Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 03 14:04 #35328

• Zeki
És látszik, azért hogy kik csinálták, akkora túlzások vannak benne...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 03 17:32 #35334

• HunBütyök
Na azért a szovjetek is tudnak ám filmeket gyártani!
Néztem egy olyan korhű szovjet filmet, hogy talán a theirs is the glory hasonlítható csak hozzá. 1944-es készítésű film. Igazi Panzerek meg szovjet harckocsik, tüzérség. Egy kukkot nem értek a filmbő mert oroszul van, és a címét sem írja ki csak krikszkraxokat. A németeknek van pl. a filmben zsákmányolt Ya-11/12 vontatótrakija.

Bár a címét nem tudom, és hogy miről szól még arra sem jöttem rá, de harcolnak benne nagyon és tele van reális cuccokkal a film. Ez alapján 10/10-es filmecske.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-06-03 19:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 09 18:38 #35530

Egyik klasszikus és nagy kedvencem a Hét mesterlövész.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 16 13:54 #35699

panzer2 írta:
Egyik klasszikus és nagy kedvencem a Hét mesterlövész.

Tényleg jó film! Egykor nagyon szerettem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 16 14:32 #35702

• Bazooka Joe
Én a minap leltem rá erre az 1959-ben készült filmre:

Stalingrad - Hunde, wollt ihr ewig leben?

Stalingrad - Dogs, do you want to live forever?

Bazooka Joe, Időpont: 2010-06-16 16:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 17 09:58 #35749

• Bazooka Joe
Ennyire azért nem kell hálálkodni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 17 10:13 #35750

• szenszej95
Na, akkor én hálálkodok: Júúújj, Bazooka Joe, ez nagyon jó film!!! Köszönjük, hogy megmutattad!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jún. 30 20:40 #36110

Egyáltalán nem a témához tartozik de azért megkérdezem innen ki szereti a South Parkot?
Jó magam nagyon nagy rajongója vagyok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 01 04:58 #36116

• Zeki
Úgy érted az az \&quot;animációs\&quot; film, amely úgy mossa az emberek agyát, mint a mosógép? A legkönnyebben fogékony korosztályt célozta meg, a 18 éven aluliakat. Egyszerűen siralmas, amikor valaki abból a vacakból idéz, és már ahhoz van ereje, hogy leül a TV elé megnézni, vagy még le is tölti...
A másik mi van majdnem minden egyes részben, valamilyen nemi szerv, hiába van kirakva, hogy 18 ...
Elég szánalmas szerintem az egész, nekem mindig is a Paint hangulatát idézi...
Nem én nem nagyon szeretem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 01 07:30 #36121

Zeki írta:
Úgy érted az az \&quot;animációs\&quot; film, amely úgy mossa az emberek agyát, mint a mosógép? A legkönnyebben fogékony korosztályt célozta meg, a 18 éven aluliakat. Egyszerűen siralmas, amikor valaki abból a vacakból idéz, és már ahhoz van ereje, hogy leül a TV elé megnézni, vagy még le is tölti...
A másik mi van majdnem minden egyes részben, valamilyen nemi szerv, hiába van kirakva, hogy 18 ...

Szerintem meg jó mert ki parodizálja Amerikát és a hülyeségeit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 01 09:30 #36124

panzer2 írta:
Zeki írta:

Szerintem meg jó mert ki parodizálja Amerikát és a hülyeségeit.

Szerintem is egy nagyon kis jó sorozat, és bármennyire is furcsa, egy intellektuális értékeket képviselő szösszenet.
Ami pedig az amerikaiak parodizálását illeti, teljesen igazad van.
Ugyanakkor ez attól érték, hogy képesek a saját idiotizmusuknak \&quot;emlékművet\&quot; állítani.
Bizony ez jelzi, hogy náluk valóban működik a demokrácia, és képesek maró öngúnnyal nézni a saját pöffeszkedő gőgjükre, ostobaságukra, provincializmusukra és - mélyen titkolt - xenofóbiájukra is.
Ugyan ez sok ostobának nem tetszik náluk sem, és be is próbálják időről időre tiltatni, de sikertelenül, mert az amerikai bíróságok, beleértve a Legfelsőbb Bíróságot is, beintenek az ilyen kísérleteknek.

Önmagában azonban az alkotók intellektuális éleslátása a legnagyobb erénye, mert - ami a legnehezebb - meglátják és pellengérre állítják a saját hülyeségüket.

Most képzeld el ugyanezt hazai viszonylatban, hogy valaki készít egy ilyent \&quot;Déli Park\&quot; címmel, és nekimegy a saját árvalányhajas ősmagyarkodásunknak, megspékelve ezt a kádári nosztalgiáinkkal, megfűszerezve az éppen aktuális, (meg a leszerepelt) kormányfőink és politikusaink kifigurázásával, mi több leanyázásával, bemutatva a primitívségünket, bunkóságainkat, állandó ellenségeskedéseinket, a cigányainkat, miközben \&quot;csorelnek\&quot;, meg minket, amikor éppen irtanánk őket, meg őket, amint éppen irtanának minket, meg az egymásnak menéseinket, a hamis álhiteinket, meg az ostoba meggyőződéseinket, zsidózásunkat, stb., stb., stb.

Nem igazán hiszem, hogy ne köveznék meg jobbról-balról az alkotókat!

Azt meg még kevésbé, hogy mi képesek lennénk ugyanúgy röhögni önmagunkon - egy fanatikus, provinciális kisebbségen kívül - mint az amerikaiak önmagukon!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 02 21:22 #36151

Én szerintem felesleges a South parkban, ilyen amerikát dicsérjük szlogeneket felfedezni. Ez nem állami megrendelés, ez csak egy baráti társaságból kialakult mókás, néhol tanulságos könnyed sztorik. És nem arról van szó, hogy az amerikaiak olyan jófejek hogy magukat szégyenítik le, hanem a tanulságok és az emberi hóbortok az egész világra, Európára és Nyugat-Európára is igazak, sokkal általánosabb mint azt mondjuk ez csak Észak Amerika. Nekem személy szerint nagyon tettszik, némely rész főleg, némelyik nem, de már unalmas, sokszor láttam már, de szeretem nézni.

Arra a kérdésedre hogy itthon hogy tolerálnánk ha magunkat kiparodizálnánk, volt rá példa... Egy hungaricum vagy mi volt annak a szennynek a neve, de a lényeg az volt hogy az sp-t utánozva akartak létrehozni valamit, amiből egy undordmány múlt gyalázó förmedvény lett, tényleg izléstelen dolgokkal. Ennyit tud a mai magyar filmkészítés, még egyet rúgni a múltba, fantáziátlanság, eredetiség nélkül. Kísértetiesen hasonlít a Rém rendes család című szintén szörnyszülött magyar adoptációra, a magyar filmesek ennyire képesek, kb egy békának több eredetiség szorult a fejébe mint a magyar médiába.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 03 10:43 #36154

Teljesen igazad van abban, hogy a South Park a legkevésbé sem dícséri Amerikát, hanem - enyhén szólva - a fenébe küldi a saját hülyeségüket.
Igaz ez még azoknál a történeti elemeknél is, amikor lelkesen lobogtatják benne az amerikai zászlót.
És igen, az ilyen és hasonló, az itt pellengérre állított szellemiség akár az egész világra jellemző, de ezt a filmet amerikai értelmiségiek dobták össze a saját ökörségükről.
Ugyanakkor igaz az is, hogy az amerikaiak többségében vevők arra, hogy képesek legyenek ezen röhögni.
Ez pedig a saját morális fejlettségüket mutatja, a demokráciaeszmény beépülését a tudatukba, a mindennapjaikba, hogy csak egy-egy nem túl jelentős, ultrakonzervatív társadalmi csoport kéri ki magának, a maga borderline szindrómája következtében, hogy pontosan az ő lükeségüket parodizálják.
Dehát ez a borderline szindróma egyik kórtünete.
Gyógykezelni kellene őket.

És íme: \&quot;Egy hungaricum vagy mi volt annak a szennynek a neve, de a lényeg az volt hogy az sp-t utánozva akartak létrehozni valamit, amiből egy undordmány múlt gyalázó förmedvény lett, tényleg izléstelen dolgokkal...\&quot; - írod.
Ennyit arról, hogy mennyire vagyunk képesek tolerálni, ha valaki(k) jól-rosszul parodizálják a saját baromságainkat, mi több, ha maguk az alkotók is barom módon próbálkoznak ezzel.
Pedig itt kellene felismerni, hogy még akkor is van mit parodizálni, és nem is baj, ha ezt megteszik, ha - netán tehetségtelenül, pusztán holmi feltehető profitérdekből - teszik ezt.
Ilyenkor csak annyit kéne mondanunk, hogy ez nem jött össze öreg, mert hamis premisszákat karikíroztál. (Mármint az alkotók.)
Éppen erre jegyeztem meg, hogy nagyon kíváncsi lennék arra, hogy milyen képességekkel alkotnák meg a magyar \&quot;Déli Parkot\&quot;, és hogy tudnánk ezt fogadni.
Hát úgy, ahogy te is reagáltál rá.

Egyébiránt pedig volna mit parodizálnunk, mert a magyarkodás egy akkora baromság legalább, mint a kádári nosztalgiák, amiket - közröhej - de olyan - magukat jellemzően jobboldalinak definiáló - srácok szajkóznak, akik már egy percet se éltek abban a förmedvényben.
Bizony, ez is történelemhamisítás, és a múltba rúgás.

A valódi történelmünket pedig, éppen ezek a kölkök, meg éppen ennyire \&quot;okos\&quot; szüleik nem ismerik, és fogadják el, holmi \&quot;genetikai\&quot; magyarságtudatot propagálva, ahelyett, hogy a tényleges tudományos ismeretekre támaszkodnának.
Számukra a különböző \&quot;szittya\&quot; boltokban beszerezhető pamfletek az autentikus források, szemben az MTA (gyengébbek kedvéért: Magyar Tudományos Akadémia) sokszorosan kontrollált (egyben ismeretanyagában folyamatosan bővülő) és alátámasztott tudásanyagával.

Következésképpen a magyar borderline szindrómások nem kevésbé hülyék, mint az amerikaiak, vagy bármely más nemzet hasonló patológiás esetei.
A különbség csak annyi, hogy a saját demokráciafelfogásunk és gyakorlatunk gyengeségei okán, a valódi alkotók nem képesek jó gúnyiratot készíteni, és a saját társadalmunk ugyanakkor alkalmas lenne ennek közzététele megakadályozására is.

Sokat kell(ene) még tanulnunk.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-07-03 12:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 03 19:55 #36162

Hogy amerikai értelmiség dobják össze, annak nézz utána, miből is született a sorozat. Egy Denver melletti kis település baráti társasága készítette a kezdetek kezdetén, ők kezdték az egészet és lett amivé. Nem a nagytekintélyű amerikai értelmiségek kezdték el ostorozni magukat, hanem teljesen nem hivatalson, garázsprojektel kezdődött, amatőr szinten. Aztán persze a nagyhalak látták hogy ebből pénz van, és felölelték a témát, kicsit csapkodják magukat, az amerikai társadalmat, de hát a pénzért megéri.

Az meg hogy mennyire ostoroz kit, és mit, azért be van korlátozva, jelenlegi nagy tekintélyű, nagy befolyású személyekről pl. Obama, nem lehetett negatív dolgokat kitalálni, bukott celebek, politikusokról, szaddam husszeinről nem valami nagy dolog fikázó részeket írni.

A hungaricumról, azt mondod hogy rajtam is látszik mennyire nem vagyok toleráns. Mégis mit kellene tennem, összehozzák ezt az undormányt, össze vissza mocskolják az ismert történelmi alakokat, normális ember elutasítja az ilyesmit. Nem megpaskolni kell a buksijukat, hanem lehetőséget se adni hogy legközelebb a filmezés közelébe kerüljön az ilyen. Olyan mint most a vbn, megbukik a csapat, a kapitány lemond, ilyen egyszerű... Érdekes a south parkban egyszer sem volt hogy a híres törénelmi alakokhoz úgy nyúljanak hozzá, véres kézzel ahogy a hungarium alkotói nyúltak, érdekes, lehet igényesen is csinálni, és megadva a tiszteletet a nagy történelmi alakoknak.

A mondandód második része meg elég furcsa, és kavarodott gondolotak kibogozhattalan szövevényének tartom, vagyis elég nehezene fogalmazol meg szépen dolgokat, hogy az olvasónak is kitűnjön egyből mire akarsz is kilyukadni. Borderline szindróma, MTA, meg magyar radikális kavalkád, azt se tudom miért jött most ide... Mindenhol a radikálisokat hozod fel hogy micsoda negatívumok, meg erről arról ők tehetnek meg minden problémának ők az okai, pedig ez nonszensz. Viszont az irántuk érzett ellenszenv és megvetés, kitűnő, de unalmas hogy mindenhová őket hozod fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 06 08:51 #36253

• koszta
Én inkább Family Guyt nézek. Nekem jobban tetszik.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.30 másodperc
Joomla templates by a4joomla