Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Zenék, dalok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Zenék, dalok

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 18:51 #39453

• Roland
Öszvér írta:
Roland írta:
viperahal írta:
Hajcihő írta:
viperahal írta:
Ha valaki zenét akar hallgatni, akkor tiplizzen a lemezboltba és vásárolja meg a héten megjelent legújabb Maiden lemezt, a The final frontier-t. Csak ajánlani tudom.

Ha valaki ZENÉT akar hallgatni, kezdje Bach-hal Bethovennel, Palestrinával, Handellel, Mozarttal, Bartókkal, Haydn-nel, Wagnerrel, Liszttel, Dvorakkal, Smetanaval, Csajkovszkíjjal, Musszorszkíjjal, Albionival, stb, stb, stb.
Aztán lehet sok minden egyébbel folytatni, mert lesz ÉRTÉKÍTÉLETE.

(Jelzem, az Iron Maiden nálam is a topon van!)<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-18 18:37

Valóban a klasszikusok a zeneművészet zenitje. Nálam Liszt az első.

Vivaldiról mi a véleményed?

Én spec kedvelem.<br><br>Szerkesztette: Öszvér, Időpont: 2010-08-18 19:40

Hát igen, komponált néhány jó darabot Pl: A Tél.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 20:26 #39515

• terrorista
viperahal írta:
Ha valaki zenét akar hallgatni, akkor tiplizzen a lemezboltba és vásárolja meg a héten megjelent legújabb Maiden lemezt, a The final frontier-t. Csak ajánlani tudom.

Az utolsó az egyetlen 10 pontos rajta, a többivel gondok vannak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 20:40 #39525

• HunBütyök
Az indulók és nóták a legrégebbi zenék amik tetsznek. Utána a Yardbirds, Cream, Kinks, Simon Dupree, Rolling Stones amik zenének nevezhetőek. Vivaldi és társaik anno szórakoztatóipari termékek voltak, mndhatni könnyűzenék. Igazából nem tudom miért mondják hogy komolzene. Semmivel nem komolyabb mint mondjuk egy jól összerakott Megadeth dal.

Mondjuk egy tök primitív punk dal is lehet zseniális.

A hangulat a fontos!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 20:50 #39527

• HunBütyök
Mivel Keszthely mellett lakom ez a dal pl. százszor többet jelent nekem mint a Mozart meg a többi rizsparókás bohóc:

Itt a hangulat, a tartalom, a zene, és minden szenzációs.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-08-18 22:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 21:49 #39551

viperahal írta:
Hajcihő írta:
viperahal írta:

Ha valaki ZENÉT akar hallgatni, kezdje Bach-hal Bethovennel, Palestrinával, Handellel, Mozarttal, Bartókkal, Haydn-nel, Wagnerrel, Liszttel, Dvorakkal, Smetanaval, Csajkovszkíjjal, Musszorszkíjjal, Albionival, stb, stb, stb.
Aztán lehet sok minden egyébbel folytatni, mert lesz ÉRTÉKÍTÉLETE.

(Jelzem, az Iron Maiden nálam is a topon van!)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-18 18:37

Valóban a klasszikusok a zeneművészet zenitje. Nálam Liszt az első.

Én nem rangsorolok így, hanem a művek minőségét értékelem. Mindegyiknek van ütős és kevésbé értékes alkotása.
Mondjuk tehetem, ha a legtöbbjüket játszottam is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 18 23:30 #39552

HunBütyök írta:
Az indulók és nóták a legrégebbi zenék amik tetsznek. Utána a Yardbirds, Cream, Kinks, Simon Dupree, Rolling Stones amik zenének nevezhetőek. Vivaldi és társaik anno szórakoztatóipari termékek voltak, mndhatni könnyűzenék. Igazából nem tudom miért mondják hogy komolzene. Semmivel nem komolyabb mint mondjuk egy jól összerakott Megadeth dal.

Mondjuk egy tök primitív punk dal is lehet zseniális.

A hangulat a fontos!

Komolyzene, kontra könnyűzene.

Nos a megkülönböztetés a megalkotásához és a lejátszásához szükséges tanulás-, és képességmennyiség függvénye.

Csajkovszkíj B-moll zongoraversenyéhez - közönség előtt - 16 év tanulás (és cefet sok gyakorlás) után mertem hozzányúlni.
Bármelyik Beatles nótát - függetlenül attól, hogy imádom - egy meghallgatás után le tudtam és mertem játszani. Hiba nélkül.

Egyébként igen, mindkettő szórakoztató zene.
Azonban nem hinném, hogy valami diszkónyálat össze lehetne vetni, mondjuk Handel Vízizenéjével, már minőségében.

Azt meg nem írtam, hogy napi nyolc órában elmélyülten ájuldozzon bárki is egy klasszikuszenei alkotás sorozaton, mert a füle is kifolyik.
Töményen csak a szatmári szilva az igazi:lol: , pusztán annyit, hogy a klasszikus zenei képzettség, biztos értékítéletet alapoz meg a zeneélvezőben, hogy mi az értékes, és mi az értéktelen.

Egyébként meg Iron Maiden ügyben van némi igazság a kritikádban (dolgoztam velük 1986-ban Nassauban /Bahamák/, a Compass Point Studios-ban, a Somewhere in Time lemezen, a Stranger in a Strange Land, a Wasted Years és a Heaven Can Wait-ben elég sok segítséget nyújtottam, főként a gitárszintetizátorok alkalmazása, és hangképbe illesztése tárgyában)és nagyon jót tett nekik, hogy a nótákat - mert Bruce Dickinson \&quot;alkotói válságban\&quot; (folyamatosan seggrészeg) volt - Steve Harris és főként Adrian Smith írta.
Ez lett - szerintem - a legkeményebb albumuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 19 04:17 #39553

• HunBütyök
A Somewhre in time lemezt sokan nem szeretik (ugye vannak a nálam is keményvonalas maidenesek, nekik a Powerslave az tuolsó lemez. Na és vannk az igazi Iron Maidenesek, akiknek csak az első kettő DiAnnos lemez jön be. Nekem 1998-ig bejön a Maiden, a Virtual XI hatalmas kedvenc és az X Factor is annak mondható.
Viszont az újjáalakulás utáni lemezek elég gyérek.
A Somewhere in time a favoritjaim között szerepel, az általad emített Wastd Yearsnek akármnnyire nincsen köz a Maiden zenéjéhez, nagyon kedves dal nekem, az Alexandr the Great szintén, a Loneliness of a long distance runner is...Na hát az egy jó lemez!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 12:44 #40585

• Bazooka Joe
Ennio Morricone - Ecstasy of Gold

A világ egyik legnagyobb (film)zeneszerzője, és a világ egyik legjobb westernfilmje (A Jó, a Rossz és a Csúf)!

Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 12:49 #40586

Bazooka Joe írta:
Ennio Morricone - Ecstasy of Gold

A világ egyik legnagyobb (film)zeneszerzője, és a világ egyik legjobb westernfilmje (A Jó, a Rossz és a Csúf)!

Az biztos. Én is nagyon szeretem Morricone-t. Ha hallod a zenéit, szinte látod a filmet, még ha nem is láttad soha.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 15:08 #40590

• Atek72
Iron Maiden! 1986-ban már fönt voltam a koncertjükön az MTK pályán. Az összes dalt lefordítottam mielött a neten megjelent. (ezért tanultam meg angolul is). Szóval csak óvatosan ésszel beszéljünk a Maidenről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 15:58 #40597

• Zeki
Most néztem meg az egyik TV csatornán \'top 21\' című műsort. Hát azt hittem ott halok meg.
Hogy milyen számokat kedvelnek azok, akik erre szavaznak...
Az első helyezett Adam Lambert - If I had you c. száma. Nos a zene nem volt rossz (sőt...), de a Klipp! Esküszöm rohamot okoz! Úgy villogott, hogy kiégett a retinám...
(Amúgy a 21 zenéből nekem kettő tetszett körülbelül )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 16:14 #40600

• Bazooka Joe
Én sem voltam úgy oda ezekért a zenékért, de mivel a konditeremben legtöbbször ilyet játszanak, hát istenem, egy kicsit megszerettem.

Mint pl. ezt:

Mondjuk van jó üteme, tehát lehet alatta edzeni.

Azt nem állítom, hogy temérdek sok jó szám lenne, ilyen és ehhez hasonló zenéből, de 1-2 akad.

A \'70 - \'80 - \'90 évek tele voltak jó slágerekkel!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 16:29 #40603

• Zeki
Igaz. És igen, ha sokat halljuk, megszeretjük...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 16:46 #40605

• Zeki
Az új Bon Jovi szám. Itt hallgatható:

http://www.bonjovi.com/audio-clip/all/...ovi__what_do_you_got
Téma zárolva.

Válasz/Re:Zenék, dalok 2010 aug. 27 17:24 #40606

• Bazooka Joe
Ez most annyira nem jön be...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla