Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 25 18:45 #14409

• Oberstgruppenführer
Jól van nem akartalak megsérteni.
A jagdtigeres esetnek meg nem néztem utána csak kíváncsi voltam mit szólnál egy ilyen történethez de látom darázsfészekbe nyúltam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 25 18:50 #14410

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
Jól van nem akartalak megsérteni.
A jagdtigeres esetnek meg nem néztem utána csak kíváncsi voltam mit szólnál egy ilyen történethez de látom darázsfészekbe nyúltam.

Semmi gond; a megsértődéstől azért még távol voltam.
Egyébként én nem szégyellem bevallani, hogy bizony nem értek a II. világháború teljes történetéhez; legfeljebb a keleti hadszíntérhez és a páncélos-hadviseléshez, egy picit.
Hunbütyök pl. a korai páncélosok terén köröket verne rám...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 26 10:57 #14416

• koszta
Egy picit. ezen jót nevettem. Ha te \"picit\" értesz hozzá, akkor szerintem a többi fórumozó mind elbújhat Csak Bütyök nem, de ő is csak 1941-ig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 26 17:21 #14423

• PanzerfaustHans
Hát igen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 09:12 #14429

• HunBütyök
Azért a keleti fronton is volt csetepaté 1941 előtt.

Lássuk csak:
szovjetúnió és japán duhajkodott Mongóliában is.
Ha-go és BT meg T-26-os harckocsikkal.
Kína és japán Mandzsóriában gyűrte egymást.
Aztán Szovjetunió rárontott Litvániára is, majd 1939 szeptemberében a Németekkel karöltve nekimentek a lenygeleknek vagy 6000 harckocsival. Kétszer annyival mint a németek!
mi meg Erdélyben, felvidéken masírozgattunk.
Aztán meglátogattuk Jugoszláv szomszédainkat is.
és már el is jött 1941.
Ahol a német hadsereg Moszkváig tört Párducok és Tigrisek nélkül..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 09:18 #14430

• HunBütyök
Amúgy valóban én a háború korai éveit kedvelem jobban, de végül is minden szakasz érdekel.

Na meg nagy hátrányom, hogy ismerem pl. a lengyel tankettek minden változatát, de eseményekben már nem vagyok otthon.

Minden esetre legjobb világháborús harckocsik a következők és slussz-passz:

Lt. vz 38 (gy.k.: Panzerkampfwagen 38(t)
Lt. vz. 35 (gy.k.: Panzerkampfwagen 35(t)

Ez utóbbinál meg kell jegyezni, hog yez volt a legszéleseb lánctalpú harckocsi 1940 előtt, ésa jó menettulajdonságait látva sok nép ennek hatására kezdett el széles lánctalpú tankokat gyártani.

Somua S.35
Minden modern közepes harckocsi őse

Matilda Mk. II. - a legvédettebb harckocsik őse

Char B1. a világ első \"Tigrisei\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 10:15 #14431

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:

Lássuk csak:
Aztán Szovjetunió rárontott Litvániára is, majd 1939 szeptemberében a Németekkel karöltve nekimentek a lenygeleknek vagy 6000 harckocsival. Kétszer annyival mint a németek!
és már el is jött 1941.

Nem az a keleti front, ami tőlünk keletre van!
Ne keverjük össze a távol-keleti fronttal, a szovjetek nyugati frontjával, vagy a németek lengyel hadjáratával. A keleti front a német Ostfront szóból származik és kizárólag a Szovjetnió elleni háborút szokás rajta érteni 1941-1945 között.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 10:40 #14433

• PanzerfaustHans
HunBütyök írta:

Lássuk csak:
és már el is jött 1941.

Az igaz hogy tigris és párduc nélkül harcoltak 1941-42-ben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 11:29 #14436

• Bazooka Joe
Viszont volt egy sokoldalú Panzer IV-ük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 11:54 #14437

• Oberstgruppenführer
Jó lenne egy olyan film is ami bemutatná a moszkváig tartó előrenyomulást, hogy mit össze szerencsétlenkedtek az oroszok az elégtelen harci vezetésükkel meg a káosszal ami akkor jellemezte a vörös hadsereget aztán bemutatni azt az időszakot amikor elkezdenek befutni a szövetséges segélycsomagok ,hogy mennyit könnyítenek a helyzetükön és legvégül azt amikor a távolkeletről megjönnek a segélycsapatok és azokkal sikerül végre visszaverniük a németeket. Meg persze a német oldalt is amikor sorra számolják fel a szovjet bekerített erőket de a szovjetek ereje mégsem csökken mindíg újak jönnek a helyükre ráadásul összefutnak a t-34-esekkel és KV-kel is amik elég kellemetlen találkozások egy panzer III-ból vagy egy Panzer IV-ből nézve is és végül amikor von Bock tábornok már látja távcsövében a Kreml tornyait de elérnie sosem sikerül.

Ha lehet, ne káromkodjunk.<br><br>Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2009-04-27 14:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 15:12 #14439

• HunBütyök
1941-ig a Panzer IV gyalogságot támogató feladatkörben szerepelt.

Nem volt belőlük sok...

Na vegyük sorra, mivel a Panzer Iv-esek a kedvenc német harckocsijaim között vannak, de persze a cseh Praga-CKD harckocsik után.

Panzer IV. A-ból 30 harcolt lengyelországban, de sok túlélte és a Keleti fronton még 1943-ban is mászkált egy-kettő darab...

Panzer IV. B-ből 45 szolgált Lengyelországban és pár veterán példányuk is mászkált még 1943-ban...

Panzer IV C-ből volt a legtöbb Lengyelországban: 134 darab. Aztán 1941-ig még legyártottak hozzá vagy 100 darabot.

Panzer IV D.ből volt 45 darab.

Panzer IV E-ből 223 készült el 1941-ig, ebből fele sem harcolt Franciaországban és az egyetlen német harckocsi volt ami sikerrel vette fel a harcot a Char B1 és Matild aharckocsikkal. De a sors keserű fintora, hogy ahol ezek a szövetséges nemesvadak tanyáztak ott pont nem harcoltak a Panzer IV E-k...

Eezen korai változatokon KWK37 harckocsiágyú volt, ami sokkal jobban bevált amolyan gyalogságot támogató fegyvernek, mintsem páncélosok ellen. Azok ellen is lehetett hazsnálni, azonban 1941-ben már bajos volt a KV-1-esek és T-34/76 mod.40 és 41 ellen.

Na aztán jön számomra az utolsó szuper német harckocsi, a Panzer IV F sorozat, amiből volt a rövid csövő, felturbózott változat az F1, meg a hosszűcsövő F2...

Az A-E-ig terjedő skálán lévő panzer IV-esek 36 centi slánctalpat hazsnáltak meg 20-30 mm volt a homlokpáncéljuk, az F-nél már a lánctalpat megszélesítették és 40 mm lett. A frontpáncélzat meg 50 mm.
A panzer IV F1 tehát már jobb volt, de még mindig gyenge a szovjet ellenfelek kipukkasztására, ezért az F2-nél már beraktak egy L/40-es hosszúcsövő ágyút...
De a lényeg: panzer Iv-esből nem is volt olyan sok mint más harckocsikből, és 1941 után kezdték el hazsnálni harckocsik ellen. Addig csak gyalogsági támogató és áttörő feladatokra használták.

De messze nem a panzer Iv volt a német hadsereg gerince a korai években.

Ha másik korai típusok érdekelnek valakit én szívesen mesélek róluk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 15:18 #14440

• HunBütyök
Amúgy ha levennétek a Párduc-tigris szemellenzőt akkor csodás dolgokat láthatnátok.

Például ilyet...

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Na mi van a képen? 1941-es kép...
Panzerkampfwagen 35S 739(f)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 15:31 #14441

• Számvéber Norbert
A Pz.Kpfw. IV F2 lövegének kaliberhossza nem L/40, hanem L/43 volt.
A képen pedig egyébiránt a német Panzerzug 26-31 valamelyik példánya látható. A Panzerzug 26, 27, és 28-nak 3 ilyen harckocsija volt, a 29, 30 és 31-nek pedig csak kettő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 15:37 #14442

• HunBütyök
Sőt hogy egyik kedvenc harckocsimat reklámozzam, még mi magyarok is kaptunk belőle a németek által egy darabot vagy kettőt. Mármint Somua S.35-ből.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 ápr. 27 15:40 #14443

• HunBütyök
Látod nekem már ezek a csúcsmodern dolgok nem fekszenek.

Amúgy tényleg a Panzerzug 27-esen készült a kép.

Kérdés: ezek a harckocsik arar voltak kitalálva nem, hogy ha a partizán smemirekellők duhajkodtak a vonat környékén, akkor legurultak a vonatról és megkergették őket.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla