Rife írta:
ha a fényképen szereplő személy még mindig a kérdés, akkor ő
MEYRICK EDWARD CLIFTON JAMES angol színész.
1944.május 25-én kezdődő COPPERHEAD fedőnevű akcióban vett részt.
Igen, gratulálok:) Bocsánat, hogy ennyire nehezet raktam be, de mikor olvastam róla kihagyhatatlan vol:lol:
Egy pár sor róla:
\".....London központjába, a Piccadilly Circuson, a Comedy Theatre-ban esténként a műsor fő attrakciója Clifton James magánszáma, aki megszólalásig hasonlít Montgomery tábornokra. A színészre az Intelligence Service emberei is felfigyelnek, s egy napon James meghívást kap a Curzon Streetre, ahol közlik vele, hogy a közeljövőben Észak-Afrikába kell utaznia, ahol Montgomery tábornokként az ott állomásozó csapatokat látogatja végig. Néhány heti próba után Clifton James kész élete legnagyobb szerepének az eljátszására. Útipoggyászába még Montgomery monogramos zsebkendőiből is tesznek néhányat -ezeket természetetsen a kiválasztott helyeken elhagyja -, majd a színész az integető tömeg ovációjától kísérve beszáll Churchill magánrepülőgépébe, s elindul Afrikába. Másnap Gibraltárba érkezik, ahol a kormányzó fogadást ad a tiszteletére, s bemutatják olyan spanyol vendégeknek is, akik közismerten német ügynökök. Montgomery-Clifton ünnepélyes külsőségek között búcsúzik, majd megérkezik Észak-Afrikába, ahol hamarosan olyan hírek terjednek el, hogy inváziós csapatokat állít össze egy dél-franciaországi partraszálláshoz....\"
Top Gun magazin, 1992/6 szám