művésznő írta:
Múlt héten nekem a kis autómmal is sikerült!
(És nem csak megközelíteni, de benyomultam egészen Dunaszerdahelyig!
)
A viccet félretéve, higgyétek el inkább kell munkahelyteremtésre szánni a pénzt, mint fegyverkezésre! Ha van munka, megélhetés, kevésbé lehet szítani a háborús hangulatot is!
Si vis pacem, para bellum. = Ha békét akarsz, készülj a háborúra.
Naivitás azt hinni, hogy utódállamainkban túlbuzog a békevágy és a jószándék.
Csak emlékeztetlek a délvidéki háborúra. Bár az már \"nagyon régen\" volt: a \'90-es években.
és, hogy kedves északi szomszédunk, a maga sihederkorú államával teljesen normális lenne, azt erőteljesen kétlem.
Ugyan nem valószínű, hogy felhorgad bennük a hódítás vágya, de ostobaság csábítani bárkit is a gyengeségünkkel erre.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-05-10 16:00
Én is valami ilyesmire kartam kilyukadni. Ha nincsen hadseregünk avval könnyű célpontnak mutatják az országot, és veszélyesztetik azt. Hiába teremtenek munkahelyet, hogyha azt szétlövik. Mellesleg ez utóbbit se nagyon csinálják, de mindegy:whistle:
Egyébként meg a franc se akar itt háborút kezdeményezni. Persze mindenki ismeri a \"Régi mániám tankkal végigmenni Románián\" c. dalocskát, nevetnek is rajta sokan, de kevesen gondolják komolyan. Nem vagyunk hülyék. Kossuth (aki egyébként még a radikálisabb módszer mellett érvelt, Deák ellen) terve sem a környező népek kiírtása, leigázása felkoncolása stb. stb. volt, hanem a \"dunamenti köztársaság\" létrehozása.