Bizonyára méreg drágán, eldugott helyenek az interneten, mert a makettbltok szarok. itt a hnlapn is van egy makettbolt linkje. Beélenéztem és hát siralmas... A k*baszott tigris meg T-34 meg sherman meg 88-as... Ez kell a sok agymsott idótának. Megelégszenek ezzel. Tudjátok, ez a tipikus elbutult társadalaom. Már írtam erről a Sláger rádioó kapcsán is. Ugyan ez van a makettekkel, a zenékkel, a könyvekkel, autókkal, a filmekkel. Mindenből a tömegcikk a fontos és a mindenki által kedvelt.
Visszatérve a makettboltra: egy büdös 105 mm-es Schneider ágyút nem lehet látni, pedig abból is gyártottak párezret és Franciaországon át Uruguay-ig mindenki használta... (A teljesség igénye nélkül: Lenygelország, Olaszország, románia, izrael, németország, ausztria, belgium, Törökország, ráadásul 1915-től 1980-as évekig!!!!) Tudod: a kommerszség nagy úr. Szerintem jobban jársz ha németekkel és amcsikkal készítesz Don-kanyart, az egyszerűbb. És csak tigris és csak sherman legyen rajta... És alá írsz egy ilyen kis táblát: A Dioráma a Dn kanyariu harckat ábrázolja. Az 1944-es ott Skorzeny-re hasonlító SS katonák románok, a Sherman (Azt nem írhatod mogy hgy M4A3E2 mert akkor kinevetnek) harckocsi az a magyar T-38...
Na ez csak vicc volt: a divatos kommersz dolgoktól hánynom kell...