Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 24 19:22 #54969

• Gipszj
Ez vasbeton csarnoknak néz ki. A vasbeton szerkezetet SOKKAL NEHEZEBB és LASSABB javítani mint az acélt. Ha egy gerenda megsérül akkor azt el KELL bontani, majd újrazsaluzni, betonozni, a beton kötését kivárni (minimum 21 nap gerendánál mire a zsalut el lehet távolítani). A sok kis ablakos rész az öltöző és iroda lehet, tele gyúlékony anyaggal. A csarnokban is lehetett olaj, meg hasonlók. A bombatölcsért azt el lehet tüntetni két nap alatt, az nem hiányzik igazán. De valamikor szeptember végén lett vége a lengyel háborúnak, 2 hónap az nagyon szűk ilyen munkákhoz. Ha oszlop is sérült, akkor méginkább.
Megnéztem nagyban a képet. A jobb alsó sarokban a fák lombjai jó egészségnek örvendenek decemberben.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-24 20:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 24 19:30 #54970

• Gipszj
Érdekes a bal fölső sarok is. Milyen gépnek volt abban az időben ilyen függesztménye?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 25 17:23 #54993

• KzL
Na igen. A fák zöldellenek, sehol egy bombatölcsér. Biztos hogy nyár körül készült a kép, mert az árnyékok is hosszúak. De mintha a pálya felőli oldalon égési nyomok lennének a tetőszerkezetben és egy két ablak körül. De azt se zárhatjuk ki hogy ez nem is a varsói, hanem a mieleci gyár lehet(?).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 25 20:57 #54999

• Gipszj
Az mindegy, hogy melyik gyár. Egyformán hatott a bomba mindenütt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 26 16:52 #55009

• Magyarharcos
Jobb középen azok nem azok lenének?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 26 19:35 #55013

• koi
Tesz fel valaki új képet?Ha nem,akkor itt van ez: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Na ez mi?Még én se tudom.<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-03-26 20:36
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 26 19:48 #55014

• domigeri
koi írta:
Tesz fel valaki új képet?Ha nem,akkor itt van ez: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Na ez mi?Még én se tudom.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-03-26 20:36

Ez már volt feladvány, nem is olyan régen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 26 21:25 #55015

• Magyarharcos
3 hónap az nem rég?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 09:31 #55017

• koi
domigeri írta:
koi írta:
Tesz fel valaki új képet?Ha nem,akkor itt van ez: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Na ez mi?Még én se tudom.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-03-26 20:36

Ez már volt feladvány, nem is olyan régen.
Jó,nem tudtam,de mi ez,mert nem tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 10:50 #55020

• Hayate
koi írta:

Ez egy BV-141-es. Vajon hogy jutottak a mérnökök erre a kialakításra!? Kíváncsi lennék rá!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 11:21 #55022

• koi
Biztos vékony a szárny,azt a törzsbe rakták az üzemanyagtartályt,de emiatt a személyzet nem fért el,azt a pilótafülkét a szárnyra rakták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 11:49 #55024

Szerintem egy mérnök összekeverte a tervrajzot a kisfia rajzával.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 14:19 #55026

• Gipszj
koi írta:
Biztos vékony a szárny,azt a törzsbe rakták az üzemanyagtartályt,de emiatt a személyzet nem fért el,azt a pilótafülkét a szárnyra rakták.

A következők lehettek(!) az okok:
Sokkal jobb a kilátás, ez egy felderítő gépnél nem hátrány.
A légcsavar forgásirányától függően repülés közben az egyenes vonalú repüléshez be kell lépni valamelyik irányba az oldalkormányt. Ennél a belépett oldalkormány helyett a törzs adja az egyenesben tartó nyomatékot, ha minden rendben úgy gondolom kisebb a légellenállás.(talán)
Probléma, hogy a személyzet nem a gép hossztengelyében ül, így nehezebben vezethető.
Probléma, hogy leszállásnál vissza kell venni az oldalkormányból minden légcsavaros gépnél. Ennél is. Mivel azonban nagyjából középről vesszük vissza, ezért be kell lépni a pilótafülkével ellentétes irányba. Na most, ha még valamiért ebbe az irányba tovább kell korrigálni például oldalszél miatt, akkor előfordulhat, hogy előbb kiakad az oldalkormány mint ameddig ki kéne téríteni.
Ezek a nem középről vezetett gépek nem véletlenül nem terjedtek el. (Pl. Twin Mustang, a két összeépített He 111 is csak szükségmegoldás volt.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-27 16:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 27 18:36 #55043

• Magyarharcos
Hayate írta:
koi írta:

Ez egy BV-141-es. Vajon hogy jutottak a mérnökök erre a kialakításra!? Kíváncsi lennék rá!

Biztos a Müncheni sörfesztiválról tartottak haza felé, mindegyikben 1-1 hordó sör, az egyik munkamániás meg nekiállt rajzolni. Ő lehet normálisan látta akkor, de másnap?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 már. 28 10:13 #55063

• Hayate
Hajó ugyan, de nem nehéz.
Főleg annak aki játszott az egyik legjobb szimulátor játékkal, a Silent Hunter III-mal.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Kérném a hajó és a kapitány nevét, hogy a képen éppen hova tart és mit szállít. Továbbá azt is, hogy milyen típusú repcsiről fotózták le.
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla