Igen, a sudden egy régivágású game, mint a Panzer general de ha jól emlékszem az körökre osztott lépkedős, még 1997-ben játszottam vele a suliban, de nem volt rossz.
Amúgy a sudden gépi pályái is gagyik szerintem, bár a küldetések izgalmasak. Az egységösszeállítás a gép pályákon is nagyon gagyi, pl. annyi vadásztigris van benne, mint T-34-es szinte, és együtt harcol a Királytigris a Pz.I-gyel.
A sudennek lényege a millió modban van és a sok pályaszerkesztő srácban. Pl. az RWM, mint konkurenciánk, nagyn ütős. valós küldetések meg minden. Van a kínai Liberation mod az szintén nagyon gyilkos és izgalmas. Ez amivel most jelenleg játszom 2009-es sudden, meg tényleg nagyon izgalmas és pörgős. Annyira tetszik hogy pár küldetést a mi odunkba simán átveszek, csak hát az egységek lesznek mások.
A Company f heres szerintem a sudden és a blitzkrieg (suddenből lett a blitzkrieg is) modern reinkarnációja, éppúgy ahogy a faces of war és a Codename panzer is szerintem.
Amúgy a sudden 3 is 3D-s de a rajongók 90%-ának nem jött be egyáltalán. Kosztának mondjuk tetszett.