Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Ötletek

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 12 16:19 #42086

Csak egy kérdés: nyár elején szó volt róla, hogy az első világháborúról is lesz majd ismertető, meg az egyéb előzményekről is. Mivel sokáig távol voltam, nem tudom: volt-e valami előrelépés? Ha gondoljátok, ezt-azt abból is kidolgozhatok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 12 17:54 #42100

• Zeki
Kosztával beszéld meg és olvasd el a híreket! A fontos részt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 12 18:16 #42104

• koszta
Atiraptor írta:
Csak egy kérdés: nyár elején szó volt róla, hogy az első világháborúról is lesz majd ismertető, meg az egyéb előzményekről is. Mivel sokáig távol voltam, nem tudom: volt-e valami előrelépés? Ha gondoljátok, ezt-azt abból is kidolgozhatok.

Igen, tervbe van véve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 12 19:47 #42124

• Roland
koszta írta:
Atiraptor írta:

Igen, tervbe van véve.

És ez nem is rossz terv.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 12 20:02 #42128

Roland írta:
koszta írta:
Atiraptor írta:

Igen, tervbe van véve.

És ez nem is rossz terv.

Kukkantsatok ide:
kvizpark.hu/index.asp?inc=gamestart&...id=292&ok=50
meg ide:
kvizpark.hu/index.asp?inc=gamestart&...id=355&ok=10
meg ide:
kvizpark.hu/index.asp?inc=gamestart&...id=359&ok=10
és ide:
kvizpark.hu/index.asp?inc=gamestart&...id=574&ok=10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 04:28 #42133

• HunBütyök
Hajcihő!

Sajnos én csak a 3, kérdésig jutottam, de és túl nehezek a kérdések, viszont a híres mle 1897 nem tarack volt, hanem tábori ágyú. Mivel kedvenc tüzérségi eszközöm ezért megfájdult a szívem amikor St.Chamond tábori taracknak írtad. A St.Chamond rohampáncélosba ezt éíptették, de a jó öreg 75-öst az APX és a MAS gyártotta. Na meg hát ágyú volt a drága, nem tarack.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 04:36 #42134

• HunBütyök
Annyit azért hozzátennék, hogy volt a St.Chamond által készített koppi9ntása a híres mle.1897-nek, de azok későbbiek. pl. a St.Chamond mle.1897/22 tábori ágyú.

Az első vh. rohampáncélos5ban meg a jó öreg mle.1897-es st.chamon dáltal \"harckocsiágyúvá\" fabrikált változata került a St.Chamond mle. 1897/15.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 09:17 #42138

HunBütyök írta:
Hajcihő!

Sajnos én csak a 3, kérdésig jutottam, de és túl nehezek a kérdések, viszont a híres mle 1897 nem tarack volt, hanem tábori ágyú. Mivel kedvenc tüzérségi eszközöm ezért megfájdult a szívem amikor St.Chamond tábori taracknak írtad. A St.Chamond rohampáncélosba ezt éíptették, de a jó öreg 75-öst az APX és a MAS gyártotta. Na meg hát ágyú volt a drága, nem tarack.

Majd csak belejössz, csak gyakorolni kell. Jó páran eljutottak már az 50-ig!

Ami pedig a 75-öst illeti, szerintem is ágyú (canon), tábori ágyú (canon de campagne) azonban a francia forrásanyagok tarackként, és tarackágyúként (obusier, canon obusier) jelölik, szóval nagy a dilemma!

Mit csináljunk?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 12:33 #42149

• Liberator
Hajcihő írta:
Roland írta:
koszta írta:
Atiraptor írta:

Igen, tervbe van véve.

És ez nem is rossz terv.

Kukkantsatok ide:
meg ide:
meg ide:
és ide:

Nagyon jók, utolsóból sikerült 9/10. II. világháborúból sem lenne rossz egy ilyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 13:10 #42151

Liberator írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
koszta írta:
Atiraptor írta:

Igen, tervbe van véve.

És ez nem is rossz terv.

Kukkantsatok ide:
meg ide:
meg ide:
és ide:

Nagyon jók, utolsóból sikerült 9/10. II. világháborúból sem lenne rossz egy ilyen.

Köszi!

Már készül!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 14:25 #42162

• HunBütyök
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Hajcihő!

Ami pedig a 75-öst illeti, szerintem is ágyú (canon), tábori ágyú (canon de campagne) azonban a francia forrásanyagok tarackként, és tarackágyúként (obusier, canon obusier) jelölik, szóval nagy a dilemma!

Mit csináljunk?

Valószínűleg helytelenek a források amikből dolgoztál. Mi értünk a dolgokho zés az ágyú. Ágyú mindenhol nálam. Külföldön is sok Kurt Rieder van és Földi Pál.

Én nemtudok francia nyelven de ágyú és kész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 15:04 #42168

HunBütyök írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Hajcihő!

Mit csináljunk?

Valószínűleg helytelenek a források amikből dolgoztál. Mi értünk a dolgokho zés az ágyú. Ágyú mindenhol nálam. Külföldön is sok Kurt Rieder van és Földi Pál.

Én nemtudok francia nyelven de ágyú és kész.

Dehát a Musée la Guerre kiadványában írták! Az meg a hivatalos, vagy mi!

Na jó, át fogom írni a kedvedért!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 13 15:20 #42170

• HunBütyök
Ó, senki nem tökéletes. Sok félreértés lehet különben a francia terminológiában. Mivel használták \"tarackként is\".

A hivatalos dolgokban is van baki bőven. Pl. panzer2 hívta fel a figyelmmet, hogy a náci hadsereg lerohanta Lenyglországot. Na hát azért mondjuk azt, hogy német hadsereg, mert volt köztük aki nem volt náci, csak éppen nem tudott elmenekülni, disszidálni, belépni a légióba stb stb...

De én is találkoztam már hivatalos könyben lévő bakival. Pl. a 4. osztályos törikönyvembn is kiakadtam amikor megláttam az SS katonákat Lenygelországban egy ADGZ páéncélgépkocsival és az volt a kép alá írva (a dilettáns, amatőr, történelemhamisító nyomorék, aki l*faszt sem tud a világháborúról), hogy SS katonák egy tank fedezékében nyomulnak... Tank???????? Mi tank? Ha angolok lennének esetleg, de amúgy harckocsi lenne. De hát egy ADGZ sosem volt harckocsi sem. Az öreganyjuk térdekalácsa a tank. Na szóval ennyit a \"hívatalos\" könyvekről. És ezekből tanuljunk? Méghogy tank?!?! Fel is húztam magamat rajta.

Attól hogy a dicsőséges 75-össel tarackoztak is, még az egy ágyú volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 14 11:19 #42272

HunBütyök írta:
Ó, senki nem tökéletes. Sok félreértés lehet különben a francia terminológiában. Mivel használták \"tarackként is\".

A hivatalos dolgokban is van baki bőven. Pl. panzer2 hívta fel a figyelmmet, hogy a náci hadsereg lerohanta Lenyglországot. Na hát azért mondjuk azt, hogy német hadsereg, mert volt köztük aki nem volt náci, csak éppen nem tudott elmenekülni, disszidálni, belépni a légióba stb stb...

De én is találkoztam már hivatalos könyben lévő bakival. Pl. a 4. osztályos törikönyvembn is kiakadtam amikor megláttam az SS katonákat Lenygelországban egy ADGZ páéncélgépkocsival és az volt a kép alá írva (a dilettáns, amatőr, történelemhamisító nyomorék, aki l*faszt sem tud a világháborúról), hogy SS katonák egy tank fedezékében nyomulnak... Tank???????? Mi tank? Ha angolok lennének esetleg, de amúgy harckocsi lenne. De hát egy ADGZ sosem volt harckocsi sem. Az öreganyjuk térdekalácsa a tank. Na szóval ennyit a \"hívatalos\" könyvekről. És ezekből tanuljunk? Méghogy tank?!?! Fel is húztam magamat rajta.

Attól hogy a dicsőséges 75-össel tarackoztak is, még az egy ágyú volt.

Je ne comprends pas.
Bien en vue, pour eux je m\'en balance.

Merci beaucoup.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 14 12:01 #42275

• Bazooka Joe
Hajcihő írta:
Je ne comprends pas.
Bien en vue, pour eux je m\'en balance.

Merci beaucoup.

Ilyenkor illene odaírni, magyarul is. Nem biztos, hogy rajtam kívül itt más is megérti azt amit írtál...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-14 14:02
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.37 másodperc
Joomla templates by a4joomla