Kemény csata volt, a megelőző tüzcsapásokban legalább 4 harckocsit számos teherautót és a bennuk/rajtuk lévő municiót és gyalogságot vesztettem. 2 szovjet támadást megfogtunk amely a déli repterünket célozta. Az első éppen elérte a repteret de akorra már olyan súlyos veszteségeik voltak az Orosz erőknek, (köszönhetően a reptér előtti erdősávban megbúvó Bütyök féle Tigrisnek és egyéb Harckocsiknak és gyalogságnak) hogy a helyszinre érkező saját Tigrisem és panzer 4-eim képesek voltak stabilizálni a frontot és visszaverni a támadókat. Ez után igyekeztünk bütyökkel kimenteni a romos Tigrisét a reptér előtti erdőből szerencsére az Oroszok nem tartották szemmel a roncsot így sikerült feljavítanunk viszonylag nyugodtan de pont amikor befejezhettük volna a javítást érkezett a következő Szovjet hullám és rajtaütött a javító és biztosító alakulatainkon (Mind ott pusztult 3 műszaki egység, 1 Tigris, 3 hosszú csövű panzer 4-es és kb 3 szakasz egyéb gyalogság). Aztán bitrokbavették a repteret kb 5 percig volt az övék aztán a Tigrisemmel kelet felől és gyalogos csapatokkal észak felől támadtam és sikerült visszafoglalni. Aztán megmerevedett a front. Ekkor már nem voltak műszaki egységeim így sérült TIgrisemet nem tudtam javítani és a csapataim száma is jelentősen megcsappant maradt kb 6 szakasz gyalogos, 5 harckocsi, 1 páncéltörő löveg, 15 teherautó, 2 szakasz aknavetős üteg. Közben tüzérségi csapások folyamatosan páztázták a terepet.
Mint egy fél óra után elszántuk magunkat egy utolsó rohamra de sajnos nem sikerült jó helyen támadnunk és katonáink erős géppuska/ágyu/harckocsi/kézifegyver tűzbe kerültek egy fás ligetből és nem sikerült elérniük az erdősávot 3 harckocsimmal próbáltam kierőszakolni a betörést de ezeket is megsemmisítették az erdő túloldaláról érkező páncéltörő és HE gránátok. Majd visszavonultunk. Két ellenséges tábornokot is átszólítottak másik frontra közben a SZovjetektől így a végén már csak Zekij Szergelyovics irányította a velünk szemben felsorakozó erőket de így is győzni tudott.
A terep közepén lévő nagy erdőben sok kicsi összecsapás volt főleg gyalogos egységek között de néha harckocsik is megjelentek lényeges csata nem volt.
Északról nem tudok érdemben nyilatkozni az Bütyök reszortja volt teljes egészében.
Összefoglalva sok hibát vétettem köszönhetően a tapasztalataim hiányának SUdden-Strike ügyben, de nem reménytelen az ügy első bevetésnek jó volt
(Bár lehet valami kicsi csatával kellett volna kezdenem nem egy 3v2-vel rögtön.
Szovjetek: Zeki-Panzer2-SZenszej
Németek: Bütyök-Oberst