Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 21 16:51 #26005

szabi írta:
Zeki írta:
Abban a filmben kivételesen még a harckocsikra ügyeltek, az öltözetekre már nem

Olyan nagyon csak nem ügyeltek rá, ha ezekkel a tankokkal játszatták a Tigrisek szerepét.

Nem M48 Patton-ok?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 17:27 #26081

Akit érdekel: www.yv.hu/play_a_video.html?autostartvid...3007e1b9e9d78fdf0f17

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A legbátrabb város

\"Egy történet azokról, akik magyarok akartak maradni. Élve vagy holtan.

A film egy kiemelkedő, ám a jelentőségéhez képest széles körben még kevéssé ismert eseményről szól: 1919. január 29.-én a helybéli polgárok (vasutasok, iparosok, kereskedők, orvosok, tanárok, diákok) és a környékben állomásozó katonák néhány egysége kiverte Balassagyarmatról a várost két hét óta megszállva tartó cseh csapatokat. A honmentő akció jó néhány halálos áldozatot is követelt, és sokan megsebesültek az összecsapásokban.
Az akkor alakulóban lévő csehszlovák állam antant parancsnokság alatt álló hadserege azzal a szándékkal lépte át a demarkációs vonalat (az Ipoly folyót), s foglalta el Nógrád vármegye székhelyét, hogy majdani határait még délebbre tolja, s ezzel kész helyzet elé állítsa a nagyhatalmakat az első világháború utáni helyzetet rendezni szándékozó párizsi béketárgyalásokon. A példaértékű városi összefogás azonban megakadályozta, hogy a cseh légió katonái hosszú távra berendezkedjenek az Ipoly bal partján, s ezzel megmentettek egy darabka Magyarországot a jövőnek. (Tették ezt \"az akkori magyar kormány behódolást sürgető felszólítása ellenére\".) A dicső emlékek mellett tehát máig kézzelfogható eredménye van a kiontott vérnek, ezt a győzelmet senki idegen hatalom nem írta felül, Balassagyarmat ma is Magyarország része.\"
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 17:43 #26084

• szenszej95
Érdekes, és megindító film. Jó, hogy feltetted a videót. Nem tudja valaki, hogy honnan tudom letölteni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 17:58 #26085

• Bazooka Joe
Már ajánlottam 10 oldallal ezelőtt, de sebaj, mert így csak többen látják - esetleg többeknek is megjön majd a kedvük, hogy megnézzék. Tényleg nagyon jó film. Aki egy összefoglaló képet akar kapni az akkori IGAZ helyzetről az feltétlenül nézze meg! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-22 19:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 18:54 #26098

Jagdpanther írta:
szabi írta:
Zeki írta:
Abban a filmben kivételesen még a harckocsikra ügyeltek, az öltözetekre már nem

Olyan nagyon csak nem ügyeltek rá, ha ezekkel a tankokkal játszatták a Tigrisek szerepét.

Nem M48 Patton-ok?

Nem!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 19:18 #26101

• Oberstgruppenführer
Panzer2 tájékozódj mielőtt kijelentesz valamit!

Itt az M26Pershing látható, hogy semmi köze a filmbeli tankokhoz:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-22 20:19
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 19:19 #26102

• Oberstgruppenführer
Itt pedig az M47 Patton ez van a filmben:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 19:33 #26103

Hú de beégtem bocs Jaghdpanther:blush:
és kösz Oberstgruppenführer.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 20:22 #26107

• Bazooka Joe
Of.-nek igaza van az amerikai M-47 (Patton I) nehéz harckocsi játszotta el a Tigris II-ek szerepét a filmben. Nézzétek csak meg a torony hátsó részén lévő nyúlványt! Egyébként a típust az M-26 Pershing nehéz harckocsi bázisán fejlesztették ki.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-22 21:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 22 20:24 #26108

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Akkor megadom itt mindenkinek a kegyelemdöfést, ugyanis se nem M48 Patton-ok, se nem M26 Pershing-ek szerepelnek a Halál 50 Órájában! Ugyanis az amerikai M-47 nehéz harckocsi, a Sinsheim játszotta el a Tigris II-ek szerepét a filmben. Nézzétek csak meg a torony hátsó részén lévő nyúlványt! Egyébként a típust az M-26 Pershing nehéz harckocsi bázisán fejlesztették ki.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-22 21:23

Na meg az M47-nek van homlkgéppuskája még.
Amúgy a Raid on Rommelben vannak M48-asok.
Az El-Alameinben meg M24-esek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 23 18:55 #26184

• marco
Az én kedvenc filmeim:Levelek Ivo dzsimáró,Ellenség a kapuknál,Shindler listája.A Valkúrt még nem láttem,de jó lehet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 23 19:00 #26185

• marco
A Levelek Ivo dzsimáról. én ezt ajánlanám.Nagyon jó film.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 23 19:13 #26186

• Bazooka Joe
A Valkűrt csak ajánlani tudom! Feltétlenül nézd meg!

A Levelek Ivo Dzsimáról, nekem is tetszett. Nem kifejezetten egy öldöklős film, sokkalta inkább lélektani. De néha olyan is kell! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-23 20:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 23 20:10 #26189

Iwo Jima jó, azért vannak benne öldöklős részek, amikor felrobbantják magukat gránáttal ott folyik a vér. De a harci jelenetek tényleg elég gáza, a japcsik szaladnak kezükben puskák, aztán gépelik őket ezerrel.... Semmi jó.

Egyébként megnéztem ma az Ellenség a kapuknált, rájöttem tettszik az a film, nem tudom miért nem tettszett de náci koromban néztem akkor nem tettszett mert nyugati propaganda meg minden. De most megnéztem kétszer, A Kulikov-Zajczev vs König meccs szerintem elég epikus. Szegény Kulikov.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 jan. 23 20:18 #26191

• Bazooka Joe
Ahhoz, hogy nagyjából teljes képet kaphass a sztálingrádi csatáról, mindenképp nézd majd meg az 1993-as, Sztálingrád c. német háborús filmdrámát is!

Illetve nem tudom, hogy hányan hallottatok már a The Lost Evidence c. angol háborús sorozatról. Szinte minden nagyobb csatát kitárgyal, méghozzá nagyon alaposan. Tehát professzor úr személyes véleménye róla nagyon pozitív! (A YouTube-on általában minden része 5 alrészre van bontva.)<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-23 21:19
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla