panzer2 írta:
Zeki írta:
Úgy érted az az \"animációs\" film, amely úgy mossa az emberek agyát, mint a mosógép? A legkönnyebben fogékony korosztályt célozta meg, a 18 éven aluliakat. Egyszerűen siralmas, amikor valaki abból a vacakból idéz, és már ahhoz van ereje, hogy leül a TV elé megnézni, vagy még le is tölti...
A másik mi van majdnem minden egyes részben, valamilyen nemi szerv, hiába van kirakva, hogy 18 ...
Elég szánalmas szerintem az egész, nekem mindig is a Paint hangulatát idézi...
Nem én nem nagyon szeretem...
Szerintem meg jó mert ki parodizálja Amerikát és a hülyeségeit.
Szerintem is egy nagyon kis jó sorozat, és bármennyire is furcsa, egy intellektuális értékeket képviselő szösszenet.
Ami pedig az amerikaiak parodizálását illeti, teljesen igazad van.
Ugyanakkor ez attól érték, hogy képesek a saját idiotizmusuknak \"emlékművet\" állítani.
Bizony ez jelzi, hogy náluk valóban működik a demokrácia, és képesek maró öngúnnyal nézni a saját pöffeszkedő gőgjükre, ostobaságukra, provincializmusukra és - mélyen titkolt - xenofóbiájukra is.
Ugyan ez sok ostobának nem tetszik náluk sem, és be is próbálják időről időre tiltatni, de sikertelenül, mert az amerikai bíróságok, beleértve a Legfelsőbb Bíróságot is, beintenek az ilyen kísérleteknek.
Önmagában azonban az alkotók intellektuális éleslátása a legnagyobb erénye, mert - ami a legnehezebb - meglátják és pellengérre állítják a saját hülyeségüket.
Most képzeld el ugyanezt hazai viszonylatban, hogy valaki készít egy ilyent \"Déli Park\" címmel, és nekimegy a saját árvalányhajas ősmagyarkodásunknak, megspékelve ezt a kádári nosztalgiáinkkal, megfűszerezve az éppen aktuális, (meg a leszerepelt) kormányfőink és politikusaink kifigurázásával, mi több leanyázásával, bemutatva a primitívségünket, bunkóságainkat, állandó ellenségeskedéseinket, a cigányainkat, miközben \"csorelnek\", meg minket, amikor éppen irtanánk őket, meg őket, amint éppen irtanának minket, meg az egymásnak menéseinket, a hamis álhiteinket, meg az ostoba meggyőződéseinket, zsidózásunkat, stb., stb., stb.
Nem igazán hiszem, hogy ne köveznék meg jobbról-balról az alkotókat!
Azt meg még kevésbé, hogy mi képesek lennénk ugyanúgy röhögni önmagunkon - egy fanatikus, provinciális kisebbségen kívül - mint az amerikaiak önmagukon!