Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 07 20:42 #36370

• Roland
Zeki írta:
Horror második vh-na az már vicc. Példáil a Dead Snow is ilyen, na az...
A Becstelen Brigantik nekem sem tettszett, ugyan is már láttam az alkotó más filmjeit is (Kill Bill 1/2) és nem reménykedtem relatív filmben. Az arra jó, ha már valaki ismeri a második világháborút átfogóan, és akar egyet röhögni/szörnyülködni.<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-07-07 21:10

No igen, én is a fejem fogtam film közben. Tán a világ legfiktívebb filmje!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 07:57 #36382

• Zeki
Nem,van ennél is rosszabb fiktívebb
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 08:25 #36389

• Roland
Beavatnál?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 10:24 #36393

Roland írta:
A Becstelen brigantik-ról mi a véleményetek???

A Becstelen brigantik NEM II. világháborús film, hanem a II. világháborút háttérként felhasználó fantasy film.
Egyfajta háborús mese, és nem egyéb.
Éppen úgy, mint ahogy a Kill Bill filmek is azok.

Magyarán Tarantino-i fantáziálások, és nem többek, még akkor is csak ennyik, ha \"hiperealista\" módon ábrázolnak egyes jeleneteket, vagy egy-egy magatartásnak, helyzetnek vannak, lehetnek valóságos alapjai.

Autentikus filmnek tekinteni nem szabad, nem lehet.
Ő így látja, így láttatja a háború egyes részeit, szellemiségét. Ez a fantáziája, fantáziálása.
A valósághoz annyi köze van, hogy volt egy II. világháború, és abban történtek elképesztő embertelenségek, aljasságok.
Hogy elfogult? Persze. És ki nem az?

Ha azonban a történelemről beszélünk, akkor nem csak érdemes, de szükségszerű is az érzelmeinktől elvonatkoztatni, és mind a történéseket, mind a szellemiséget, mind a politikai, gazdasági stb. mozgatórugókat higgadtan, távolságtartó módon kezelni, elemezni, a deduktív logikát alkalmazni. A következtetéseket így levonni.
Igaz ez még a morális összefüggésekre is.

Amennyiben azonban egy háborús (hátterű) meséről, fikcióról van szó, ami nem is akar más lenni, akkor ez nem követelmény. Pusztán ízlésbeli, és erkölcsi kérdés.

Ez a film pedig nem egyéb, mint egy \"hol volt, hol nem volt\" mese. Egy háborús fantázia.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 11:24 #36394

Hajcihő írta:
Roland írta:
A Becstelen brigantik-ról mi a véleményetek???

A Becstelen brigantik NEM II. világháborús film, hanem a II. világháborút háttérként felhasználó fantasy film.
Egyfajta háborús mese, és nem egyéb.
Éppen úgy, mint ahogy a Kill Bill filmek is azok.

Magyarán Tarantino-i fantáziálások, és nem többek, még akkor is csak ennyik, ha \"hiperealista\" módon ábrázolnak egyes jeleneteket, vagy egy-egy magatartásnak, helyzetnek vannak, lehetnek valóságos alapjai.

Autentikus filmnek tekinteni nem szabad, nem lehet.
Ő így látja, így láttatja a háború egyes részeit, szellemiségét. Ez a fantáziája, fantáziálása.
A valósághoz annyi köze van, hogy volt egy II. világháború, és abban történtek elképesztő embertelenségek, aljasságok.
Hogy elfogult? Persze. És ki nem az?

Ha azonban a történelemről beszélünk, akkor nem csak érdemes, de szükségszerű is az érzelmeinktől elvonatkoztatni, és mind a történéseket, mind a szellemiséget, mind a politikai, gazdasági stb. mozgatórugókat higgadtan, távolságtartó módon kezelni, elemezni, a deduktív logikát alkalmazni. A következtetéseket így levonni.
Igaz ez még a morális összefüggésekre is.

Amennyiben azonban egy háborús (hátterű) meséről, fikcióról van szó, ami nem is akar más lenni, akkor ez nem követelmény. Pusztán ízlésbeli, és erkölcsi kérdés.

Ez a film pedig nem egyéb, mint egy \"hol volt, hol nem volt\" mese. Egy háborús fantázia.

Ezt eddig is tudtok.<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2010-07-08 13:25
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 11:40 #36395

A hozzászólásokból ez nem egyértelmű.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 12:04 #36396

• Zeki
Na eddig Hajcihő adta a legpontosabb megfogalmazását.

Roland, fiktívebb filmek például: A boszorkány hegy, Múmia sorozat, Harry Potter sorozat vagy nem is érdemes felsorolni, az is fiktív ezek is azok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 13:58 #36401

Zeki írta:

Roland, fiktívebb filmek például: A boszorkány hegy, Múmia sorozat, Harry Potter sorozat vagy nem is érdemes felsorolni, az is fiktív ezek is azok...

Stimmel. A mese, az mese.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:00 #36402

• Roland
Zeki írta:

Kösz. Titkon ilyen válaszokban reménykedtem.
De én inkább az Indi sorozatot mondanám, amit nagyon szeretek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:19 #36406

• Zeki
Az Indiana Jones? imádom
Meg a Star Wars az a favorit
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:24 #36407

Zeki írta:
Az Indiana Jones? imádom
Meg a Star Wars az a favorit

Nálam is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:31 #36410

• Roland
Azt olvastam, hogy Ford készül az Indi 5. epizód forgatására!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:45 #36411

• Zeki
Én is a Metropols-ban, én nem bánom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 15:46 #36413

• Roland
Kíváncsi leszek rá!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 júl. 08 16:35 #36417

• HunBütyök
Roland írta:
Zeki írta:
Horror második vh-na az már vicc. Példáil a Dead Snow is ilyen, na az...
A Becstelen Brigantik nekem sem tettszett, ugyan is már láttam az alkotó más filmjeit is (Kill Bill 1/2) és nem reménykedtem relatív filmben. Az arra jó, ha már valaki ismeri a második világháborút átfogóan, és akar egyet röhögni/szörnyülködni.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-07-07 21:10

No igen, én is a fejem fogtam film közben. Tán a világ legfiktívebb filmje!

A Misfit brigade vagy másnéven Wheels of terror is fiktív.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla