Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 14:31 #34848

• szenszej95
panzer2 írta:
Bazooka Joe írta:
Nah de panzer2! Anélkül, hogy ilyen és ehhez hasonló állítások, mint amiket leírtál, elhangzanak, Magyarországon nem is lehetne filmet készíteni erről a témáról.

Amúgy igazatok van. Engem pl.: rohadtul nem érdekelt, hogy Kállay Miklós, meg a művész / művésznő az ilyen - olyan zsidó ügyletek miatt, hogyan bujkált, szenvedett, húzta el az arisztokrata fenekét az Újvilágba.

Na ezt mondom én is engem se érdekelt egy cseppet se.
Engem a Józsi bácsi érdekelt volna aki lőtte a szovjeteket meg a Huszárjaink de ez semmiről nem dumált.

Na és a harckocsijaink? Ennyit beszéltek róluk: \"A svéd licenszből gyártott Toldit és Turánt sem erre a feladatra tervezték... Gyenge páncélzatuk miatt nem voltak alkalmasak tankcsatákat vívni... Inkább a környező országok elleni feladatkörre szánták. Arra TALÁN alkalmas lett volna...\" Ennyi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 14:32 #34849

• szenszej95
Bazooka Joe írta:
A 2. magyar hadsereg, Don-kanyarban vívott harcaira jobban is kitérhetett volna. Állítom, hogy minden 2. vagy 3. magyar családnak elesett ott valakije. Namármost, ha ezt a filmet megnézik az özvegyek, vagy a rokonok, megintcsak azt látják, hogy egyáltalán nem érdekel már senkit, hogy mit is tettek ott az ősapáink, azon körülmények közepette.

Ilyenkor azért ég a képemről a bőr, hogy ilyen országban élek.

Hát igen... Meg 41-ről egyből 43 januárja...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 15:01 #34850

Bazooka Joe írta:
Tény, hogy elég nehéz, sőt szinte lehetetlen 30 percebe belesűríteni ezt az időszakot. Az eredmény színvonala pedig látszik.

Az tény hogy 30 percük van, de amit belesűritenek az se mindegy, látom nektek se nagyon tetszett, ha ilyen kevés idő áll egy részhez, akkor miért pont egy színésznőt, ezt a Karádi Katalint kezdik el éltetni? Lehetett volna szó a visszacsatolásokról, szépen sorban mi került vissza és hogyan, a bevonulásról képeket akkoriban nagy pillanatok voltak ezek... A doni csatát és lerendezték hogy nem is volt nagy tragédia, stb... Nem emelték ki a magyar katonák hősiességét stb.

De a pozitívum hogy Horthyról a valós tényeket mondták, és nem azt amit néhány szélsőséges állít hogy így úgy nácibarát, és zsidóellenes volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 15:38 #34853

• Számvéber Norbert
Én nem láttam a részt. Ki volt a nyilatkozó történész?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 16:01 #34854

• Bazooka Joe
Ungváry Krisztián volt. Valahogy ráhibáztam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 16:02 #34855

• Bazooka Joe
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 18:19 #34862

• Zeki
Hát az az összefoglaló ezerszer jobb volt, ami találkozón volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 23 18:41 #34866

• Zeki
Azért látszik hogy izgult nyilatkozat közben. A párbeszéd az vicces volt, de mégis csak egy történelmi műsor lenne. Viszont a Turánról azért jó, hogy elmondta hogy nem erre tervezték. A fegyver \"bemutató\", és a Vécsei gránát-ról a beszámoló az jó. Mesés mint tájékoztató.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 26 19:50 #35016

• Bazooka Joe
Nah, ha már a könyvek topikba szóbahoztam Vietnamot, akkor hadd tegyem meg ezt itt is.

Látta már valaki közületek a Katonák voltunk c. filmet? Ha igen, kinek mi a véleménye róla?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-05-26 21:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 26 19:52 #35017

Én természetesen szerintem ez az egyetlen nézhető film Vietnamról nekem nagyon tetszik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 26 19:59 #35020

• Bazooka Joe
Érdekes, pedig sokan leszólják és inkább az olyan Old Timereket preferálják mint az Apokalipszis most vagy A szakasz.

De nekem is inkább ez a film tetszik ebből a témából.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 26 20:02 #35021

Én mind a kettő párti vagyok!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 26 20:41 #35037

Bazooka Joe írta:
Érdekes, pedig sokan leszólják és inkább az olyan Old Timereket preferálják mint az Apokalipszis most vagy A szakasz.

De nekem is inkább ez a film tetszik ebből a témából.

Ez a kettő amit felsoroltál nagyon nehezen tudtam megnézni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 27 14:25 #35065

• Zeki
A katonák voltunk talán még az egyetlen nézhető vietnámos film jelenleg. A Fegyverek szava,az is ott játszódik, csak az már a következményekre is kitér.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 máj. 27 15:51 #35078

Zeki írta:
A katonák voltunk talán még az egyetlen nézhető vietnámos film jelenleg. A Fegyverek szava,az is ott játszódik, csak az már a következményekre is kitér.

A fegyverek szava a II. Világháborúban játszódik a csendes-óceáni fronton. Vagy rosszul tudom? Szerintem valamelyikünk kever valamit valamivel.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla