Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:19 #9424

• művésznő
Ailles da Colon írta::
művésznő, sok fegyvernem sokféleképpen

gyalogosok főleg kézi páncéltörő fegyverekkel németeknél pl panzerfaust vagy a kújhacsőnek nevezett páncélrémmel.. Keleten esetenként összecsomózott gránátokkal.. A panzerfaust-ot és a páncélrémet az ellenséges harckocsi vagy páncélvadász ellen fordították és kilőttek a csőből egy lövedéket, amelyik, szerencsés esetben kiluggatta az ellenséget..
Főleg oldalról és hátulról volt hatásos..
A gránátgyöngyöt meg e tank alá dobták, hogy leszakítsa a lánctalpat..

Köszi! Így már könnyebb elképzelni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:19 #9425

• Ailles da Colon
művésznő.. akkor a páncélosok:

A lövegcsőbe behelyeztek egy páncéltörő gránátot (jó esetben) és az ellenséges harckocsit célba véve lőttek.. itt sem volt célszerű a homlokpáncélra lőni, kivéve, ha egy tigrisben ült az ember és vele szemben sherman, cromwell vagy churchill harckocsi tanyázott..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:24 #9426

• művésznő
Na, kicsit berekesztem az eszmecserét, mert ha nem veszem ki a csirkét a hűtőből akkor vacsorára csak páncélos (konzerv) lesz a menü... Azt meg majd, attól tartok, elhárítják.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:24 #9427

• Ailles da Colon
Légierő...
Nos, eleinte bombákkal operáltak, de ahogy egyre elterjedtebb lett a nagy kaliberű gépágyú, már azzal is rácsaphattak a tankokra is! Ugyanis, a harckocsik és más páncélozott járművek teteje gyérebben volt páncélozva... hatásos módszer volt még a zuhanóbombázás is...

Az utászok. legegyszerűbben , ha volt felderítés és előre kiszagolták a tankok érkezését, frankó kis aknamezőt telepítettek, amelyek felrobbantak egy tank súlya alatt.. Voltak tapadó aknák is, amelyeket a tank aljára vagy oldalára helyeztek vagy a földre téve magától feltapadt és közvetlen lyukat ütött a járművön..
A tankcsapdákról és harckocsi árkokról nem is beszélve..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:27 #9429

• Számvéber Norbert
Ezek szerint nem az eredeti angol, hanem a magyar változat. Abban hemzsegnek a fordítási hibák! A magyar változat egy garast sem ér.

Mellékelem a másik, magyarul is kiadott Williamson-könyv (Az SS: A hitleri terror eszköze, Budapest, 1995.) 4. függelékét (249. o.), illetve Roland Kaltenegger: Die Gebirgstruppe der Waffen-SS 1941-1945 című könyvéből az SS 13. hegyihadosztályának hadrendjét eredeti nyelven. Ugyebár az ezred németül is Regiment. Itt pedig PanzerjägerABTEILUNG szerepel, és nem PanzerjägerREGIMENT.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:30 #9430

• Számvéber Norbert
Íme az első beillesztés: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-03 12:31
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:31 #9431

• Számvéber Norbert
A másik: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:32 #9432

• Számvéber Norbert
A képek minőségéért elnézést, de 500 pixel és 80 kb mérethatárnál nem tudok jobbat produkálni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:35 #9433

• Ailles da Colon
tudom, nekem is ez a bajom

nos, hála az ősöknek jól megy a német. A williamson könyv németül megvan magyarul pedig kölcsön kaptam.
Nekem a németben regiment szerepel a jegyzeteknél....
Az Erickson könyv 8ami magyar) pedig szintén ezred és ugyanott a Horst Wasselnél egység...

utánajárok!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:39 #9434

• Számvéber Norbert
Nem vitatom, hogy Te Regimentet olvastál, de akkor a könyv a hibás.

Ha lenne nagyobb kép beillesztésére is lehetőség, beraknék egy eredeti rajzos hadrendet valamelyik SS-hadosztály esetében. Ott a századokat is meg lehetne számlálni. Ez ezrednek nem 2-4 százada van, hanem kétszer-háromszor ennyi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:41 #9435

• Ailles da Colon
ja azt vágom.. Csak ennyire részletesen nekem még nincs meg lebontva... Am, a tied mikori kiadás??Mindkét könyv hibás lenne, illetve mind a három???
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:43 #9436

• Ailles da Colon
most viszont megyek és ujrapakolom a gépem, mert meghülyült az xp-m
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:48 #9438

• Számvéber Norbert
\&quot;Am, a tied mikori kiadás??\&quot;

Odaírtam: 1995-ös.

\&quot;Mindkét könyv hibás lenne, illetve mind a három???\&quot;

Sajnos előfordulhat. Nem minden arany, ami fénylik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 11:56 #9439

• Ailles da Colon
oké, de 3 elismert könyv???

no mindegy.. az én németem 98 as a haverom magyarja meg 95 ös..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 12:00 #9440

• Számvéber Norbert
Ha egy könyvet fordítanak, akkor már nő a hibázás lehetősége is. Ezért szerencsésebb mindent az eredeti nyelven olvasni. Ám ez sok esetben nagyon nehéz és drága dolog.

A német könyvesbolti forgalomban kapható II. vh-s könyvek zöme fordítás (főleg angolból), és kevés kivételtől eltekintve botrányosan gyenge fordítás.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla