Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 13:01 #46687

Salamon írta:
Oké...
Ja ez csak egy javaslat de mi lenne ha ebben a hónapban csak repülővel játszanánk és olyan emberekkel akiknek közük van a repülőkhöz (pl:pilóta,tervező) következőben meg mondjuk csak tankokkal...

Ez nem helyes kifejezés hogy tank, a helyes kifejezés harckocsi ezt jobb ha tudod!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 14:18 #46703

• Salamon
Ha jól tudom valahogy úgy van hogy a tanknak nem mozgatható körbe a lövegtornya mert az alvázhoz van rögzítve a löveg és csak korlátozottan tud mozogni de a harckocsinak meg 360 fokban körbemozoghat a lövegtornya vagy valami ilyesmi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 15:24 #46709

• HunBütyök
Salamon írta:

\"Ja ez csak egy javaslat de mi lenne ha ebben a hónapban csak repülővel játszanánk és olyan emberekkel akiknek közük van a repülőkhöz (plilóta,tervező) következőben meg mondjuk csak tankokkal...\"

Na persze, a matekházidat meg írja meg matematikus mi?

Salamon írta:

\"Ha jól tudom valahogy úgy van hogy a tanknak nem mozgatható körbe a lövegtornya mert az alvázhoz van rögzítve a löveg és csak korlátozottan tud mozogni de a harckocsinak meg 360 fokban körbemozoghat a lövegtornya vagy valami ilyesmi... \"

Nem jól tudod! De eme beírásoddal Te is megérdemelted, hogy ezt az oldalt linkeljem neked:

www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/makes/

Jó szórakozást...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 15:37 #46711

Salamon írta:
Oké...
Ja ez csak egy javaslat de mi lenne ha ebben a hónapban csak repülővel játszanánk és olyan emberekkel akiknek közük van a repülőkhöz (pl:pilóta,tervező) következőben meg mondjuk csak tankokkal...

Csak a pontosság kedvéért:

repülő az, aki repül, tehát a pilóta (repülőgép személyzet, vagy hajózók stb.)
repülőgép az, amivel repülnek!
A kettő nem ugyanz, mégis sokan összekeverik! Lásd: napjaink médiái!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 16:03 #46716

• Salamon
Én úgy érettem a repülőt mint repülő gépet érted?

Bütyök ha ennyire ilyen kedved van akkor kérlek magyarázd el nekem mi a különbség ha te annyira jól tudod akkor rajta mond meg hogy jól tudjam mi is a különbség és mikor használatos a tank és a harckocsi kifejezés...

Ja és abból mi nem világos hogy ez csak javaslat volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:07 #46727

• koi
Ha nagy a baj,azt kiabálják,hogy:tank!,mert nincs idejük kimondani a harckocsit.A harckocsi szót akkor mondják,ha nyugi van.A tank szó egyébbként is az 1910-es évekből származik,ugyanis az Mk. IV. alakjából(rombusz) ered,és ez a forma nagyon hasonlít a víztartályok alakjára(másik nevén:tank).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:17 #46732

• Salamon
Igen azt tudom hogy a tank azért tank mert a fedőnév az víztartály volt mivel németeknél így volt titkosítva ezt tudtam csak a különbséget nem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:18 #46733

• Salamon
Mi van amúgy a játékkal helyes van megfejtés?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:27 #46738

Salamon írta:
Igen azt tudom hogy a tank azért tank mert a fedőnév az víztartály volt mivel németeknél így volt titkosítva ezt tudtam csak a különbséget nem...

Azok az angolok voltak, de mindegy. Ajánlom figyelmedbe amit a Tankok/Harckocsik topicba írtam, jó kis olvasmány;)

Amúgy még nincsen helyes megfejtésünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:29 #46739

• Salamon
Köszönöm legalább ti segítetek okulni nem teletabikat rakosgattok be.
Nem vagyok benne biztos de mintha savoia-marchetti 73 lenne talán az...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 17:36 #46740

• Salamon
Vagy talán savoia-marchetti SM 79?<br><br>Szerkesztette: Salamon, Időpont: 2010-11-10 18:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 18:00 #46749

• HunBütyök
Eg yés ugyanaz a két fogalom. Az angolszász és a szovjet terminológia széámára TANK a neve. A szovjetk kaptak 1918-ban két-három darab Mark IV-es vagy V-ös rombuszharckocsit, azaz tankot, és azóta maradt a szovjet harckocsik neve ez.
Sok más nép nem vette át a tank szót, helyettük harckocsi kifejezést hazsnál. A tank csak szlenges fogalom, illetve jövevényfogalom lett.

Én nem szretem használni a tank szót, a harckocsi sokkal magyarosabb és ízesebb.
Magyarokon kívül a németek, finnek, lengyelek, franciák, olaszok, japánok, meg kismillió nép NEM hazsnálta a tank szót.

Tehát a tank és harckocsi ugyanaz, csak itt-ott nem használják egyiket vagy másikat mint katonai kifejezést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 18:19 #46760

Salamon írta:
Vagy talán savoia-marchetti SM 79?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Salamon, Időpont: 2010-11-10 18:37

Nem az.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 18:28 #46762

• Gipszj
Már korábban írtam SM-73, estleg SM-75. Bár szerintem a spanyoloknak csak SM-73-as volt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 nov. 10 18:43 #46767

• Salamon
Akkor nem tudom miért piszkálódott valaki az elején hogy a helyes kifejezés a harckocsi...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla