Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Makettek

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 23 18:51 #34867

portillo írta:
Hajcihő írtad hogy miért találták ki az 1:76os méretet, szerintem azért mert a matchboxokat, kisautókat annó ebben a méretben hozták össze, gondolom valahonann inned ered hogy hozzájuk passzoló tankokat kell gyártani, ami földbe taposhatja őket.

Lehetséges, de az 1:76 az egy \"civil\" méretarány, ami a háború után alakult ki.
Valószínűleg két dolog motiválta: A játékautók 1:72-ben túl kicsik lettek volna, 1:48-ban, a rendelkezésükre álló szerszámokhoz túl nagyok, és ezáltal drágák, és mert a Matchboxok = gyufásdobozok méretében gondolkodtak, ez a méret tölthette ki azokat.
De ez csak egy találgatás a részemről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 23 18:59 #34871

portillo írta:
Nah szép lassan haladok a makettjeimmel, egy Hetzer, meg egy StugIII összeállítva szépen, viszont lehet én vagyok amatőr de külön külön kellett volna festeni az alkatréseket? Vagy összeállítva, a kis lánctalpakkal szenvedős a dolog. Airfix termékeket kerüljétek tényleg, sorjázott,néha nem passzolnak össze(!!!) az alkatrészek, de kb úgy hogy 6 kerékből 2 nem passzol, és reszelni kell. + valamelyik ki sincs normális fúrva, van egy kis lyukacska, és csak a felét fúrták át, ilyesmi \"apróságok\".

Én szóltam:whistle:
Bár én most tervezem, hogy veszek egy párat, mert ha diorámának nem is, de wargame-hez tökéletes. Meg ott még lehet keverni az 1/72-t az 1/76-tal.

És az előző hozzászóláshoz:

Nem hinném, hogy a Matchboxok 1/76-oska voltak, ugyanis egy bogárautő (vagy Kübelwagen ugye, csak az katonai) 1/76-ban alig 25 mm hosszú.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 23 19:05 #34872

Jagdpanther írta:
portillo írta:
Nah szép lassan haladok a makettjeimmel, egy Hetzer, meg egy StugIII összeállítva szépen, viszont lehet én vagyok amatőr de külön külön kellett volna festeni az alkatréseket? Vagy összeállítva, a kis lánctalpakkal szenvedős a dolog. Airfix termékeket kerüljétek tényleg, sorjázott,néha nem passzolnak össze(!!!) az alkatrészek, de kb úgy hogy 6 kerékből 2 nem passzol, és reszelni kell. + valamelyik ki sincs normális fúrva, van egy kis lyukacska, és csak a felét fúrták át, ilyesmi \"apróságok\".

Bár én most tervezem, hogy veszek egy párat, mert ha diorámának nem is, de wargame-hez tökéletes. Meg ott még lehet keverni az 1/72-t az 1/76-tal.

És az előző hozzászóláshoz:

Nem hinném, hogy a Matchboxok 1/76-oska voltak, ugyanis egy bogárautő (vagy Kübelwagen ugye, csak az katonai) 1/76-ban alig 25 mm hosszú.

Mondom, hogy csak tippelgetek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 23 21:07 #34877

Jagdpanther írta:

És mit tervezel venni? Airfix 1/76 német cuccokat?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 24 05:58 #34879

• Liberator
portillo írta:

Ha elkészültél, majd mutass képeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 24 09:43 #34885

Ok, majd rakok. Dioráma lesz, elég sok járművel, házakkal, ideiglenes német védelmi állás. A járműveket álcázva akarom majd valamit kitalálok hogy fogom, ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban (J.Panther pl ) akkor osszátok meg velem.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-05-24 11:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 24 14:02 #34892

portillo írta:
Jagdpanther írta:

Nem, mert az van már bőven, hanem angol, amerikai cuccokat (LVT-4, sherman Churchill, 25 pdr stb).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 24 16:26 #34895

• szenszej95
Én is nekiállok makettezni. Már két éve megvan egy Sturmboat, azt rakom majd össze, ha lesz ragasztóm. Ehhez folyamatosan konzultálok Jagival:) A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 máj. 24 17:22 #34899

Jagdpanther írta:
portillo írta:
Jagdpanther írta:

Nem, mert az van már bőven, hanem angol, amerikai cuccokat (LVT-4, sherman Churchill, 25 pdr stb).

Én minnél több német harckocsit meg szeretnék csinálni... Megcsináltam ma a 88ast, illetve PAK-40est Airfix 1/76ban, pozitív tapasztalattal, nem volt vele semmi baj és jól néz ki, lehet csak a stugIIIval volt az a probléma hogy nem voltak jól kifúrva a dolgok, az árán is látszik(1200HUF).

Sok sikert szenszej, jó kis elfoglaltság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 20 15:54 #35876

• Gipszj
Nem hinném, hogy a Matchboxok 1/76-oska voltak, ugyanis egy bogárautő (vagy Kübelwagen ugye, csak az katonai) 1/76-ban alig 25 mm hosszú.[/quote]
Biztos, hogy jó a 25mm?
76x25=1900mm, másképp 1,90m
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 20 15:58 #35877

• szenszej95
portillo írta:Sok sikert szenszej, jó kis elfoglaltság.[/quote]
Köszönöm!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 20 16:03 #35878

Gipszj írta:

Biztos, hogy jó a 25mm?
76x25=1900mm, másképp 1,90m[/quote]

Hm. Hát igen, nem 1/76, hanem nagyobb méretarány, pontosan nem tudom, mennyi, viszont az volt a kérdés hogy 1/76ot ki kezdte el. És régebben a Matchbox gyártott, lehet ő is kezdte el az 1/76os méretarányt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 21 07:13 #35904

portillo írta:
Gipszj írta:

Biztos, hogy jó a 25mm?
76x25=1900mm, másképp 1,90m

Hm. Hát igen, nem 1/76, hanem nagyobb méretarány, pontosan nem tudom, mennyi, viszont az volt a kérdés hogy 1/76ot ki kezdte el. És régebben a Matchbox gyártott, lehet ő is kezdte el az 1/76os méretarányt.[/quote]

Igazatok van, elszúrtam, csak saccra mondtam valamit. 50 mm egy 1/76-os bogár, megmértem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 21 09:52 #35909

Nem 1/144?

Mostanában jön kínából ilyen méretű makett tankok + figurák. Ömlesztve, csatát játszthaszt vele és 2000 FT.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 jún. 21 09:58 #35911

portillo írta:
Nem 1/144?

Mostanában jön kínából ilyen méretű makett tankok + figurák. Ömlesztve, csatát játszthaszt vele és 2000 FT.

Nem 1/144, az nagyon kicsi lenne. egy 1/144-es figura felegyenesedve (természetesen felnőtt) 10 mm magas.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla