Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:30 #4229

• művésznő
Olvass vissza pár hozzászólás erejéig. Koszta főadmin kérése volt a dolog és szerintem jó ötlet. Kis ízelítő kedvcsinálónak, de ha nem is ezért, hát a véleményedet mégsem tudjuk hol megnézni. Az meg, hogy \"jó\" meg \"nekem tetszik\" nem mond túl sokat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:41 #4230

• Bazooka Joe
Rendben van de csak rövid ízelítő belőlük!

Az elit Alakulat: Az amerikai 101. légidesszant hadosztály (vijjogó sasok) 506. ezredének E (easy) századának történetét meséli el. Steven Spielberg és Tom Hanks nevét ha már említem a rendezésben sztem elég is. Majdnem minden rész máshol játszódik: kiképzés, Normandia (D nap), Hollandia (veteméyneskert hadművelet), belgium ( Ardenneki offenzíva - Bastonge), Németország, és Ausztria (Sasfészek stb...). Nagyon részletes film és magával ragadó.

A Ryan Közlegény megmentése aztán már tényleg alapfilm! Aki ezt nem láttam nem mondhattja magát II. VH rajongónak!

Tom Hanks mint a 2. Ranger Zászlóalj egyik századfparancsnoka partraszáll az Omaha parton a D napon embereivel. Véres csatározás után beveszik a partszakaszt majd azt a feladatot kapják hogy mentsenek meg egy bizonyos James Ryan közlegényt (Matt Damon) aki az utolsó aki életben maradt 3 v 4 testvére közül a háborúban. A százados azt a parancsot kapja hogy keresse meg és juttassa haza. Tom Hanks és emberei embertpróbáló körülmények között jutnak el a célhoz ami nem egy emberük életébe kerül.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-07-28 20:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:44 #4231

• művésznő
Kezdetnek nem rossz. Köszönjük!
(De mi ez a bazi nagy pincekulcs? )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:49 #4232

• Bazooka Joe
Az 1. SS hadosztály: a Leibstandarte SS Adolf Hitler jele. Ez volt a járműveikre egyébiránt festve.

Amúgy a világháborún belül a Waffen SS-re hegyeztem ki magam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:52 #4233

• művésznő
Áhá! Éééértem. De ugye csak elméletileg vagy kihegyezve, pontosabban lexikálisan? ....pincekulcs...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:56 #4234

• Bazooka Joe
Persze. Nem igazán hasonlítanám magam hozzájuk, csak mint katonai egység érdekel, mivel a történelemben nem volt még egy ilyen sikeres alakulat.

Piszkos Tizenkettő: könyvben is megjelent, Reismann őrnagynak 12 katonai halálraítéltet fel kell készítenie a közelgő invázióra egy esetleges szabotázsakcióra. Ha teljesítik a küldetést nem lógattják fel őket ha nem vagy szökni próbálnak, azonnali kivégzés jár mindannyiuknak...

A Halál 50 órája teljes mértékben az Ardenneki offenzívát dolgozza fel. A filmben vegyesen láthatjuk a szövetséges és német feleket is. A hadjáratot a németeknem 50 óra alatt kell lebonyolítaniuk innen í cím is.

Az Az Őrület Határán a Csendes óceáni hadszíntér Guadalcanal nevű szigetén játszódik és bemutattja a tengerészgyalogság mindennapi életét a szigetekért folytatott csatákban.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-07-28 21:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 28 18:57 #4235

• művésznő
Jól van akkor. Véleményt is!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 29 06:56 #4238

• Liberator
Drezda (Dresden)2006

1945 január. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth Drezda egyik külvárosi kórházában dolgozik ápolónőként és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le. Az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta, Robert Newman, aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Amikor Anna rátalál, német katonaszökevénynek hiszi, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. Hamarosan egymásba szeretnek, de közeledik az eljegyzés időpontja, ami éppen egybeesik Drezda bombázásával. Az eljegyzést követően a család rögtön elutazna Svájcba, de semmi sem a terv szerint alakul: megjelenik az angol pilóta német egyenruhában, de ekkor már az angol pilóták Drezda felett repülnek. Megkezdődik a történelem egyik legrémesebb háborús akciója. Az angolszász szövetségesek több hullámban szórják bombáikat a városra, és a tűztengerben ezrek vesznek oda...

Vélemény: kevés olyan film van ami a német hátországot mutatja be, már ezért is érdemes megnézni, a romankikus rész elég lehetetlennek tűnik, de a bombázás jól szemlélteti hogy mi éltek át, és hogy mit éreztek a németek. Egyszer nézhető! A film dvd-n is megjelent.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 29 07:36 #4239

• Wolf
Tehát nem a olyan jó film?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 júl. 29 07:40 #4240

• Liberator
Annyira nem, de egyszer nézd meg, ha van lehetőséged rá.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 10:40 #4562

• Tomi27
Ismeritek a Sztálingrád ostroma című filmet?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 17:42 #4564

• Bazooka Joe
Én azt nem, mindazonáltal a Sztálingrád témájú filmet az Ellenség A Kapuk Előtt-et azt szeretem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 18:39 #4571

• Tomi27
Hallottam már róla, és állítólag a Sztálingrád ostroma is jó film, csak én a múltkor lemaradtam róla, amikor a tévében volt... És érdeklődnék, hogy mennyire érdemes megszerezni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 18:45 #4572

• Sturm
Elég sok film tetszik.
De az olyanok, hogy két amerikai 1 rakétavetővel, meg 8 lőszerrel legyőz két Jagdtigert, hát az pocsék...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2008 aug. 10 18:46 #4573

• Sturm
A Sztálingrád nagyon jó film!
Nézétek meg minden képp, mert nagyon jó:woohoo: !
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla