Sziasztok!
Az árakról jut eszembe. Én sosem mertem megvenni egy PC játékot sem, és most már nem is szándékozok. De a 7500 Ft az tényleg nem sok.
Most mint modder tudom mondani: a mi modunk pl. tök alap játék, Pentium II-esen is el kellene menjen, bár szagatgatva, meg hasonló. DirektX 8-9-et hazsnál csak. De!
Pl. egy olasz jelzéssel ellátott Crusader harckocsi átvariálása az a következő:
letöltöd az egységet, jelen esetben a crusadert. míg megleled a neten és letöltöd, kicsomagolod, az 5 perc.
kibontod, s az olaszokhoz illó árnyalatúra mázolod, ez mondjuk 10 perc.
Az angol jelzést átmázolod oalsz zöld-fehér-piros színre, de úg yhogy a tankocskját szétbontod 160 darab ki sképre. és egyesével a kis képekre felralzolod a az olasz trikolórt. Ez olyan 4 óra munka ha szépet akarsz csinálni.
Ezt berakod a game-be, az mondjuk 15 perc.
A description fileban variálod, hogy reális tulajdonsággal bírjon az mondjuk 2 óra.
N ameg előtte utánaolvasol neten, meg könyvekben hogy zsákmányolt crusader mennyi, voltl hol hazsnálták azt meg mondjuk 1 óra pluszba.
Mondjuk egy tank berakása 6 óra maximum. Minimum mondjuk 2 amikor nem kell átmázolni az egységet.
ha én a suddennel töltött időmet (amit persze nem sajnálok) kiszámláznám a szakmámhoz hasonlóan, mint adótanácsadás, adószakértés, akkor akkor óránként számoljatok 4000 HUF-t.)
Ha a muznkabéremként számolom ki, akkor a Sudden mod kb belekerülne 190 000 Ft-ba. XD Na de dolgozunk rajta többetn is, mondjuk 3-an. Akkor 3 X 190 000 Ft a sudden mod.
Na jó mondkuk a miénk azér tlenne ennyi , mert másként nem térüln emeg a ráfordított idő. Persze egy kereskedelmi gamenél az eladott 60545454646 darab CD lemeznél megtérül. csak jó volt a kis reggeli agytorna így ÁFA időszak előtt.
És akkro mi van egy olyan csodálatos (nekem képek alapján nem jön mondjuk be) 3D-s nagy gépigényű game-mel mint a Company of heroes?
Úgyhogy a munkát beleszámolva tényleg nem sok a 7500 Ft.
Ja pár új Unit a North Africa részhez:
Tartályhajó/Tankhajó (majd Swordfishekkel el tudjátok süllyeszteni hogy rommel ne tudjon benzint kapni.
Éspedig 1600 000 liter benzint szállít majd ez a tanker. kiszámolva 3000 literes tartályautókkal ez 533 tartályautó feltöltéséhez elég.
Olasz tankszállító hajó, ellátóhajó. Majd ez hozza az utánpótlást a campaignban akikötőbe.
Messersmitt Gigant szállítórepcsi: a modell nem nagyon szép, de jobb nincsne belőle. Na ez a náciknak hozza majd az utánpótlást. 120 katonát tud vinni vagy tankot, teherautót.
Világítótorony:
ez egy épület, ami egységként van benne. tehát az aellensé gnem látja. Világít majd, és jó messzire ellátsz belőle, és nagyon hangulatos.
Légierő most kerül majd kidolgozásra, a repcsikrólk majd mutogatok képet. Azt hiszem ettől megffogtok kattanni. Az Afrika Corps vs. desert ratsot egyenesen seggberúgjuk mint a pinty!
U.i.: nemköülönben Hawk 100%-osan reális nyugati frontjával, is adunk egy pofont a pénzes hatásvadász 3D-s nyálcsorgatásra alkalmas, de valótlan game-eknek.
U.i.2:
Srácok, kérdés: tudtommal a Királytigrist hátulrül nem fogta a Sherman 75 mm-es ágyúja egyáltalán.
N amost hawk kiszámolt mindent a technikai adatok alapján és a sherman 3 lövésből hátulról kiszedi a királytigrist. Most akkor mi a valóság? A Királytigris hátsófele erős volt vagy nem? Mert a technikai adatok ezt mutatják. Bizony törik a királytigris 75mm-től hátulról.