam róla, de így akkor mindenképp megnézem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 11 08:18 #4580

• Sturm
Hát nekem elmondanád milyen volt?
Csak a végét láttam, szerintem sem volt valami nagy durranás.
De már vagy 2 és fél éve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 11 08:19 #4581

• Sturm
A \" Nyugaton a helyzet változatlan\" is jó film.
Az is a németekről szól!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 11 08:21 #4582

• Sturm
Bocs a csak \"a végét láttam\" dolognak, rossz helyre írtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 okt. 02 17:01 #5446

• Bazooka Joe
Van egy bizonyos sorozat a neve: Harci zóna. 40 részes és szerintem nagyon jó részletesen mutatja be a II. Világháború egyes csatáit ráadásul színes, vagy utólag kiszínezett (ezt nem mondom biztosra mert nem tudom, hogy volt-e már akkor színes filmfelvétel) filmfelvételekkel van az egész illusztrálva.

Most a National Geographic-on megy.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-10-02 19:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 okt. 02 17:28 #5452

• Wolf
Én úgy tudom hogy voltak színes filmfelvételek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 okt. 02 17:43 #5454

• Liberator
Voltak, de biztos sokat digitalizáltak is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 nov. 14 17:50 #6350

• Bazooka Joe
Nem tudom, hogy valaki felhozta-e már de szerintem kéne a főoldalra írni egy filmajánlót:

\&quot;A tizedes meg a többiek\&quot;

Szerintem egy elsőrangú MAGYAR film...
Szolgáltatok hozzá egy kis anyagot is:

A II. világháború utolsó heteiben Molnár tizedes a zászlóalj gránátokba rejtett zsoldjával a maga részéről befejezettnek nyilvánítja a háborút. Egy, a pikírt inasra, Albertra bízott kastélyban talál menedéket, ahol már több sorstársa bujkál. Itt átveszi a parancsnokságot és kiosztja a feladatokat mindenkinek, a különféle lehetőségeket számbavéve. Ha kell, honvédek és átveszik a nyilasok által elfogott Szíjjártó munkaszolgálatost,ha kell szovjet katonát mentenek meg. Életveszélyes kalandok, bámulatos helyzetek, hiába kerülik a németeket és a szovjeteket is. Egy nyilas csapat végül leleplezi őket. Felveszik a harcot a nyilasokkal, de menekülés közben szovjet hadifogságba kerülnek. A táborban partizán csapatot szerveznek, de Molnár tizedes inkább hazafelé veszi az irányt. Persze végül ő is visszafordul és a többiek után indul.

A film egyike a legsikeresebb magyar vígjátékoknak. A tizedes és társai a II. világháborúban egy olyan helyen próbálják meg túlélni a vészterhes időket, ahol az oroszok már a spájzban vannak, míg a németek az ebédlőben ütnek tanyát. Molnár tizedes, az ügyeskedő kisember, Albert a hibátlan modorú inas és a többi katonaszökevény Grisával, a megmentett orosz katonával együtt túljárnak mindenkinek az eszén, hogy végül partizánként folytassák pályafutásukat. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-14 18:53
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 nov. 27 15:30 #6616

• koszta
Segítséget szeretnék kérni.
Egy kedves úriember írt egy e-mail, hogy hobbi szinten érdekli a háborút és látott egy filmet, aminek tudja a tartalmát, de nem tudja mi a címe. Sajnos én nem tudom melyik film lehet az, ezért kérem a segítségeteket.

A film tartalma:
\&quot;A film amerikai fogsagba esett nemet katonak es tisztekrol szol, akik nem hajlandok alavetni magukat a tabor rendjevel es eletmodjaval. Ezzel a tennyel, az oket orzo amerikaiak nem tudnak mit kezdeni. Megelegelve ezt a makacs allaspontot, az ameriakiak megalapodnak a nemet tisztekkel, hogy sajat maguk, a sajat elkebzeleseik es modja szerint rendezkedhetnek be a taborba. Ezt kovetoen a nemetek, a taboron belul, sajat csendorseget, sajat katonai parancsnoksagot alitottak fel es nemet \&quot;fegyelmi stilus\&quot; szerint rendezkedtek be, a barakokat feljavitották átmeszelták feliratozták.stb. A nemet tisztek igeretet tettek, hogy ily modon a foglyok nem fognak sem megszokni, sem pedig nem fognak makacs es ellenszenves magatartast folytatni az oket orzokkel szemben. A nemet katonak, egy ilyen felalasba, pedig azonnal kovetek tisztjeik parancsait. A tabor kepe azonnal megvaltozott, rend es fegyelem lett, de többen közzűlűk elégedetlenseguket kimútatva, megszoknek egy páran, előtte azomban propagandat is folytattak a taboron belul, hogy miert engedelmeskednek meg mindig olyan tisztek parancsainak, akik vesztes allapotba sodortak az orszagjukat, s raadasul meg idokozben, meg a haborunak is vege(1945). A nemet tisztek arra kerik az amerikaikat, hogy fegyvert is nyugodtan adhadnak, nehany sajat emberuk kezebe, mert ok majd felkutatjak, es vissza hozzak az elszokott foglyokat es sajat katonai birosag ertelmebe intezkednek. Az amerikai tisztek erthetetlenul allnak egy ilyesfajta szemlelettel szembe, s nem is adnak jelentoseget a szokesnek, am koztuk is megoszlik az allaspont, de aztan megis a film mottoja szerint cselekszenek: Aki ma ellenseged, az holnap szovetsegesed lehet, és engedelmeskednek a nemet kerelemnek\&quot;

Én egyedül a A nagy szökés filmet láttam, ami hasonló témájű, de azért eltérő (már ha jól emlékszem... Meg ott ugye szövetségesek vannak fogságba).
Valakinek van valami ötlete?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 dec. 06 20:54 #6943

• Zeki
nem tudom biztosan de nem a Saskalitka?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 jan. 02 21:17 #9319

• művésznő
Most néztem meg a \&quot;Macskajaj\&quot;-t. Ekkora hülyeséget talán még nem is láttam. Ijesztő szereplők vannak benne és még ijesztőbb, hogy hihető...
Látta valaki?<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-01-02 22:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 jan. 02 21:29 #9324

• Ailles da Colon
ja én láttam. \&quot;fúj ez víz\&quot;

A tökéletes trükköt látta valaki??
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 jan. 02 21:31 #9326

• művésznő
Az is egy film? Nem láttam.
De jellemző, mi maradt meg neked az egészből... Nekem a disznó tetszett, ami apránként megette a trabantot. Meg az öreg cigányék is elképesztőek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 jan. 02 21:41 #9328

• Ailles da Colon
most nem burkoltam lealkeszeztél... igen, a Tökéletes Trükk egy nagyon jó film.. Emgmaradt az is, hogy beleesett a kakiba.. MEg amikor \&quot;pisild le a villanyoszlopot, h legyen térerő..\&quot;
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla