Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Makettek

Válasz/Re:Makettek 2010 nov. 21 14:18 #48730

koi írta:
A Hetzeren nincs lánctalp.

Igen tudom, azt csináltam annó utoljára, még nincs összerakva az alsó meg a felső része se lánctalp csak odaraktam a jövőbeli helyére.

Hmm köszi a tippeket Salamon, ha lesz időm keresek egy alapot, fából ősszeeszkábálok egy kis faalapot, mélyítetten hogy lehessen bele földet rakni és arra fognak menni a cuccok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 nov. 21 14:29 #48735

• Salamon
Én evvel a mohás módszerrel csináltam egy kis terepasztalt vagy diorámát nem tudom minek mondjam egy lezuhant p47 thunderbird van rajta de még nincs kész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 04 18:04 #49737

• koi
Egy makett az még nem terepasztal.3-4 model elég hozzá.

Koi, nem kell tájszólás!
<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-12-04 21:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 04 18:40 #49742

Salamon írta:
Én evvel a mohás módszerrel csináltam egy kis terepasztalt vagy diorámát nem tudom minek mondjam egy lezuhant p47 thunderbird van rajta de még nincs kész.

A terepasztal az ez:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A tied dioráma lesz majd.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 04 19:57 #49748

• koi
De jó!Tied?Mert ha igen,akkor miből csináltad?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 04 20:10 #49751

koi írta:
De jó!Tied?Mert ha igen,akkor miből csináltad?

Bár úgy lenne. Egyébként elmondom miből van ránézésre. A házak műszaki kartonból (legvékonyabb kartonfajta), a búzatábla lábtörlőből, az út nyomtatva van, vagy makettboltban párszáz forintért kapható A4-es méretű \&quot;aszfaltból\&quot; van, ami szintén papír. A fát ránézésre szintén boltiak, ezeknek az ára mérettől,, és minőségtől függően darabonként 100 és 500 Ft körül mozog.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 16 16:21 #50275

• Salamon
Akkor dioráma lesz de lassan elkészül most a héten megcsináltam a talált nyomokat is majd még kis \&quot;piszkolás kell rá\&quot; mert a találatnyomokat nem akarom úgy hagyni mivel a fehér műanyag látszik ezért egy kis rozsdafolt kerül rá amit egyszerűen ráfestek majd
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 16 17:56 #50280

Azta, de k+++a jó. Én csak álmodni mertem ilyenekről, de ezek után neki látok na nem ilyennek, hanem egy lebombázott falunak, de ez akkor is kiba++ot jó.

( Próbáltam szépen kifejezni mennyire tetszik a dolog. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 16 18:36 #50281

• Salamon
Én mellesleg csak azért csináltam belőle lezuhant gépet mert ripityára tört a futómű meg a kabin aztán fogtam magam kicsit leültem átgondoltam nekiálltam és egész szép \&quot;roncs\&quot; lett belőle mellesleg a találatnyomot azt felhevített gombostű \&quot;gombjával\&quot; csináltam és azután rozsdafoltot festettem rá de majd lefényképezem és felteszem..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 16 19:57 #50290

• Gipszj
Salamon írta:
Én mellesleg csak azért csináltam belőle lezuhant gépet mert ripityára tört a futómű meg a kabin aztán fogtam magam kicsit leültem átgondoltam nekiálltam és egész szép \&quot;roncs\&quot; lett belőle mellesleg a találatnyomot azt felhevített gombostű \&quot;gombjával\&quot; csináltam és azután rozsdafoltot festettem rá de majd lefényképezem és felteszem..

Repülőgépen nem nagyon van rozsdafolt, mert általában dúraluminiumból van legnagyobb részt, az meg nem rozsdásodik. Vannak persze acél részek is: fegyverek, páncéllemezek (ha páncélozott részei is vannak), futók, esetleg főtartók, ha nem durálból vannak. Úgyhogy módjával a rozsdával.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 17 04:58 #50293

Gipszj most értelmesen szólt hozzá. Köszönöm.
Amúgy egy ötlet, de csinálj landolási nyomot, is mert a gépek nem függőlegesen esnek le. és további jó makkettezést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 17 07:56 #50295

Salamon!

A lövésnyomok fehérjét ne rozsdával, hanem inkább kissé higított feketével fesd ki. A lövedék magas sebessége miatt a súrlódási hő megfeketítette a környező területeket. Egyébként hogyha valami kérdésed van, akkor ennek az oldalnak ajánlom a fórum részét:

www.makettinfo.hu

Kb 2-300 aktív felhasználója van, nagyon segítőkészek, és profik a témában, bármit meg lehet tőlük tudni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 17 11:04 #50296

• Salamon
Akkor feketével is rádolgozok de egy több éve lezuhant repülőt készítgetek most..mellesleg már majdnem kész csak a golyónyomokat kell lefesteni mert most látszik a csupasz műanyag mellesleg a légcsavar le van szakadva és az orrát kicsit felmelegítve meg nyomtam mintha a becsapódás miatt behorpadt volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 17 21:45 #50311

• Gipszj
LRDG írta:
Gipszj most értelmesen szólt hozzá. Köszönöm.

Honnan tudod?<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-12-17 22:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Makettek 2010 dec. 18 18:19 #50351

• Salamon
Hát ez egy P-47-es és a géptörzsön meg a szárnyon is vannak golyónyomok na vajon az rozsdásodhat-e ha 3-4 évig is kint marad a szabadban valami szigeten ahol sokat esik az eső...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla