Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 06:01 #27630

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Dehogynem! És téged is láttalak ám! Neked semmi nem jó Bütyök. Nem lehet minden benne 1 filmben!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-07 19:52

De ennyi erővel Birodalmi lépegető is lehetett volna a filmben. Mert se t-34/85, se Birodalmi lépegető nem volt. Ráadásul birodalmi lépegetőt szerezhettek volna a Csillagok háborúja stábjától!

A finnek Tudtak szerezni OT-26-ot (Lángszórós T-26) amiből volt mondjuk 300 darab a háború első éveiben? I-16 Ishak/Rata repülőgépet is szereztek mellé. A 37 mm-es Bofors ágyúval ugyanez a helyzet

Továbbá a fvilm elején 1943 őszi sötétsárga teherkocsi van a filmben. Nagy hiba! 1942-43-ban még a sötétszürke, és a téli meszeléses színek voltak a trendik a Wehrmachtnál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 06:37 #27632

HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:
Amúgy ma 21:00-tól az m1-en leadják a Sztálingrád c. filmet a csata emlékére ami ugyan febr. 2.-án ért véget, de sebaj, fő az, hogy leadják!

Csak nem te komiztál a port.hu-n? Én is komiztam. A T-34/85-ösök miatt minusz pontok a filmnek!
Továbbá hiányolom a román és olasz egységek megemlítését is. De megnézem majd én is.

Kikérem magamnak, igenis megemlítették a románokat. A \"kórház\" os résznél. Az egyik panaszkodó német katona szájából:

\" A b.dös románoknál nem áttörték a frontot!!!\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 08:44 #27634

• művésznő
Érdekes film volt...amíg néztem még a fűtést is feljebb csavartam! Akit nem ölt meg az ellenség, azt megölte az éhség, a sebek, a fagy, esetleg öngyilkos lett, szóval mindenki meghalt (a többi megsebesült )és belepte őket a hó. Realisztikus film, ilyen a háború. (Az is figyelemre méltó volt, hogy éltek a tisztek és hogy a katonák: ki fért föl a repülőre, kinek volt ennivalója, ellátása stb. stb. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 09:01 #27636

Azért messzemenő következtetéseket nem kell levonni hogy minden német tisztnek volt egy kis raktára tele elemózsiával meg egy orosz szajhával. Nemhiszem hogy ilyen előfordult. Csak rá kell nézni Paulusra, a kapitulációkor, egyből látszik ők is sínylődtek rendesen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 09:03 #27637

Na igen, voltak benne hátborzongató jelenetek. Az embernek szinte könnybe lábadt a szeme amikor egymást taposták, hogy feljussanak a gépre. Nem szívesen kerülnék hasonló helyzetbe...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 09:19 #27639

Paulusé nagyban a felelősség, kitörhettek volna még a kezdetekkor. De se tehetsége se képessége nem volt egy hadseregnek az irányításához, szerintem ő se fogta fel hogy milyen beosztásban van.

Az meg jég a tűzre amit művelt az oroszok oldalán, kollaborált, elárulta a hazáját is, és rágalmazta a németeket. Ő nagyon jól élt, a szovjetek jól tartották, utána az ndkban, az oroszok fizettek bejárőnőt, szép házat... Úgy élt mint valami herceg.

Közben meg a 6.hadsereg elpusztult, a rábízott emberek éhenhaltak ezrével, vagy megfagytak. 6000 ember élte túl... És ő még szót se emelt ez ellen, egyszer sem, csak valamit...
A német veteránok körében mélységesen megvetett és gyűlölt személy Paulus, meg is értem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 09:38 #27640

Hát igen, Paulus ilyen gerinctelen tipus volt. Bár szerintem azért nem tört ki, mert elhitte Hitlernek, hogy nincs veszve a helyzet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 09:51 #27641

• Oberstgruppenführer
Én reménykedtem, hogy a két katonából legalább egy eléri a Német vonalakat és megmenekül de nem mindenkinek vége lett . Durva volt amikor a százados lába belefagyott a csizmába .
Azon gondolkoztam mi lett volna annak a Német katonának a sorsa aki mégis kijut a katlanból. Szerintem kapott volna 6 hét pihenőt aztán irány Kurszk és ha azt túléli akkor a számtalan többi csata, nem hiszem, hogy ezért a tettért leszerelték volna (mondjuk lehet nem is kérte volna).

Amúgy Paulus helyzete is megrázó lehetett: Ígérnek neki légi utánpótlást, felmentést aztán az utánpótlás akadozik és kevés, a felmentést megállítják az Oroszok és a kitörést sem engedik neki. Szerintem ilyen helyzetben sokan megtörnek és elárultnak érzik magukat.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-02-08 10:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 10:16 #27642

• művésznő
Nos, Portillo, én nem vontam le messzemenő következtetéseket...egyáltalán nem. Én a filmről beszéltem. (Ami meg az \&quot;orosz szajhát\&quot; illeti, az egy szerencsétlen rab volt és nem tudom ezen a szitun neked mi volt a mulatságos. )
Of, ami meg a happy and-et illeti, itt annak helye nem volt. Se remény, se vigasz. Erről szólt Sztálingrád, és erről szólt a film.<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2010-02-08 11:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 10:27 #27643

• művésznő
Oberstgruppenführer írta:
Én reménykedtem, hogy a két katonából legalább egy eléri a Német vonalakat és megmenekül de nem mindenkinek vége lett . Durva volt amikor a százados lába belefagyott a csizmába .
Azon gondolkoztam mi lett volna annak a Német katonának a sorsa aki mégis kijut a katlanból. Szerintem kapott volna 6 hét pihenőt aztán irány Kurszk és ha azt túléli akkor a számtalan többi csata, nem hiszem, hogy ezért a tettért leszerelték volna (mondjuk lehet nem is kérte volna).

Amúgy Paulus helyzete is megrázó lehetett: Ígérnek neki légi utánpótlást, felmentést aztán az utánpótlás akadozik és kevés, a felmentést megállítják az Oroszok és a kitörést sem engedik neki. Szerintem ilyen helyzetben sokan megtörnek és elárultnak érzik magukat.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-02-08 10:55

Számomra az volt döbbenetes, amikor azok a meggyötört, tönkrement katonák rádión hallgatták Hitler magabiztos szónoklatát. Nem szóltak egy szót se, de az a csend többet mondott 100 szónál! (Én magamban persze mondtam a magamét, kb. úgy, hogy: \&quot;te már csak tudod nyavalyás! Mennél te is oda, ahova másokat küldtél! \&quot; Hát valahogy így... )<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2010-02-08 11:29
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 13:11 #27656

• Bazooka Joe
portillo írta:
Paulusé nagyban a felelősség, kitörhettek volna még a kezdetekkor. De se tehetsége se képessége nem volt egy hadseregnek az irányításához, szerintem ő se fogta fel hogy milyen beosztásban van.

+ nagyon már üzemanyaguk sem volt ennek végrehajtásához...

Oberstgruppenführer írta:

Ment vissza a darálóba. Feltéve, ha nem szerzett olyan (legtöbbször) fagyási sérüléseket, hogy leszerelték volna. A 3 Sztálingrádnál megsemmisült pc. ho.-t (14., 16., 24.) pl.: újjászervezték, természetesen a túlélőket is újra betehették ezekbe az egységekbe.

De összességében örülök, hogy tetszett nektek a film! Nekem is az egyik nagy kedvencem volt már eddig is. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-08 14:15
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 08 14:19 #27665

művésznő írta:
(Ami meg az \&quot;orosz szajhát\&quot; illeti, az egy szerencsétlen rab volt és nem tudom ezen a szitun neked mi volt a mulatságos. )

Természetesen nem azt mosolyogtam ki, magát a helyzetet hogy ott volt a nő, hanem azt hogy minden tisztnek lett volna ilyen rabja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 09 07:02 #27697

Ismeritek Az Őrület Határán (The Thin Red Line) /1998/
című filmet.
Tegnap este néztem meg, és szerintem rohadt jó.
A Guadalcanal-i csatáról szól.
És nem csak izgalmas (meg minden), hanem még mondani valója is van.
Szerintem érdemes megnézni .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 09 11:12 #27704

• Zeki
Most adták a Sztálingrád című, filmet, de én erről is lemaradtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2010 feb. 09 18:19 #27752

• Bazooka Joe
StormtrooperJelly írta:
Ismeritek Az Őrület Határán (The Thin Red Line) /1998/
című filmet.
Tegnap este néztem meg, és szerintem rohadt jó.
A Guadalcanal-i csatáról szól.
És nem csak izgalmas (meg minden), hanem még mondani valója is van.
Szerintem érdemes megnézni .

Nagyon jó film! Inkább elgondolkodtató és filozofikus, mintsem lövöldözős, véres gyilkolós.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.30 másodperc
Joomla templates by a4joomla