Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 14:53 #33269

• Bazooka Joe
Akkor sorold fel azt az 5 háborús filmet amit eddigi életed során a legtöbbször láttál!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 17:30 #33290

Hajcihő írta:
portillo írta:
Hát ez egy vicc ez a 7.rész, hová tűnt Bill Garner meg Joe Toey???

Ilyen karakterek kellenének inkább, nem ilyen ábrándozó, föld felett lebegő bugris, akit pl. a film követ. Micsoda jóképű a sisak jól áll rajta, de egy arccal végignyomja az egész filmet közben nem szól egy szót se, magában biztos világmegváltó gondolatokat gondol. A végén is odamereszti a sokat látott képét szerencsétlen ellátó tisztre aki megrémül, de azért kicsit mosakodhatott volna, elég mocskosan festett pedig a végén már hawaion voltak. És amikor az egész szakasz együtt bőg a meghalt századoson...

Ez egy borzadály, a háborús filmeknek nem ilyenről kellene szólniuk, hanem azokról akik túlléptek a hajcihő által leírt helyzetet, felülemelkedtek rajta, és letettek vmit az asztalra abban a nehéz helyzetben is. <br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-04-29 14:25

Te a különöst szeretnéd látni az általános helyett, a film az általánost mutatja be a különös helyett.

Nekik a heroizálás nem fér bele a világképükbe, neked a természetes.

Szerencséd, hogy nem voltál katona. Még nagyobb szerencséd, hogy nem voltál harci helyzetben.
Egyáltalán nem szerencséd, hogy igencsak fejletlen az empátiakészséged, így el sem tudod képzelni, hogy egy-egy veszteség mit válthat ki akár csoportokból is.

Természetesen ez sokszor irracionális, de attól még létezik.

Csak egy példa: Az egész Szovjetúnió gyakorlatilag egy emberként zokogott és össze volt törve, amikor a gyilkosuk, Sztálin meghalt.

Hátha még valaki olyan hal meg, aki tapasztalható módon az ő érdeküket szolgálta.

Ilyen az emberi természet, mégha ezt te nem is fogod fel.

A háború őrületén pedig csak a propagandisták \"emelkedtek\" felül.
Egyetlen katona sem, soha.

A filmben is kimondták, és így igaz: \"Aki azt állítja, hogy nem fél, az vagy hazudik, vagy halott.\"

Próbálj már meg felülemelkedni a populizmusodon, és a saját fejeddel gondolkodni.

Tudom, hogy nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
A szólamokat meg ásd el jó mélyre, és hordj rájuk sziklákat, elő ne keveredjenek.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-04-29 14:41

Ennek már szintje nincs, de tényleg... De minek raksz minden mondat után sorkihagyást, talán még terdejedelmesebbnek akarod mutatni az írásod, mégjobban ne legyen kedve az embernek elolvasni azt?

Most ki beszélt ilyen dolgokról? Amire célzol? Egy nagy katyvasz az egész... pedig csak véleményem van egy filmről, értem én hogy ez reális meg minden, de hadd mondjak már saját kritikát egy háborús filmről.

Szerinted senki nem emelkedett felül, szerintem meg igen:
http://akm.jjsoft.hu/rendjel/adatok/vitez.htm
Ember az embertelenségben, fény a sötétségben, bátrak a gyávák közt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 17:34 #33291

Bazooka Joe írta:
Akkor sorold fel azt az 5 háborús filmet amit eddigi életed során a legtöbbször láttál!

Schindler listája, Sorstalanság, Anna Frank naplója, Sophie Scholl a bátor leány, A Gonosz SS.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:23 #33314

• HunBütyök
portillo írta:
Bazooka Joe írta:

Schindler listája, Sorstalanság, Anna Frank naplója, Sophie Scholl a bátor leány, A Gonosz SS.

Ilsa, She-wolf of the SS! A lekirályabb film!

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:32 #33316

• művésznő
Hű micsoda domina! Még ostora (lovaglópálca) is van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:42 #33319

Bazooka Joe írta:

A híd túl messze van, A halál ötven órája, A leghosszabb nap, Az angliai csata, Das bot, stb.

Fene tudja, amit lehetett, megnéztem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:43 #33320

portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:
Hát ez egy vicc ez a 7.rész, hová tűnt Bill Garner meg Joe Toey???

Ilyen karakterek kellenének inkább, nem ilyen ábrándozó, föld felett lebegő bugris, akit pl. a film követ. Micsoda jóképű a sisak jól áll rajta, de egy arccal végignyomja az egész filmet közben nem szól egy szót se, magában biztos világmegváltó gondolatokat gondol. A végén is odamereszti a sokat látott képét szerencsétlen ellátó tisztre aki megrémül, de azért kicsit mosakodhatott volna, elég mocskosan festett pedig a végén már hawaion voltak. És amikor az egész szakasz együtt bőg a meghalt századoson...

Ez egy borzadály, a háborús filmeknek nem ilyenről kellene szólniuk, hanem azokról akik túlléptek a hajcihő által leírt helyzetet, felülemelkedtek rajta, és letettek vmit az asztalra abban a nehéz helyzetben is. <br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-04-29 14:25

Te a különöst szeretnéd látni az általános helyett, a film az általánost mutatja be a különös helyett.

Nekik a heroizálás nem fér bele a világképükbe, neked a természetes.

Szerencséd, hogy nem voltál katona. Még nagyobb szerencséd, hogy nem voltál harci helyzetben.
Egyáltalán nem szerencséd, hogy igencsak fejletlen az empátiakészséged, így el sem tudod képzelni, hogy egy-egy veszteség mit válthat ki akár csoportokból is.

Természetesen ez sokszor irracionális, de attól még létezik.

Csak egy példa: Az egész Szovjetúnió gyakorlatilag egy emberként zokogott és össze volt törve, amikor a gyilkosuk, Sztálin meghalt.

Hátha még valaki olyan hal meg, aki tapasztalható módon az ő érdeküket szolgálta.

Ilyen az emberi természet, mégha ezt te nem is fogod fel.

A háború őrületén pedig csak a propagandisták \"emelkedtek\" felül.
Egyetlen katona sem, soha.

A filmben is kimondták, és így igaz: \"Aki azt állítja, hogy nem fél, az vagy hazudik, vagy halott.\"

Próbálj már meg felülemelkedni a populizmusodon, és a saját fejeddel gondolkodni.

Tudom, hogy nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
A szólamokat meg ásd el jó mélyre, és hordj rájuk sziklákat, elő ne keveredjenek.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-04-29 14:41

Ennek már szintje nincs, de tényleg... De minek raksz minden mondat után sorkihagyást, talán még terdejedelmesebbnek akarod mutatni az írásod, mégjobban ne legyen kedve az embernek elolvasni azt?

Most ki beszélt ilyen dolgokról? Amire célzol? Egy nagy katyvasz az egész... pedig csak véleményem van egy filmről, értem én hogy ez reális meg minden, de hadd mondjak már saját kritikát egy háborús filmről.

Szerinted senki nem emelkedett felül, szerintem meg igen:
http://akm.jjsoft.hu/rendjel/adatok/vitez.htm
Ember az embertelenségben, fény a sötétségben, bátrak a gyávák közt...

Így értem: \"Aki azt állítja, hogy nem fél, az vagy hazudik, vagy halott.\"

Te nem érted.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:54 #33323

• Bazooka Joe
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:

A híd túl messze van, A halál ötven órája, A leghosszabb nap, Az angliai csata, Das bot, stb.

Ok, átmentél a vizsgálatomon! Amúgy én is nagyon sokszor láttam már ezeket. Igaz, hogy nem mai darabok, de mégis, van bennük valami ami sok modern háborús filémben már nincs. És talán ezért tudom őket sokszor megnézni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 18:58 #33326

Én ezeket hetente megnézem régebben naponta is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 19:08 #33330

Bazooka Joe írta:
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:

Ok, átmentél a vizsgálatomon! Amúgy én is nagyon sokszor láttam már ezeket. Igaz, hogy nem mai darabok, de mégis, van bennük valami ami sok modern háborús filémben már nincs. És talán ezért tudom őket sokszor megnézni.

A híd túl messze van-ban játszottam is.
És a forgatáson egy csomó veteránnal beszélgethettem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 19:13 #33333

Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:

És mit játszottál? Valami bokrot?
De most komolyan, melyik jelenetben, és hol látszódsz a filmben?<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-04-29 21:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 19:20 #33339

portillo írta:
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:

És mit játszottál? Valami bokrot?
De most komolyan, melyik jelenetben, és hol látszódsz a filmben?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-04-29 21:14

Nem. Repültem.
Én nem látszódom, csak gép.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 19:31 #33344

Hajcihő van olyan dolog amihez nem értesz vagy nem szerepeltél benne vagy nem élted át a világon?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 19:41 #33347

panzer2 írta:
Hajcihő van olyan dolog amihez nem értesz vagy nem szerepeltél benne vagy nem élted át a világon?

Túl sok is.

Pl. a focihoz nem értek, utálok síelni (bár tudok), harangot se tudok önteni, nem szeretem a halat, soroljam?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 ápr. 29 20:27 #33359

vízipisztoly! kérdezd már meg!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.42 másodperc
Joomla templates by a4joomla