Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Ötletek

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 16 16:43 #42568

• koszta
LRDG írta:
Ja térjünk vissza.
Szerintem nem lenne rossz ha hírdetnénk a masodikvh találka helyét és idő pontját.
( okos enged szamár Írogat. én nem Írtam vissza így én vagyok az okosabb )

Na mit szóltok jó ötlet vagy sem?

LRDG

Majd ha lesz konkrét időpont, és helyet is sikerül intézni, akkor.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 16 16:50 #42570

• HunBütyök
LRDG írta:
Ja térjünk vissza.
Szerintem nem lenne rossz ha hírdetnénk a masodikvh találka helyét és idő pontját.

LRDG

Okos enged, Mauzer a neved.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 16 17:19 #42572

• Roland
koszta írta:
LRDG írta:
Ja térjünk vissza.

LRDG

Ha minden jól megy, ez november hónapig össze fog jönni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 16 17:25 #42574

Zeki írta:
Az emberek kicsinyességével kapcsolatos és a kritika iránti viszonyulást fejtettem ki, nem utalva konkrétumokra.

Volt egy ilyen érzésem, de nem voltam bizonyos abban, hogy jól értelmezem-e.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 16 19:14 #42580

• koszta
Roland írta:
koszta írta:
LRDG írta:
Ja térjünk vissza.

LRDG

Ha minden jól megy, ez november hónapig össze fog jönni?

November hónap elejére, vagy október hónap végére van tervben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 17 12:09 #42613

• Zeki
Hajcihő írta:
Volt egy ilyen érzésem, de nem voltam bizonyos abban, hogy jól értelmezem-e.

Végül meglett a megoldás.

Koszta írta:
November hónap elejére, vagy október hónap végére van tervben.

Jó lenne, ha majd korábban egyeztetnénk, mert bárkinek közbeeshet bármi - példáim: színház, szakkör, verseny, előkészítő...etc.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 17 14:21 #42625

• Roland
Az tökéletes lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 17 16:37 #42642

• koszta
Ha lesz pontos időpont, szólok.
Egyébként mit szólnátok egy (próba) chat beszélgetéshez? Ami ki lenne írva a főoldalra, és bárki csatlakozhat egy kötetlen beszélgetéshez. Lenne rá igény?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 17 17:03 #42644

• Zeki
Nem tudom lehet, egyszer meg kell nézni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 05:01 #42666

• HunBütyök
Már régóta gondolkozom valamin. CVagyunk itt páran akik jobban beleásták magukat egy-egy témába. Kamikaze, Gipszj, Hajcihő, Zeki stb stb...

Minden honlap ami második világháborúval foglalkozik ad kiváló leírásokat, de ezek legtöbbször valahonnan kimásolt dolgok. És például nem adnak magyarázatot sok kifejezésre. Kéne egy \"értelmező kéziszótár\" vagy \"kisokos\" vagy \"technikai segítség\" rvatz a honlapra. Itt olyan cikkek lennének amik pl. mankót nyújtanának. Pl. Mindnehol e van írva hogy a német harckocsik elsősorban APCBC lőszert használtak. De hol van leírva mi az az APCBC? Vagy XY harckocsi torziós rugózásal rendelkezett. De mi az a torziós rugó? Gondolom mind repülőgépeknél, hajóknál, kézifegyvereknél van ilyen szakzsargon, pl. csűrőlapát, egyszerű-egytenglyű gázturbina (ez mondjuk modernebb dolgo de csak példának hoztam fel), de értitek mire gondolok.

Na szóval ki támogatja az ötletet, és ki segítkezne benne? Tehát ilyen haditechnikai és műszaki technicus terminusok szótárát kéne létrehozni. És pl. ha egy cikkben előfordul az hogy APCBC lőszer akkor az APCBC szó egyben link i slenne ahhoz a jegyzethez amiben le van írva hogy az APCBC lőszer micsoda.

Na?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 05:35 #42667

• Gipszj
Az ötlet jó, a működési elve lehetne HASONLÓ a Wikipédiához, de ne írhasson bele akárki, írja meg amit akar, ellenőrzés után bekerülhet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 06:12 #42670

• Roland
HunBütyök írta:
Már régóta gondolkozom valamin. CVagyunk itt páran akik jobban beleásták magukat egy-egy témába. Kamikaze, Gipszj, Hajcihő, Zeki stb stb...

Minden honlap ami második világháborúval foglalkozik ad kiváló leírásokat, de ezek legtöbbször valahonnan kimásolt dolgok. És például nem adnak magyarázatot sok kifejezésre. Kéne egy \"értelmező kéziszótár\" vagy \"kisokos\" vagy \"technikai segítség\" rvatz a honlapra. Itt olyan cikkek lennének amik pl. mankót nyújtanának. Pl. Mindnehol e van írva hogy a német harckocsik elsősorban APCBC lőszert használtak. De hol van leírva mi az az APCBC? Vagy XY harckocsi torziós rugózásal rendelkezett. De mi az a torziós rugó? Gondolom mind repülőgépeknél, hajóknál, kézifegyvereknél van ilyen szakzsargon, pl. csűrőlapát, egyszerű-egytenglyű gázturbina (ez mondjuk modernebb dolgo de csak példának hoztam fel), de értitek mire gondolok.

Na szóval ki támogatja az ötletet, és ki segítkezne benne? Tehát ilyen haditechnikai és műszaki technicus terminusok szótárát kéne létrehozni. És pl. ha egy cikkben előfordul az hogy APCBC lőszer akkor az APCBC szó egyben link i slenne ahhoz a jegyzethez amiben le van írva hogy az APCBC lőszer micsoda.

Na?

Jó ötletnek tűnik, de elég időigényes munka:unsure:
Persze összejönne, ha sokan részt vennének a megalkotásában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 06:37 #42673

• HunBütyök
Már készül a cikkem a lánctalpról:

Tematika:

A a lánctalp és a lánctalpas járművek redete

Hernyók anygalbőrben

A lánctalpas járószerkezet fajtái

A lánctalp felépítése

A lánctalp meghajtása

A lánctalp kormányzása

Ez egy mezőgazdasági folyóratból kiválóan feldolgozható téma és itt a gépszerelő könyvem is.

Egy laza kis alapfokú ismertető lesz, pár mondatban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 06:41 #42674

• Zeki
Támogatom az ötletet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ötletek 2010 szep. 18 06:43 #42675

• HunBütyök
Pl. zeki te szereted a hajókat. Mi az hogy County osztlyú hajó, Town osztályú hajó, mi az hogy kettős rendeltetésű hajóágyú (dual purpose naval gun) stb stb.

Pár szavas, mondatos magyarázatok, nem több kell.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.36 másodperc
Joomla templates by a4joomla