Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 05 18:07 #20616

• Számvéber Norbert
Hansen írta:
Norbert mire gondolsz???

Nem érdekes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 05 18:24 #20617

• HunBütyök
Zeki írta:
A Kozák lovasok mit akartak ott? Kardokkal?

A kozákk kiválóan alkalmasak voltak a visszavonuló megtépázőtt hős SS és wehrmacht katonákat megcsapkodni azzal a karddal. Nyisza-nyisza...

Amúgy általában felderítők voltak a kozákok. Igaz a lovak ideje lejárt, de atzért a világháborúban is fontos szerepe volt a lassan de biztosan kocogó lovacskáknak. Lásd az SS is azt használta sokszor mint megtudtuk.

Amúgy a sivatagban és a kelet-európai hadszíntéren is fellelhető volt még lovasság általában felderítő szerepkörben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 05 18:27 #20618

A világháborúban huszárrohammal () elfoglaltak egy orosz vasútállomást a magyarok, de erről Norbi biztosan többet tud mesélni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 05 19:04 #20622

• HunBütyök
Bizony, erről én is hallottam. Sőt állítólag még 1945 elején is voltak magyar lovasok a Balaton környékén.

Én nagyon szeretem a lovasságot, remélem ti is! Ja amúgy hog ymégjobban felpörögjetek elárulom, hogy kis hazánkban a világháború alatt LÓÜDÜLTETŐ központok is voltak. A csatákjat megjárt lovakat ide hzták vakációzni és rendbejönni. Ugyanis a ló nem autó, és van neki kis lelke, meg külön személyiség, és hát nemkicsit megviselte őket is a háború. Mondjuk a lóüdüöltető központok nem tudm hgyan néztek ki, de elképzelem, ahogy a lovak pálmafák alatt friss lucernaszénát majszolnak és a legszebb telivér kancák táncolnak előttük.

Norbi, komolyra fordítva a szót: ezekről a lóüdültető központokról lehet valamit tudni? Esetleg tudsnál mesélni még a lovasságról a világháborúban? Már elég dieselt és benzint elpöfögtettünk más témák révén, most a szénapusztító harci gépekről is essen szó.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-05 20:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 05 19:50 #20625

Számvéber Norbert írta:
Hansen írta:
Norbert mire gondolsz???

Nem érdekes.

Így nem lehet semmit megbeszélni. Mond el a véleményed, de tartsd szem előtt, hogy nem mindenki olyan okos mint Te...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 06 10:16 #20638

• Oberstgruppenführer
Norbinak olvastam valami hozzászólásást egy fúrumon ahol azt hiszem 600000 lovat írt, hogy annyit soroztak be Magyarországról

Visszatérve a filmekhez én úgy érzem ,hogy minden Amerikai filmben könnyű ellenfelek a Németek, hiszen gondoljunk csak a Ryan Közlegény megmentésére:(egy tucat katona feltartott vagy 70-en németet meg 6-7 járművet köztük két Tigrist ) Kelly Hősei: (Úgy mentek keresztül a Német városon mint vakond a virágföldön) Elit Alakulat: (1 század Amerikai katona lenyomott 4-5 századnyi Németet, Spears hadnagy csak úgy átrohan a Német katonák között el a TIgris előtt, Bazookaval térdel az Amreikai katona a Stug előtt a nyílt mezőn és nem lövi le senki kétszer is van ideje lőni).
Az Angliai csata az szerintem jó. Ellenség a kapuknál az is jó. A Híd Túl Messzevan : (A Német SS páncélautók úgy vonulnak át a hídon mintha diadal menetre mennének pedig tudják ,hogy a túloldalon ott vannak a Britek, ki is lövik mindet).

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe ha valakinek van még ötlete ebbe a felsorolásba mondja bátran.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 06 11:47 #20643

• Bazooka Joe
A Sztálingrád c. filmet is az általad említett jó filmek közé tenném be.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 06 12:21 #20645

• HunBütyök
A Westerplattéban is 186 lenygel katopna fenntart egy hétre 3500 német katonát. Mondjuk ez volt a valóság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 06 16:48 #20660

Az elit alakulat egy olyan film (sorozat) amelyben veterán amerikai katonák emlékeit (ismétlem emlékeit) kicsit kiszínezték a filmes igényeknek megfelelően. Szerintem sokkal kevésbé mint más filmekben. Mit várunk amikor a németeket sok ember szerint kutya kötelességi beállítani mint gonosz, rossztevők és ezt kell az emberekbe sulykolni.

Az ellenség a kapuknál szerintem is jó, leszámítva azt az 1-2 gagyi bakit (amiket csak a magyar szinkron okoz, ha jól emlékszem).

A valkűrről nem sokat írtok. Pedig szerintem egy jól összerakott film, és eléggé eltalálták mind a képi világát mind a szereplőket és a zenét is.

Kár, hogy emiatt nem tudok New Orleans-ba menni...
www.impulzus.ro/index.php?p=news&amp...ow&amp;cid=11989
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 06 17:23 #20664

• Zeki
És a Rayen közlegény megmentése?
Amikor a német csapatok támadásba lendülnek, és a várost próbálják bevenni, az egészen kiváló, de amikor az őrmester, vagy százados volt? (azt hiszem), a Tigrist (ebben sem vagyok már biztos) lövi, értem én hogy haldoklott, de azért?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 08 07:09 #20745

Szerintem pont az ilyen jelenetek azok amin felesleges agyalni. Nem túl hihető a mi szemszögünkből nézve, de honnan tudod, hogy Te mit reagálnál?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 08 15:12 #20779

• művésznő
Tegnap délután volt egy jó film a TV-ben: \&quot;Kőagy őrnagy\&quot; Már láttam egyszer, de most is remekül szórakoztam. Az aranyfogú kiképzőtiszt esete a szedett-vedett \&quot;kadétokkal\&quot;...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 08 18:20 #20808

• Zeki
Ma (november Ámen című film az m2-tőn...
A kémikusos, hogy SS tiszt a fickó, és segít a szövetségeseknek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 08 20:36 #20822

Azért ennél kicsit több az Ámen mondanivalója..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 nov. 08 22:37 #20829

• Bazooka Joe
Én most láttam másodszorra, de még így is érdeklődéssel néztem. Ahogy Hansen is írta, ez NEM igazán egy SS tiszt hazaárulásáról szól... Nagyon is jól bemutatja a film, hogy mindenki tudott a Holokausztról, de mégsem tett senki, semmit.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla