Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 19:19 #42524

Tudom nem is elírás volt.
Na de hagyuk a frappáns beszólásokat mert látom van pár. Te hány könyvet is olvastál? ( ez lehet hogy gúnyosan hangzik pedig csak egy kérdés)
És netán szerintem a példám ( már ha az , szerintem nem mert mindenki aki akar valamit tudni az olvass vagy less a szemén) követendő nem kigúnyolandó. Ja remélem meg érteted a másik üzenetem. Mert neked adtam igazat.
Bocs az írás jelért.

Keres után van pár jókép róla.
És nem vagyok enyire süsü hogy a Mauserrel keverjem, tudom miaz. amúgy az is jó járgány.
és attól még hogy te nem szereted a német gépeket szerintem más szeretheti?( vagy tévedek( ez is gúnyosnak hangozhat pedig nem az) mert ha igen javíts).

Mindenkinek jócak mentem.

LRDG
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 19:33 #42525

• Gipszj
HunBütyök írta:
Én a HMS Erebus és Terror és a Southamptonon kívül nem ismerek más hajót.

Dehogynem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 19:35 #42526

• Gipszj
LRDG írta:
Tudom nem is elírás volt.
Na de hagyuk a frappáns beszólásokat mert látom van pár. Te hány könyvet is olvastál? ( ez lehet hogy gúnyosan hangzik pedig csak egy kérdés)
És netán szerintem a példám ( már ha az , szerintem nem mert mindenki aki akar valamit tudni az olvass vagy less a szemén) követendő nem kigúnyolandó. Ja remélem meg érteted a másik üzenetem. Mert neked adtam igazat.
Bocs az írás jelért.

Keres után van pár jókép róla.
És nem vagyok enyire süsü hogy a Mauserrel keverjem, tudom miaz. amúgy az is jó járgány.
és attól még hogy te nem szereted a német gépeket szerintem más szeretheti?( vagy tévedek( ez is gúnyosnak hangozhat pedig nem az) mert ha igen javíts).

Mindenkinek jócak mentem.
LRDG

A stílusod nem fiatalkorúra vall.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-09-15 21:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 20:00 #42527

• HunBütyök
Hát, talán 70-et, 80-at. Mondjuk 1996 óta. Legtöbbször ami érdekel, azt keresem mg egy-egy szakkönyvből. Abból van raktáron nálam 400 darab kb és javarészt háború eleji dolgok mivel azok érdekelnek. Aztán ha valamire szükség van előkeresem a kis minikönyvtáramból és mondom a tutit.
Hog yőszinte legyek csak azt szretem olvasni ami érdekel. Ha nem csak a világháborús könyveket nézem akkor talán 100 könyvet olvastam el életemben. Ebből kötelező olvasmány 5 darab volt (Kincskereső kisködmön, Egri Csillagok, Kőszívű ember fiai, candide, Pál utcai fiúk), a többi kötelezőt rövidítve sikerült.

A többi könyv az regény vagy valami második világháborút érintő dolog volt. Na jó van egy gombaismerttő könyvem és pár állatos könyvem is.

Ja, de mondjuk azt hogy életemben max 100 könyvvel volt dolgom, amit elejétől a végéig elolvastam.

A tankönyveket nem számolom!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 20:02 #42528

• HunBütyök
Mauzerről van kép? Én nem találok. LRDG, szerintem inkább aktív olvasóként ténykedj a fórumon, ne magyarázz be olyan dolgokat ami nem igaz és téves információn alapul.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 15 20:04 #42529

• HunBütyök
Te figyu:

\&quot;És nem vagyok enyire süsü hogy a Mauserrel keverjem, tudom miaz. amúgy az is jó járgány.
és attól még hogy te nem szereted a német gépeket szerintem más szeretheti?( vagy tévedek( ez is gúnyosnak hangozhat pedig nem az) mert ha igen javíts).\&quot;

A Mauser egy kézifegyver márkanév volt, nem teherkocsi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 03:50 #42534

Jó van.Hagylak téged mert men birod ( nem akarod )felfogni.És csak egy megjedzés ne töröljétekki mert csak statisztika: magyarországon az emberek 79% 131 könyvnél többet olvasott ( tehát te lefele huzod a statisztikát).
Térjünk vissza a képhez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 04:31 #42535

• HunBütyök
Hihi, a tankönyvekkel együtt megvan a 150 is.

De látod, nem a mennyiség hanem a minőség a fontos. És ennyi kevéske könyvből (na jó az a 400 szakkönyv amit lehetetlen elolvasni de itt van a kis könyvtáramban az sokat segít) sem írok butaságokat, amiken az egész fórum nevet. Opel Mauzer.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 05:02 #42541

• koszta
LRDG írta:
Jó van.Hagylak téged mert men birod ( nem akarod )felfogni.És csak egy megjedzés ne töröljétekki mert csak statisztika: magyarországon az emberek 79% 131 könyvnél többet olvasott ( tehát te lefele huzod a statisztikát).
Térjünk vissza a képhez.

Ne egymás kritizálása menjen már. Miért nem lehet értelmesen megbeszélni a dolgokat emberek? Csak nyugalom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 10:22 #42545

LRDG írta:
Térjünk vissza a képhez.

Na kérlek kisöreg, ha már ilyen lendületesen osztod meg velünk a statisztikai ismereteidet, akkor felhívnám szíves figyelmedet arra, és nem először, hogy ha adatokkal szolgálsz, akkor - egyrészt - hivatkozz a forrásra, másrészt pontosan használd azt.

Az első feltétel ebben az esetben kevésbé fontos, mert a KSH-nál hozzá lehet jutni, a második azonban már sokkal lényegesebb.
A felnőtt magyar lakosság olvasási szokásainak vizsgálata azt mutatja, hogy a felnőtt magyar lakosság úgy két harmada, vagy annál több is, EGÉSZ ÉLETÉBEN nem olvas el 120-130-nál több könyvet, és ebbe bele kell érteni a tankönyveket és a mesekönyveket, valamint a kötelező olvasmányokat is.
Következésképpen, ha valaki úgy 75 évet él, akkor a teljes élete folyamán, évi 1.6, 1.7 db. könyvet lapoz végig (és ez még mindig nem jelenti azt, hogy ki is olvassa, na pláne nem, hogy meg is érti, mert a szövegértéssel - enyhén szólva - bajok vannak).
Ráadásul ez egy statisztikai átlag.

Az emberek többsége élete nyolc évében, 6 éves kortól, 14 éves koráig találkozik könyvekkel, mert ekkor ezt nem kerülheti ki. Ekkor, ezalatt a nyolc év alatt, - jól átlagolva - évi 10 könyv kerül az orra elé, és ezek tartalmával valamelyest megismerkedik. Azaz élete egészét tekintve, ekkor akkumulálja azt a legfeljebb 80 (!) könyvet, ami a látómezejébe kerül.
A statisztikai különbözetet - a lakosság egésze tekintetében - a fennmaradó kb. 20% fogyasztja el, minél magasabb az iskolázottsága, annál nagyobb mennyiségben.

Következésképpen a felsőfokú végzettséggel rendelkező Bütyit megvádolni azzal, hogy lerontaná a statisztikai átlagot, túlmenően azon, hogy durva személyeskedés, ráadásul igaztalan is, mivel ahhoz, hogy diplomát szerezzen, amit meg is tett, garantáltan rákényszerült, hogy a statisztikai átlagot meghaladó mennyiségű könyvet olvasson el, és ezt - ráadásul - oly módon abszolválja, hogy annak eredményeként egy diplomát nyomjanak a kezébe.
Innentől megint a deduktív logika szabályai szerint, az is megállapítható, hogy egyéb könyvek beltartalmát is a magáévá tette, mivel olyan ismeretekre támaszkodva kommunikál, amelyek nem a tanintézetek azon ismeretanyagához tartoznak, amelyek elvégzésével megszerezte a felsőfokú végzettségét.
Mindebből arra az eredményre juthatunk, hogy Bütyi jelentősen javítja a statisztikai átlagot (még akkor is, ha kakaóbiztos, óvodásoknak való, számítógépbillentyűzetet kellene a keze alá tenni, mert a bumszli ujjaival olyan melléütéseket produkál, hogy néha sikongatni támadna kedvem a trehány írásmódjától).

Az esetedben azonban - éppen a helyesírási és fogalmazásbeli hibáid következtében - könnyűszerrel megállapítható, ismét csak a kettős bizonyítás elve alapján, hogy életed elmúlt nyolc évében, igencsak ambivalens viszonyt alakítottál ki a magyar közoktatás által biztosított nyelvtankönyvekkel, és azokat - legfeljebb - a bicegő asztalláb kitámasztására, és nem ismeretszerzésre használod.

Minderre, és szociális beágyazottságod kezdetleges - ámbár életkorodnak megfelelő - voltára figyelemmel, azt ajánlom, hogy a jövőben ismereteid bővítésére, és szocializációd finomítására fordíts több időt, szemben azzal, hogy megalapozatlanul érvelj, és gyermeteg módon, mások - kifogásolható modorú és igaztalan tartalmú - kritikájával próbálj teret nyerni.

Remélem, hogy az itt általam írtakat megérted. Ha nem, akkor erőteljesen feküdj rá a szövegértés tudományának elsajátítására is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 13:26 #42550

• David9999999
Akkor kérném az utolsó megfejtőt hogy tegyen fel egy képet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 16:17 #42563

LRDG írta:
Térjünk vissza a képhez.

Tudod van akinek elég 30 könyvet elolvasnia és van a akinek 1000 kell hozzá hogy ugyan azon a szinten legyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 16:24 #42564

• Bazooka Joe
Gipszj írta:
Itt a következő kérdés: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Még mindig ez az.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 16:47 #42569

• HunBütyök
Szerintem ez a Schanzlhorst hadihajó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 szep. 16 18:22 #42577

• Gipszj
A Scharnhorst-nak 3 lövegtornya volt, egyébként az ország az helyes
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla