Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Makettek

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 10:32 #34075

portillo írta:

Megvettem a cuccokat, de figurák nélkül. A figurák vagy a járművek mentek az volt a döntés, a figurák repültek 1:76os harcjárműdioráma lesz.

Az ingerszinted igen alacsonyan van ha ilyen apró dolog felidegesít.

És itt vannak az 1:76-os a Matchbox figurák is:

http://www.miniatures.de/miniatures-catalogs.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 10:33 #34076

Jagdpanther írta:
Hajcihő írta:
Jagdpanther írta:

UI: Hú te jó ég, ez már majdnem olyan hosszú, mint amiket Hajcihő szokott írni:lol:

Na de nekem könnyű dolgom van, mert én tíz ujjal írok (ha nem vagyok éppen lusta, vagy nincs cigi a kezemben), és olyan gyorsan, ahogy gondolkodom!

Ja hát úgy könnyű:lol:

Ugye?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:02 #34079

Az előbb valaki említette a magyar makettek árát. Kicsit utánajártam a dolognak, nem gyárt-e külföldi cég, ilyesmi. Ezt találtam:

Magyar termék, Hunor Products. Itthon 4600 forintot kérnek el érte (+postaköltség persze), külföldön 24 eurót, ami majdnem 7200 forint (nem tudom mennyi most az Euró árfolyam). És 1/72-es. Találtam egy képet az egyik készletről:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ennyi egy nejlonzacskóba beöntve néhány darab műgyanta, még kereten sincs. Tehát semmi nem garantálja, hogy nem darabokban érkezik meg, ráadásul kicsit rosszabb minőség így képről, a régi csehszlovák KP modellek, pedig azok a 90-es években kerültek vagy 80 forintba.

Egyszer beszéltem erről egy makettárussal, mondta, hogy azért kerül ennyibe, mert a műgyanta drágább mint a műanyag. De egy neves cseh cég (nem tudom a nevét)3000 forintért olyan maketteket gyárt műgyantából ebben a méretben, hogy adnak hozzá komplett belsőteret, és fotomaratást.

Ez sajnos siralmas. Nesze neked magyar történelem, és nemzeti öntudat:(

\"Vegyé\' Tigrist, vót az is magyar!\"

Valamiért nem hozza be a képet, csak elsőre, ha frisítem az oldalt, már nem. Itt a link is: http://henk.fox3000.com/hunor/7202/02.jpg<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-05-10 14:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:10 #34080

Jagdpanther írta:
portillo írta:
Üdv!

Úgy döntöttem belekezdek nyáron, régen csináltam de újra előjött. Szóval 1:76os méretaránnyal úgy vettem észre potom pénzért lehet ilyen méretarányű maketteket venni, szóval a tömeg a lényeg. Revell, Italieri, Airfix mit érdemes venni?
Amiket kinéztem egyben:
-stugIII,
-88mm ágyú,
-Sdk kfz7 traktor,
-Opel Blitz,
-Pak 40,
-jagdpanzer IV
-Krupp Protze Kfz.70
-Pak 3.7cm

Még a potom 10.000 HUF-ot se éri el az összáruk, de szerintem szép diorámát lehetne kialakítani belőlük, mit gondoltok? Vagy 1:76al nem érdemes foglalkozni?

Szia!

Most csak azt szeretném összefoglalni, hogy melyik gyártó makettjei milyenek ezek közül. Először is szerintem ne keverd a két méretarányt, mert nagyon béna lesz. Nekem van 2 T34-esem, az egyik 72-es, a másik 76-os. A 76-os majdnem másfél centivel rövidebb.

StuG III.

A Revellnek elég szép a kései 1/72-es StuG III. G-je (\&quot;malacpofájú\&quot;, tehát gömbölyded lövegpajzsos\&quot;), amit StuG 40 néven futtat. A makett egyetlen hibája, hogy nincsen hozzá kötényezés, illetve hogy a szemenkénti lánctalpból pontosan annyi van amennyi a maketthez kell, tehát egy sem gurulhat el. Viszont maga a makett szépen kidolgozott darab, nagyon jó a kötény tartószerkezete.

A másik alternatíva az Italeri 1/72-es korai StuG III. G-je, ez még a szögletes lövegpajzsos változat. Ez is szép darab, ehez van kötényezés is.

Flak 36

Ebből nem tudom milyen kitet néztél ki, az egyetlen általam ismert a Hasegawa ágyúja, ami viszont régi darab, nem túl szép, és nehezen is beszerezhető. A másik az Italeri hamarosan kijövő új kitje, amiről viszont még semmit nem tudok.

Sd. Kfz. 7 traktor

Erről nincsenek tapasztalataim, szintén a Revell, és az Italeri gyártja. A revell egyik kitjében PAK-40-est is ad hozzá, 40 DAK gyalogossal, és egy BMW R75-tel együtt.

Opel Blitz

Először is, ha az Airfix Opel Blitz &amp; PAK-40 kitjét néztwed ki, akkor azt felejtsd el. Az Airfix makettjei inkább csak játéknak jók, nem makettnek. Olcsónak olcsók, de pocsékul illeszkednek, rengetg a sorja, és az alkatrészek kibontása is szegényes (sót, hajlamosak a tankok páncéltestére ráönteni pl. az ásót, emelőt, stb.)

Az Italeri Opelje szép darab, igényesen ki van dolgozva az alváz, az utolsó kis pöcökig.

PAK-40

Egyik alternatíva a fentebb említett Revell kombó, a másik pedig az Italeri kitje. Nagyon baráti áron (kb. 1500-1800 Ft.) ad két szép PAK-40-est, és 12 figurát, ezek közt 2-2 ugyanolyan, tehát 6 féle.

Jagdpanzer IV.

A revell gyártja 1/76-ban az L70 csőhosszú változatot, ez egy egyszerűen összerakható, aránylag szép darab, de nincsen azon a szinten mint az 1/72-es Revellek, vagy Italerik. Amúgy nekem is egy ilyen készül most.

A másik darab az Italerié, ez L48-as csőhosszú ágyúval van szerelve. Kb. ugyanaz mondható el róla, mint a többi kitjéről a gyárnak.

Krupp Protze, és PAK 37

Szintén a revell 1/76-os kitje, szépen kidolgozott, bár szerintem nem nagyon illene abba a környezetbe, amibe be szeretnéd tenni (Jagdpanzer IV, kései StuG, stb.)

Végül egy-két oldal, és kép:

Amint látszik azért az 1/76-os makettekből is lehet szépet kihozni;)

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Illetve itt nézz körül, az oldalon gyártók szerint fenn van majdnem az összes Európában beszerezhető 1/72-es, és 1/76-os makett:

http://henk.fox3000.com/index2.htm#section 7

Remélem segítettem:)

UI: Hú te jó ég, ez már majdnem olyan hosszú, mint amiket Hajcihő szokott írni:lol:

Szia köszi szépen, a méretarányokat persze nem akarom keverni.Köszi a felsorolást de már megrendeltem a cuccokat, és van köztük Airfix elég sok. Lehet rosszul jártam?

- Deutscher Jagdpanzer IV L/70 (03230 R)
- Krupp Protze Kfz.70 with 3,7cm Pak (03218 R)
- 88 mm Gun and Sd Kfz7 Tractor (A02303)
- 75 mm Assault Gun Sturmgeschutz III (A01306)
- Opel Blitz &amp; Pak 40 Gun (A02315)
- Forward Command Post (A03381)

Majd kiderül mindenesetre már várom a dolgot és a pepecselést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:13 #34081

Hajcihő írta:
portillo írta:

Megvettem a cuccokat, de figurák nélkül. A figurák vagy a járművek mentek az volt a döntés, a figurák repültek 1:76os harcjárműdioráma lesz.

Kerítettem neked 1:76-os figurákat gyártó céget.
Az oldal, amit beteszek, az a festetlen figurákat mutatja, de vannak festett figuráik is.
A festetlenek jóval olcsóbbak!

Szóval ez az:

www.google.hu/imgres?imgurl=http://henk....icial%26tbs%3Disch:1

Köszi lementettem az oldalt, majd később lehet róla szó hogy rendelek, bár kicsit ódzkodom a külföldi rendeléstől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:20 #34084

portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:

Az oldal, amit beteszek, az a festetlen figurákat mutatja, de vannak festett figuráik is.

Szóval ez az:

Köszi lementettem az oldalt, majd később lehet róla szó hogy rendelek, bár kicsit ódzkodom a külföldi rendeléstől.

Megrendeltetheted magyar cégen keresztül is, csak azok rátesznek egy lapáttal.

Airfix is van, és képzeld a Matchbox 1:76-os Toldit is kínál!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:48 #34085

Hajcihő írta:
portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:

Szóval ez az:

Hajcihő erről a Toldiról kaphatnék egy PM-et?

Nagyom megköszönném;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:50 #34086

Jagdpanther írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:

Szóval ez az:

Nagyom megköszönném;)

Ne csak pmben nyíltan... Most vaterán találtam egy 1:76os Hetzert. Éljen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 12:55 #34087

portillo írta:
Jagdpanther írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:

Szóval ez az:

Nagyom megköszönném;)

Ne csak pmben nyíltan... Most vaterán találtam egy 1:76os Hetzert. Éljen.

De úyg nem szabad:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 13:51 #34089

Jagdpanther írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:
Hajcihő írta:
portillo írta:

Szóval ez az:

Nagyom megköszönném;)

Már feltettem az egész katalógust, de itt van a Toldi:

http://www.miniatures.de/cromwell-hu1-toldi-1.html
<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-05-10 15:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 10 14:38 #34093

• HunBütyök
Csak nem a világháború leghíresebb tehergépkocsiját, a Ward LaFrance 1000-est látom egy M40-et transzportálni éppen?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 11 05:01 #34119

• HunBütyök
Amúgy portillonak el kell mesélnem, hogy én a makettezést M3 Granttel kezdtem, S35 Somuával, Scammel harckocsiszállítóval, MK. III Churchil I-gyel, M24 Chaffee-vel. Tehát kezdetnek is kiváló a ritka makettek gyártása.

Mondjuk be is fejeztem a makettezést. XD
Inkább virtuálisan makettezek.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-05-11 07:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 11 10:03 #34128

PanzerfaustHans írta:
Az 1:72-es modelleket elég nehéz festeni.

Az benne a szép! Ügyesség kell hozzá!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 11 16:07 #34140

Hajcihő írtad hogy miért találták ki az 1:76os méretet, szerintem azért mert a matchboxokat, kisautókat annó ebben a méretben hozták össze, gondolom valahonann inned ered hogy hozzájuk passzoló tankokat kell gyártani, ami földbe taposhatja őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 23 18:40 #34865

Nah szép lassan haladok a makettjeimmel, egy Hetzer, meg egy StugIII összeállítva szépen, viszont lehet én vagyok amatőr de külön külön kellett volna festeni az alkatréseket? Vagy összeállítva, a kis lánctalpakkal szenvedős a dolog. Airfix termékeket kerüljétek tényleg, sorjázott,néha nem passzolnak össze(!!!) az alkatrészek, de kb úgy hogy 6 kerékből 2 nem passzol, és reszelni kell. + valamelyik ki sincs normális fúrva, van egy kis lyukacska, és csak a felét fúrták át, ilyesmi \&quot;apróságok\&quot;.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla