Jagdpanther írta:
Igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy ritka sz*rul néz ki, \'45-ben jött le, én bele nem ültem volna akkor. Az angolok nem nagyon tudtak tankot gyártani. Bár az angolok amúgy sem normálisak, jobb oldalon közlekednek, más mértékegységeket használnak, stb.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2009-11-12 18:00
Mikor jött le 45-ben és honnan? Max a trélerről jött le amikor szállíttták. De hogy nem 1945-ös az biztos. Olvass még utána picit.

Már kézsen volt1944 nyarán is, de Normandiában nem vetették be, mert elégnek találták a Sherman VC Fireflyokat. 1944 augusztusában viszont már használták elvétve, szeptemberben meg még többet. Összesen 200 darab épült belől eés a Cromwellek támogatására hazsnálták azon páncélosezredekben ahol Cromwellek harcltak. Az angol Shermaneket Firefly-k támogatták, a Cromwelleket pedig a challengerek. A kezelők szerint a Challenger sokkal jobb volt mint a Firefly. Mozgéknyabb (a világháború legjobb menettulajdonságokkal rendelkező harckocsija volt a Cromwell sorozat) volt a Shermaneknél jóval. Maximum sebességét például sosem határoztak meg a cromwellnek, mert a kezelők tűrőképessége szabott neki határt.

A Challenger a 17 Fontos lövegével komoly páncélosnak minősült, azonban kevés volt belőle, és gyártását a 200 legyártott darab után az A34 Comet javára abbahagyták, hogy 1944 karácsnyán már az anglok is egy igazi Main Battle Tankkal lépjenek akcióba és füstöljék ki a Tigriseket. A kicsiot felfúrt 17 Fontos már mobndhtani hogy a 88-assal vetekedett tűzerőben és mouzgékonyságában a Comet messze felülmúlta német társait. És nagy szmban 1945 januárjában a Comet bukkant fel. Szerintem összekeverted a Challengerrel a Comet-et.
Kedvenc páncélosom az A30 Challenger!