Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 08:43 #32827

• HunBütyök
Azért mert nem vagyok lyan pénzes ... mint Steven Speilberg hogy minden egyes szellentésemre kijöjjön egy filmsorozat Bese Ödönről, Horváth Jánosról, Tarczay Ervinről, Jány Gusztávról stb....

Moderálva.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2010-04-24 10:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 08:53 #32828

• HunBütyök
Pedig mennyi jó filmet ki lehetne hozni...Kezdve a szlovák-amgyar háborútól egészen 1945-ig.... Ne is mondjátk! Csak valakiknek érdeke hogy a magyar nemzeti öntudatot csrbítsák, és elhitesék bvelünk hogy mi és szövetségeseink rohadt náci sz*rkupacok voltunk, és az amcsik, az angolk, a szovjetek vltak a jó fiúk... Ezért nincsen magyaros film. Na jó egy van, amit mondtam a Székely határőrökről. A minisztériumok nem adnak pézt Don-kanyaris filmre, nem adnak pénzt egy Slföldi páncéloscsatára. Csupán a Schindler listája szerű szappanoperákra... Megmaradt a mai közéletzben is a szocializmusban belénksulkyolt \&quot;szánalmas Horthy-hadsereg\&quot;, a vesztesség, a lúzerek voltunk, a semmirekellő utolsó csatlósok stb... felfogás. Ezen kell változtatni!

A mi hőseink a nagy büdös semmivel voltak hősök. Néha olyan helyzetekben álltak helyt, amiben az amcsik elvéreztek volna. Persze könnyű hősnek lenni 40 000 Shermannel, de mi hősök voltunk 108 Panzer 38T-vel és 22 Panzer IV-essel is.A puilótáink is hőpsök voltak 20-30 repülővel, míg az amcsik már kitüntetéseket kaptak ha lelőttek 3 német repülőt... Szívem szerint kitiltanám a magyar TV-kből és mozikból ezeket az amcsi maszlagokat. Mióta má
s országok háborús filmjeit nézem, szomorúan kell konstatálnom, hogy millió csodás alkotásról maradunk le nap mint nap. Néha egy-egy eljut hozzánk is, pl. katyn és társaik, de pl. a Tali-Ihantalát miért nem adják le nálunk??? Jaaaaa... mert abban a szovjetek gonoszak és a \&quot;náci\&quot; finnek a hősök?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 08:58 #32829

• HunBütyök
És igen, zavar hogy csak ezt a Hollywodi parabolamocskot kell néznünk... Tévedés ne essék, imádom az amcsi haditechnikát, az amerikai dolgokat, DE magyarok vagyunk. Saját dédapáinkat, nagyapáinkat köpjük szembe azzal hog yegykri ellenségeinknek drukkolunk. A magyar történelem tele van hősökkel, tele van csodás eseményekkel. Szent László hadosztály harcai az Ipolyságban... Ahhoz képest a 101-esek kispályás focimeccset vívtak Franciaországban....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 09:05 #32830

• HunBütyök
Ja, beszélgettem egy kínai sráccal. Kínából. &amp;#20975; - ez a neve neki.

És tudjátok mi a szégyen???? Fejből tudja Attila király összes harcát!!!! Úgy tanulják ők történelemből,. hogy mi a hunk leszármazottai vagyunk, én mondtam neki, hogy szerintem csak félig-meddig, de hát jóvanna.... Na de erre leírja, hogy tudja hogy Levédiában és Etelközben és éltek magyarok kezdetekben, de szerinte ezek a szétszóródott hun birodalom megmaradt részei voltak...

Ja és kedvenc világháborús népe neki a német és a magyar...

Szégyen hogy egy ferdeszemű többet tud a történelmünkről mint egy átlag fiatal... Emlékeztek a riportra amin 1848-ról kérdezték a járókelőket? Na ez pont azért van mert a média elbutotta őket.

Hú de felba*szta az agyamat...<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-24 11:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 09:10 #32831

• Bazooka Joe
Én is sokkal szívesebben néznék magyar katonákról filmeket, de az az igazság - ahogy írtad is - , hogy még a mi agyunkat is tömik azzal a sok hülyeséggel, hogy mennyire bénák + szánalmasak voltak a magyar katonák a II. vh.-ban. Az ezt megcáfolni kívánó ténykedéseknek, pedig ott tesznek keresztbe kedves és aranyos \&quot;vezetőink\&quot; ahol tudnak.

Tipikus példa, hogy aki azt mondja, hogy a magyar katonák hősiesen és bátran küzdöttek az már náci. Ez már szinte közhellyé vált.

Ahogy mondod Bütyök változtatni kellene ezen az egészen.

A magyar történelemoktatás színvonaláról hazánkban, csak egyféleképpen tudok nyilatkozni --&gt;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:09 #32837

Bazooka Joe írta:
Én is sokkal szívesebben néznék magyar katonákról filmeket, de az az igazság - ahogy írtad is - , hogy még a mi agyunkat is tömik azzal a sok hülyeséggel, hogy mennyire bénák + szánalmasak voltak a magyar katonák a II. vh.-ban. Az ezt megcáfolni kívánó ténykedéseknek, pedig ott tesznek keresztbe kedves és aranyos \&quot;vezetőink\&quot; ahol tudnak.

Bizony... Ez így van, a 2.magyar hadseregről is, az száll a levegőben, már ha tud valaki róluk hogy sajnált, megsemmisült, rendezetlenül visszavonult holtak serege, akiknek múltja sötét homály fedi. Pedig ezek az emberek, az emlékük megérdemelné, hogy máshogy gondoljunk rájuk! Hősként, akik kiálltak és harcoltak, jó színben kellene feltüntetni őket, mert megtették amit kell, és elképesztő hogy eddig még egy film sem készült róluk!!! Pedig mennyien haltak meg.... Az emlékükért.. Össze kellene fogni, a nemzet oldalnak és mindenkinek, a mai fiataloknak is levetíteni, egy általuk és emészhető filmet, hogy medöbbenjenek... Dédapáink, nagyapáink, ott voltak étlen szomjan, puskákkal, lőszer nélkül, 37mmes páncéltörővel t34 ellen, többszörös túlerőben. Akkor sokan ledöbbennének, és talán többreértékelnék a múltat, a megtörténteket. Talán több mint százezer hősi halott lelke is nyugovóra térne végre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:29 #32841

• koszta
Lehet írni csodás cikkeket a magyar hőstettekről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:40 #32843

• művésznő
koszta írta:

Mint pl. annak a friss diplomás belgyógyász orvosnak a hőstettéről, aki inkább választja a saját népe nyavalyásainak szinte ingyen való gyógyítását, minthogy külföldre menjen a nagy pénzért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:43 #32844

művésznő írta:
koszta írta:

Mint pl. annak a friss diplomás belgyógyász orvosnak a hőstettéről, aki inkább választja a saját népe nyavalyásainak szinte ingyen való gyógyítását, minthogy külföldre menjen a nagy pénzért.

Nem inkább a 2. Magyar Hadseregről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:45 #32845

• művésznő
panzer2 írta:
művésznő írta:
koszta írta:

Nem inkább a 2. Magyar Hadseregről.

A 2. Magyar Hadsereg, az egy hőstett?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 10:53 #32846

Nem hanem a hőstetteikről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 11:09 #32848

• Bazooka Joe
Hagyjad, szerintem azt se tudja, hogy mi az a hadsereg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 11:14 #32851

Bazooka Joe írta:

Szerintem se.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 11:39 #32854

• koszta
művésznő írta:
koszta írta:

Arról is lehetne, mint példakép a fiataloknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 24 11:54 #32861

• művésznő
panzer2 írta:
Bazooka Joe írta:

Szerintem se.

Mert ti aztán nagyon tudjátok, anyámasszony katonái!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.33 másodperc
Joomla templates by a4joomla