Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:05 #50008

• Bazooka Joe
Igen, és mikre alapozod a kijelentéseidet Zeki?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:08 #50009

• Bazooka Joe
Biztos neked is vannak ilyen adataid mint nekem.

Ne keverjük a harci értéket ide...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:10 #50010

Zeki írta:
A lengyel katonák meg ejtőernyőzés és nevetséges gyaloglás nélkül kellene hogy híresek legyenek... Ők is gyalogoltak volna, ha nem rohanják le őket... jobbak mint ezek az ugráló masírozók.

Vagy a csádi katonák, akik sajátos harcmodorral több ideig bírták étlen-szomjan, és szerintem ez is felér a gyaloglással.

Vagy a kedvenceim a finnek? Na ők azért jobbak, mint néhány gyalogló díszhuszár. Vagy a norvég hegyivadászok, a svájci alpesi védekező alakulatok, a francia ellenállók, a holland partizánok, a magyar lovasok, a japán bozót harcosok... ezek mind mind jobbak mint a gyalogló skatulyakatonák.

Most az a hibájuk mert film készült róluk? Keresztre kell vetni mindenkit akiről film készül, vagy a híresebb harcjárműveket, stb... Nevetséges.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:19 #50012

• HunBütyök
Húha, nagy a csata.

Legjobbak a mi katonáink voltak. Tén yés való.

Az amerikaiak kicsit túllihegett és propaganda szerű dolgokat harsognak a 101-eseikről.

Ezzel semmi baj nincsen. De mivel magyra vagyok, eszem ágába sem jutna akkori ellenségeinket magasztalni.
Akik elkerekeztek a Donig nekem azok a hősök. A 101-esek meg csak voltak.

Jó persze, ha semleges szemszögből nézzük, ők is kiváló katonák voltak, de semmivel sem jobbak más katonáknál.

Megnéztem volna a 101-es óvodai gyurmaszakkört mire képes a finn \"jaakari\"-k ellen. Vagy az amerikai lovasságot ami mondjuk még megvolt 1939-ben a lengyel huszárok ellen. Nem magyar huszárokat írtam mert azok ugye a legjobbak.

De ez úgy van különben, minél mélyebbre ásunk, annál érdekesebb dolgokat lelünk meg a történelemben. Emléxel a mesére a 300 szenegáliról franciaországban? A németek egyszeróűen nem bírtak velük. Lehetett ott a 190 magas árja szőke Hans, de ha ott volt vele szemben egy 210 cm-es vérszomjas Fekete Pákó aki mondjuk 15 éve rendet tartott fenn Szenegálban, akkor megállt Hans tudománya.

A németek érthető okokból kihagyták ezt az incidenst a jelentéseikből szerintem vagy ha benne is voltak egyszerűen elhallgatták, mert ugye ciki lett voln aleírni, hogy egy ezredünket 300 néger tartja fenn egy városkánál (aminek a neve nem jut eszembe ne haragudjatok). Mondjuk amikor az étlen szomjan kitartó szenegáliak trancsírozzák a kecskét a hadifogságban, azt már nyomták a német hiradókban, mint az \"állat-embereket\" akiket legyőztek. Mondjuk mindet azonnal ki is végezték a németek.

És sok sok dolog van még amikről nem tudunk. De éppígy sikeresen harcoltak norvégiában francia idegenlégiósok és norvég vadászok a németek ellen.

Csak ahogy mondani szoktam: a médiavájúban a táp ezt az összetevőt sosem tartalmazza.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:20 #50013

• HunBütyök
ISBN számok megfelelnek adatbizonyításnak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:23 #50014

• HunBütyök
A lengyelekről meg lehetne mesélni nagyon sokat, róluk szerintem több minden maradt fenn mint a 101-es gyurmaszakkör tagjairól.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:24 #50015

• Bazooka Joe
Én pusztán tényekkel cáfoltam a te könnyelmű (újfent érzelmi alapokon nyugvó) kijelentésedet Bütyök.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-08 17:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:26 #50016

• HunBütyök
Jó én is tény példákat írtam. Most az hogy annyit gyalogoltak az egy dolog. Afrikában egy idegenlégiós is megcsinálta ugyanazt biztos vagyok benne. Sőt egy átlag bennszülött is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:27 #50017

HunBütyök írta:
Kamikaze írta:
Ezt most nekem szántad, vagy Airborne D-nek?

Dehogy Neked, hanem Airbourne Divisionnek.

Oké, köszi! Így gondoltam én is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:30 #50018

• Bazooka Joe
Valószínű.

Mindenesetre azt levonhatnád már végre tanulságként, hogy a gyurmaszakkörös és hasonló megjegyzésekkel olykor beleeshetsz a saját vermedbe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:30 #50019

• Zeki
Na tényleg elment harci állapotba... de Portillo, te mindig félreérted az embert zárójelben jegyzem meg... ajánlom a retorikát és a beszédhelyzetet a figyelmedbe. (A szöveg Pragmatikai színjét is).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:41 #50021

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Valószínű.

Mindenesetre azt levonhatnád már végre tanulságként, hogy a gyurmaszakkörös és hasonló megjegyzésekkel olykor beleeshetsz a saját vermedbe.

Ó, mindig van létra amivel kimászhatok a veremből.

Akkor is a magyar alakulatok számomra a legkedvesebbek is.
Érzelmi alapon? Hát aytáink zászlaja kötelez minket. És atyáink zászlaja nem a piros-fehér sávos, kék mezőn fehér csillagos zászló.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:50 #50022

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Ó, mindig van létra amivel kimászhatok a veremből.

Hát ez most épp nem sikerült. Majd talán legközelebb.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-08 17:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 08 16:57 #50023

Na akkor vissza a témához:

Mi ez?

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2010 dec. 09 04:30 #50032

Heinkel He 45 Esetleg?
Hasonlit a Gotha Go 145 re is<br><br>Szerkesztette: fell, Időpont: 2010-12-09 05:32
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla