Húha, nagy a csata.
Legjobbak a mi katonáink voltak. Tén yés való.
Az amerikaiak kicsit túllihegett és propaganda szerű dolgokat harsognak a 101-eseikről.
Ezzel semmi baj nincsen. De mivel magyra vagyok, eszem ágába sem jutna akkori ellenségeinket magasztalni.
Akik elkerekeztek a Donig nekem azok a hősök. A 101-esek meg csak voltak.
Jó persze, ha semleges szemszögből nézzük, ők is kiváló katonák voltak, de semmivel sem jobbak más katonáknál.
Megnéztem volna a 101-es óvodai gyurmaszakkört mire képes a finn \"jaakari\"-k ellen. Vagy az amerikai lovasságot ami mondjuk még megvolt 1939-ben a lengyel huszárok ellen. Nem magyar huszárokat írtam mert azok ugye a legjobbak.
De ez úgy van különben, minél mélyebbre ásunk, annál érdekesebb dolgokat lelünk meg a történelemben. Emléxel a mesére a 300 szenegáliról franciaországban? A németek egyszeróűen nem bírtak velük. Lehetett ott a 190 magas árja szőke Hans, de ha ott volt vele szemben egy 210 cm-es vérszomjas Fekete Pákó aki mondjuk 15 éve rendet tartott fenn Szenegálban, akkor megállt Hans tudománya.
A németek érthető okokból kihagyták ezt az incidenst a jelentéseikből szerintem vagy ha benne is voltak egyszerűen elhallgatták, mert ugye ciki lett voln aleírni, hogy egy ezredünket 300 néger tartja fenn egy városkánál (aminek a neve nem jut eszembe ne haragudjatok). Mondjuk amikor az étlen szomjan kitartó szenegáliak trancsírozzák a kecskét a hadifogságban, azt már nyomták a német hiradókban, mint az \"állat-embereket\" akiket legyőztek. Mondjuk mindet azonnal ki is végezték a németek.
És sok sok dolog van még amikről nem tudunk. De éppígy sikeresen harcoltak norvégiában francia idegenlégiósok és norvég vadászok a németek ellen.
Csak ahogy mondani szoktam: a médiavájúban a táp ezt az összetevőt sosem tartalmazza.