Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
panzer2 írta:
Kösz de már láttam őket a Kelly Hősei a kedvencem.A Katonák voltunk pedig a legjobb vietnami háborús film bár a legjobb az igazi azt viszont csak hajcihő látta.
Én nem nevezném legjobbnak, pusztán a valóság - egy általam látott - szeletének.
és qrva ronda volt!
És mi a véleményed az Apokalipszis most-ról?
Azt, hogyha csak annyira lett volna gyetva a háború, amit abban láttam, akkor szívesen cseréltem volna velük!
Na és A szarvasvadász?
MINDEN háborús film legnagyobb hibája, hogy nem mutatja be a tényleges körülményeket.
Nem is teheti, mert - egyrészt - sokkot kapnának tőle a nézők, másrészt meg szétunnák az agyukat.
A háború ugyanis kb. 90% unalom, ezzel kombinált permanens félelem, 10 % akció, amiből mindössze néhány pillanat a tényleges, aktív harccselekmény.
Persze ez a néhány pillanat, akár órákig is eltarthat, de ennek a ritmusa sem felel meg az izgalomra vágyó nézőknek.
Egészen egyszerűen visszaadhatatlanok a lelkiállapotok, a várakozás, a szagok, az ízek, de még a színek sem, és pláne nem az a perspektíva, amiből a katona látja az egészet.
Nem adható vissza a sereg parancsrendjének a következménye, az, hogy ebbe hogyan illeszkedik be a katona, vagy hogy akar lazítani rajta, stb.
Összegezve egy háborús film, egyfajta pillanatfelvételek sorozata, egy \"demo\", és nem a háború valósága.
A háború egyáltalán nem \"izgalmas kaland\", hanem egy rohadt kemény és mocskos meló, amit el kell végezni.
ha jól dolgozol, van esélyed, hogy túléld.
Ha nem, akkor sokkal kevesebb.
A háború az ölés professziója, és a túlélés művészete.