Bazooka Joe írta:
portillo írta:
A géppuskás Schwarzlose kezelőnek miért van a sisakján az a háló? A többinek meg nem, talán álcázásnak a maradványa?
Sok, magyar katonákról készült képen láttam ilyen hálót a sisakokon. Ám egyiken több volt másikon meg kevesebb...Szerintem így elég gyér álcázást biztosított, ám olyat is láttam, hogy kihasználva ezt a hálót fű vagy szénaszálakat, esetleg kisebb faágakat tettek a sisakjukra. Így kicsit a Vietkongokra emlékeztettek engem. Azok hordtak egy egész dzsungelt a sisakjukon, meg a ruhájukon.

<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-05-15 11:53
Hmm... Én is ezt mondtam, háló, álca növények nélkül.
Mondjuk azon a vérszegény terepen használt volna bokrot a sisakján az inkább cél lett volna hogy ide lőjetek, de pl bokros terepen lett volna a védelmi pozíció akkor lehet gyűjtögetett volna egy kis dudvát.
És szerintem azért a géppuskakezelőnek volt csak, a lövészeken nem, mert nagyon jó célpont volt távolról, a torkolattűz, hang, könnyen be lehetett azonosítani, és kimarkolni onnan a kezelőt távolról. Meg alapból is vadásztak előszeretettel a géppuskakezelőkre, ízes husos célpontok voltak, nem csoda hogy rejtette a buksiját.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-05-15 15:05