Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 08 22:56 #55514

• KzL
Gipszj írta:
KzL írta:
Ez egy bombacélzó készülék. De hogy honnan? Biztos valami szovjet gyártmányból.<br><br>Szerkesztette: KzL, Időpont: 2011-04-08 10:45

Csak kíváncsiság, miből gondoltad, hogy szovjet?
Amúgy a II. világháborús német Lotfe 7 célzókészüléket erről koppintották több-kevesebb sikerrel.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-04-08 17:12

Mert pont nem rég láttam egy képsorozatot a Szolnokon kiállított Il 28-asról és a benne lévő célzókészülék hasonlított erre. Gondoltam az ennek a továbbfejlesztése. De lehet hogy elnéztem. Ha így van akkor bocs.<br><br>Szerkesztette: KzL, Időpont: 2011-04-09 00:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 13:32 #55534

• Hayate
Azzal a képpel már én is találkoztam. Külsőre egy az egyben a Norden.
Simán lemásolták a szovjetek, ha előbb nem akkor amikor a B-29-est.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 15:07 #55539

• Gipszj
Hayate írta:
Azzal a képpel már én is találkoztam. Külsőre egy az egyben a Norden.
Simán lemásolták a szovjetek, ha előbb nem akkor amikor a B-29-est.

Néhány tévhit
A Norden célzóberendezést először a NÉMETEK próbálták lemásolni több-kevesebb sikerrel. A B-29-t a SZU NEM lemásolta, hanem a B-29 alapján tervezett egy arra kívülről nagyon-nagyon hasonlító repülőgépet. Ami nem látszik: az összes anyagminőség, szabvány, anyagméret teljesen MÁS mint az USA-ban. Az tény, hogy megspórolták az aerodinamikai kísérletezést, de onnantól kezdve nekik mindent újra kellett tervezni, mert egy ország teljes iparát NEM LEHET átállítani angolszász mértékegységekre (csavarok, lemezek, csövek elektromos kábelek stb.). Nekik úgy kellett megépíteni a Tu-4-t, hogy más anyagokból, más anyagminőségekből kellett ugyanazt kihozni. Én már csináltam ilyet, amikor egy külföldi tervet honosítani kellett (teljesen legális), állítom, hogy minimum olyan nehéz volt mintha nem is lett volna külföldi terv. A legnagyobb elismeréssel kell adózni a szovjet mérnököknek, hogy néhány sérült repülőgépből ki tudták hozni a Tu-4-t olyan kevés eltéréssel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 15:34 #55541

• Hayate
Kvázi lemásolták, de értelek. Más ötvözetek, technológia stb. állt a szovjetek rendelkezésére, így nem volt könnyű dolguk hiába jutott a kezükre tervrajz (Concord), vagy akár szinte sértetlen technika. Sokszor nem is sikerült tökéletesre (Sparrow-K25) A brit hajtőművekkel is meggyűlt a bajuk. Az elktronika terén is volt mit behozniuk.
De a kínai mérnököket is megizzasztotta a szovjet haditechnika \&quot;másolása\&quot;. Nem is egyszerű dolog ez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 18:53 #55566

• TKAROLY
Találtam egy érdekes járművet.
Mi van a képen?<br><br>Szerkesztette: TKAROLY, Időpont: 2011-04-09 20:55
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 19:00 #55567

• TKAROLY
Különleges jármű. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 09 19:04 #55569

• Magyarharcos
Túl könnyű!
Krupp művek szuper nehéz akna mentesítője.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 07:34 #55587

• Priger
Ez lehet hogy könnyű A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 07:43 #55588

• HunBütyök
Priger írta:
Ez lehet hogy könnyű A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

valami bolsi*?

Amúg nem te jössz kiscsillag, majd ha te fejted meg az előzőt. De az előzőt magyarharcos fejtette meg. Úghog ő tesz fel képet. Ha megfejted magarharcos képét, akkor kirakhatod ezt a bolsit*...

* Múlt-kor nyomán
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 07:45 #55589

• Priger
bocsi! amúgy igazad van 1 bolsi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 08:14 #55590

• Magyarharcos
Bocs, de amit Luger tett fel, arra vagyok kíváncsi, mert nem válaszolt még vissza hogy az-e.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 10:44 #55599

Bocsánat hogy eltűntem a válasz helyes .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 12:14 #55610

• Bazooka Joe
Látom egyes renitens egyének miatt újra kavarodás van itt.

Nos, hogy tiszta legyen a kép: Magyarharcos, te következel!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 13:40 #55618

• Magyarharcos
Magyarharcos írta:
Bocs, de amit Luger tett fel, arra vagyok kíváncsi, mert nem válaszolt még vissza hogy az-e.

Itt is van: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-04-10 15:41
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Ki vagy mi van a képen? 2011 ápr. 10 13:55 #55619

• Priger
Szerintem 1 német HE 178 as
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla