Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 21 20:23 #53549

• HunBütyök
Na, fellélegezhetünk, az amerikai médiamoslék (Pacifika, alaias Lótakony és társaik) utána lenygelek i selőrukkoltak valami finomsággal. 2010-ben újraforgatták a Westerplattét. Az 1967-es film is szenzációs és a legjobb vh-s mozik egyike, de a magénhangzók nélküli oldalon amit ki tudtam hámozni, azok alapján igencsak jónak ígérkezik.

Valakinek tipp hogy honnét lehet beszerezni angol felirattal?

Ezt írták róla:

„Tajemnica Westerplatte\" to projekt wysokobudżetowego filmu, którego akcja dzieje się podczas pierwszych dni II Wojny Światowej. Jest to epicka opowieść o obronie polskiej placówki Westerplatte przed niemiecką armię. Akcja obejmuje siedem dni września 1939 roku. Atak Niemców na Westerplatte rozpoczął Drugą Wojnę Światową. Atutem projektu jest szereg scen batalistycznych, wartka i wciągająca fabuła, oraz efekty specjalne. Niebagatelne znaczenie ma też właściwy dobór obsady – zarówno aktorskiej jak i ekipy realizatorów.

Ezeket a szavakat értem belőle: film, második világháború, Westerplatte, németek, 1939, támadás, fap*na (fabuła), realisztikus...

Kell ennél több egy jó filmhez?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 21 22:41 #53561

Beszereztem én is pár kevéssé reklámozott II.vh-s filmet, bár még megnézésre várnak:
A Breszti erőd - orosz-fehérorosz film az ostromról
Zvezda - szintén orosz, mélységi felderítőkről
Téli vihar - finn, a téli háborúról
Valaki már látta valamelyiket, nézhetők?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 05:57 #53562

• HunBütyök
Téli vihar. Ez nem a Talvisota?

Na az nagyon nézhető, ha egyre gondolunk akkor az olyan hogy vedd a az összes amerikai médiamoslékot, add össze őket (Dicsősegg zászlaja, Lótakony, Ryan közlegény meg nem mentése, A poén 50 órája, és társaik) és ezeket szorozd meg 10-zel. Annyira jó! És minden reális benne.

A Zvezdát szerintem láttam, bár nemtudom ez volt-e a címe. (csirkelábas betűkkel hadilábon állok) Orosz katonák bújkálnak benne meg ilyesmik... az is jó film!
Részletekre nem emléxem pontosan.

Mondjuk ez akérdésed a végére, hogy nézhetők? Ez eléggé degradáló és sértő? Miér tne lenne nézhető? Sokkal nézhetőbbek mint amerikai társaik.

A finn Ambush című filmet ajánlom (én angol címmel ismerem, mert ahhoz konyítok), az is nagyon szuper, meg a Tali Ihantala. Abszolút kedvenceim.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 11:56 #53570

• Bazooka Joe
Ha már szóba került:

Február 25., 21:10, film+, A halál 50 órája.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 12:33 #53571

Nekem többnyire tetszettek az álatalad lemédiamoslékozott - na ez degradáló szerintem - amcsi filmek, bár nem mindegyiket sikerült beazonosítanom pl: Lótakony
A nézhető alatt a jó és/vagy hiteles - a kettő sajnos nem mindig jár együtt - jelzőt kell érteni. Ha jól értem a Téli vihar mindkettőnek megfelel.

Zvezda-t közben megnéztem, magyarul ugye csillag, ami a hívójele volt az egységnek. Egész jó volt, végre arra is rájöttem melyik iskolától tanulta Koltay Gábor a mutassunk sok közeli arcot - lásd Franco Nero/Árpád - féle filmezést . De ezt leszámítva tetszett, tipikus orosz film volt, jó értelemben...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 17:26 #53581

• HunBütyök
Ez az amikor a szovjet katonák egy farmra szorulnak vissza és védik magukat amig csak tudják. Végül a németek legyőzik őket. Jóra emlékszem ugye?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 17:30 #53583

• HunBütyök
karoton írta:
Nekem többnyire tetszettek az álatalad lemédiamoslékozott - na ez degradáló szerintem - amcsi filmek, bár nem mindegyiket sikerült beazonosítanom pl: Lótakony
A nézhető alatt a jó és/vagy hiteles - a kettő sajnos nem mindig jár együtt - jelzőt kell érteni. Ha jól értem a Téli vihar mindkettőnek megfelel.

Zvezda-t közben megnéztem, magyarul ugye csillag, ami a hívójele volt az egységnek. Egész jó volt, végre arra is rájöttem melyik iskolától tanulta Koltay Gábor a mutassunk sok közeli arcot - lásd Franco Nero/Árpád - féle filmezést . De ezt leszámítva tetszett, tipikus orosz film volt, jó értelemben...

Lótakony = Pacifika... Pacific... a bestseller pár ajnározott amerikairól akik hű de keménynek hitték magukat... Nem szeretem az amerikai filmeket. Elég volt belőlük. Ne mossák már át az agyunkat! Még 1941-45 között tudtak jó világháborús filmeket készíteni, pl. 1943 készítetek filmet Corregidorról. Egy botanikus kertben forgatták le és szenzációs lett. De ahogy múlnak az évek úgy lesznek az awerikai filmek mind mind sziruposabbak. A corregidor még tipikus 40-es évekbeli film volt, és a kor lehetőségeit figyelembe véve szenzációs effektekkel volt megcsinálva, hatalmas színészi alakításokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 18:19 #53591

Igen, az a Zvezda.
A Pacific nekem sem tetszett, ellenben könyvben jó volt, ahogy Sledge emlékiratai is, nem sok fényezés van bennük sőt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 18:58 #53595

A Lótaknyot én is elkezdtem nézni, három részt bírtam belőle:sick:

Egyébként kedvenc háborús filmeim a Talvisota és a Lawrence of Arabia (bár utóbbi I. vh-s).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 18:58 #53596

Ja, és persze a Tizedes és a többiek:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 22 19:00 #53597

• Zeki
Így már okés!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 23 16:44 #53618

• HunBütyök
Tessék filmezni, itt az első rész, kb ilyen egy jó vh-s mozi.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 23 17:55 #53624

• Bazooka Joe
2 új filmajánló is elkészült. Ha van kedvetek, akkor tanulmányozzátok át őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 23 18:19 #53625

• HunBütyök
Én most a Jöjj és láss című szovjet filmet nézem... nagyon masszív. Az egyik legjobb vh-s film amit eddig láttam. Irtó brutális, igazából pszicho-thriller-dráma is lehetne.
Ahogy a Vader zenekar dalában is van: This is the war!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 23 18:20 #53627

• HunBütyök
ja és szigorúan 18+ kategória.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla