Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 06 18:46 #49890

• Salamon
Ha jól tudom van egy olyan jármű ami lánctalpas két személyes de ami furcsa benne hogy elöl motorkerékpár kormánnyal lehetett irányítani...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 05:08 #49927

• HunBütyök
Salamon írta:
Ha jól tudom van egy olyan jármű ami lánctalpas két személyes de ami furcsa benne hogy elöl motorkerékpár kormánnyal lehetett irányítani...

Ne fárasszon kopasz! nem hoztam magammal tábori ágyat!

Na fejtsétek már meg gyorsan domigeri megfejtését. Kb olyan híres prototípusról van szó mint a Maus vagy a Ratte...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 08:53 #49934

• Bazooka Joe
Salamon írta:

Én csak egyet ismerek.

Az Sd.Kfz. 2-t, a Kettenkrad-ot. Bár az 3 személyes.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 18:30 #49973

• koi
Én múltkor láttam egy olyan képet,hogy egy ilyen oldalkocsival,abban meg géppuska,csak azóta meg eltűnt,nem találom...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 19:04 #49976

• domigeri
koi írta:
Én múltkor láttam egy olyan képet,hogy egy ilyen oldalkocsival,abban meg géppuska,csak azóta meg eltűnt,nem találom...

Bocsi, de még mindig ez a feladvány (ne térjünk el tőle)...
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 19:16 #49978

domigeri írta:
A feladványom:

Osztrák ADMK. Két napja ezzel szívok:laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 19:18 #49979

• domigeri
Jagdpanther írta:
domigeri írta:
A feladványom:

Osztrák ADMK. Két napja ezzel szívok:laugh:

Ügyes!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 07 19:24 #49980

• Bazooka Joe
domigeri írta:
Bocsi, de még mindig ez a feladvány (ne térjünk el tőle)...

Senki nem tért el tőle...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 08:13 #49994

HunBütyök írta:
Nem nem, nem tákolt. Ezt pont így tervezték. Pár darab készült belőle 1935-ben.

Köszi az infót!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 08:16 #49995

HunBütyök írta:
Airborne Division írta:
ez valami nagyon furán összeeszkábált szerkezet mert lánctalpa meg sima kereke is van,szerintem ez különböző alkatrészekből van összerakva...

Elárulom drága Ejtőernyős óvodás gyurmaszakkör-t kedvelő barátom, hogy a 30-as évek elején, közepén a kerekes és egyszerre lánctalpas járművek széles palettája készült el különböző népek gyáraiban. A kerék lényege az volt, hogy nagyobb sebességre képes velük a jármű és a lánctalp kevélsé kopik.
Ilyen furcsa szerekezetek csak neked furcsák, aki a 101. óvodai gyurmaszakkör nevű repülőről pottyantott nyikhajokat kedveli, de nekem teljesen megszokott kísérleti járművek. Na jó voltak belőlük sorozatban gyártopttak is, sőt volt olyan gumikerekes-lánctalpas harcjármű is amiből lenyomtak többezret: BT sorozat.
A BT-2-től a BT-5uig mindkét harckocsi tudodd gumikeréken vágtázni 80-nal,. harcban viszont, vagy nehéz terepen ráhúzták a lánctalpat a kerekentyűkre és már csak 50-60-nal ment tovább.
A BT-7 már csak lánctalpas futúművel volt szerelve.

A lengyelek (tudod, ők is harcoltak a második világháborúban a 101-eseken kívül 1939 és 1945 között) például az Ursus tehergépkocsi alkatrészeit felhazsnálva a TK-3 kisharckocsi alá terveztek ilyen okosságot. A kis bogyótankra felszerelték ezt a speciálisalvázat és spurizott mint a nyúl. Kb 30 darab készült belőle.

Ezt most nekem szántad, vagy Airborne D-nek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 14:05 #49997

• Zeki
Ügyes!!! Jagi tudtam! Segítettem a tegnapival?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 15:24 #50003

• HunBütyök
Kamikaze írta:
Ezt most nekem szántad, vagy Airborne D-nek?

Dehogy Neked, hanem Airbourne Divisionnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 15:35 #50004

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Ilyen furcsa szerekezetek csak neked furcsák, aki a 101. óvodai gyurmaszakkör nevű repülőről pottyantott nyikhajokat kedveli, de nekem teljesen megszokott kísérleti járművek.

Azok a \"nyikhajok\" felállítottak egy világcsúcsot, azzal, hogy elmasíroztak Toccoa-ból Atlanta-ba 75 óra és 15 perc alatt. A táv olyan 190-200 km lehet.

Ez a teljesítmény még a Waffen-SS öregjeinek is a becsületére vált volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 15:48 #50006

• Bazooka Joe
Bocsánat...

1937-ben Felix Steiner irányítása alatt álló Deutschland SS-ezred, IV. zászlóalja még jobb eredményt ért el, mint az ejtőernyősök.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-08 16:51
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 15:55 #50007

• Zeki
A lengyel katonák meg ejtőernyőzés és nevetséges gyaloglás nélkül kellene hogy híresek legyenek... Ők is gyalogoltak volna, ha nem rohanják le őket... jobbak mint ezek az ugráló masírozók.

Vagy a csádi katonák, akik sajátos harcmodorral több ideig bírták étlen-szomjan, és szerintem ez is felér a gyaloglással.

Vagy a kedvenceim a finnek? Na ők azért jobbak, mint néhány gyalogló díszhuszár. Vagy a norvég hegyivadászok, a svájci alpesi védekező alakulatok, a francia ellenállók, a holland partizánok, a magyar lovasok, a japán bozót harcosok... ezek mind mind jobbak mint a gyalogló skatulyakatonák.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla