2010.07.02
...Hallottuk, ahogy Kißler tarackjai eldördülnek, s becsapódásukat hatalmas robbanás követte, majd füstfelhő. Jött az visszaigazolás tarackot talált a tábornagy! Na, már megint fizethetek egy sört dörmögtem, de közben rettenetesen örültem. A tarackjaink folyamatosan lőtték a szovjeteket, a polgárok segítségével.
A védelmi állások lassú kiépítése meghozta a következményét a szovjet tábornok ráérzett középen a védelem hibájára, majd megindult teljes erővel. Együttes erővel tudtuk csak feltartani, majd visszafoglalni a város peremét. Jött a hír, erős szovjet roham közeledik. Pont időben bemértük a roham irányát, s azt egy csekély próbálkozássá lőttük szét. A másik hírnök a szovjet tankok helyzetéről értesített minket. Sorra lőttük ki a KV-1, KV-2, t-34, t-70, t-28-as tankokat. Támadásba lendültünk, majd Kißler teljesen porrá zúzta a szovjet védelmet észak-nyugaton, s megölte a szovjet tábornok segédtisztjét. Én seregemmel megindultam, de a szovjet fél nem adta magát. Majd a rettenthetetlen négyessel lendültem be (Panzer VI, 2 db. Panzer IV, Stug III G). A szovjet fél kapitulációt kért, s nagy nehezen, de belementünk...
részlet G. Gergely Hadinaplók c. könyvéből
Szovjetek: Bütyök, Panzer2
Németek: USD, Zeki