Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 14 21:20 #21270

• HunBütyök
Jagdpanther írta:
Igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy ritka sz*rul néz ki, \'45-ben jött le, én bele nem ültem volna akkor. Az angolok nem nagyon tudtak tankot gyártani. Bár az angolok amúgy sem normálisak, jobb oldalon közlekednek, más mértékegységeket használnak, stb.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2009-11-12 18:00

Mikor jött le 45-ben és honnan? Max a trélerről jött le amikor szállíttták. De hogy nem 1945-ös az biztos. Olvass még utána picit. Már kézsen volt1944 nyarán is, de Normandiában nem vetették be, mert elégnek találták a Sherman VC Fireflyokat. 1944 augusztusában viszont már használták elvétve, szeptemberben meg még többet. Összesen 200 darab épült belől eés a Cromwellek támogatására hazsnálták azon páncélosezredekben ahol Cromwellek harcltak. Az angol Shermaneket Firefly-k támogatták, a Cromwelleket pedig a challengerek. A kezelők szerint a Challenger sokkal jobb volt mint a Firefly. Mozgéknyabb (a világháború legjobb menettulajdonságokkal rendelkező harckocsija volt a Cromwell sorozat) volt a Shermaneknél jóval. Maximum sebességét például sosem határoztak meg a cromwellnek, mert a kezelők tűrőképessége szabott neki határt. A Challenger a 17 Fontos lövegével komoly páncélosnak minősült, azonban kevés volt belőle, és gyártását a 200 legyártott darab után az A34 Comet javára abbahagyták, hogy 1944 karácsnyán már az anglok is egy igazi Main Battle Tankkal lépjenek akcióba és füstöljék ki a Tigriseket. A kicsiot felfúrt 17 Fontos már mobndhtani hogy a 88-assal vetekedett tűzerőben és mouzgékonyságában a Comet messze felülmúlta német társait. És nagy szmban 1945 januárjában a Comet bukkant fel. Szerintem összekeverted a Challengerrel a Comet-et.
Kedvenc páncélosom az A30 Challenger!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 15 09:22 #21279

• Oberstgruppenführer
Sem a Challenger, sem a Comet nem vett részt nagy számban a világháborúban és egyikük sem lőtt ki Német páncélost tudtommal.
Ezek megkésett modellek voltak akár csak az M26 Pershing.
És gondoljuk csak meg milyen járművekkel kellett volna szembenézniük 45 elején (Tiger B,Jagdtiger,Jagdpanther,Panther G,) Ezek közül egyedül a Panther G-vel lettek volna egyenlő ellenfelek.
A Tiger B-t és Jagdtigert ki sem tudták volna lőni szemből.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-11-15 10:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 15 10:12 #21282

Igen, a Comettel kevertem, az tény, hogy jó volt a 17pdr, de 44 végén már nem igazán volt használható a német közepes és nehézharckocsik ellen. A fireflynél már jónak számított, ha mozgásképtelenné tett egy késői panthert.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 15 10:39 #21285

• HunBütyök
Igen, az a 200 darab challenger nem nyomott sokat a latban, az tuti. De jó cucc volt! Szeretem nagyon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 21 19:48 #21708

• Bazooka Joe
Ki ő? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 21 20:16 #21715

Bazooka Joe írta:
Ki ő? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

SS-Untersturmführer d. R. Adolf Peichl
Kitüntették:
Lovagkereszttel
Vaskereszt első és másodosztállyal
Közelharcpánt arany fokozattal (66 hitelesített közelharc)
Német kereszt arany változatával
Általános rohamjelvénnyel
Keleti front medállal
Sebesülési jelvény arany fokozattal
11 tank destruction felvarróval!

Erre szokták azt mondani, hogy jól dekorált katona volt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 21 20:52 #21717

• Bazooka Joe
Inkább a II. világháború legjobban kidekorált altisztje!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 22 18:44 #21768

A segítségeteket szeretném kérni:

Találtam a neten néhány képet, amelyen olyan, fehérkeresztes járművek szerepelnek, amik tudtommal nem voltak a magyar honvédség kötelékében:

Puma pcgpk, furcsa keretantennával, a gyárcsarnok tipikus közép-kelet-eu
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 22 18:45 #21769

Sd. Kfz. 232 6 kerekű pcgpk: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2009-11-22 19:45
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 22 18:47 #21770

8 kerekű pcgpk Puma alvázon wh(!) rendszámmal, fehér kereszttel: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2009-11-22 19:48
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 22 18:55 #21771

• Bazooka Joe
Mert a fehér keresztet a német hadsereg (is) használta, csak éppenséggel a háború elején. Ám mivel kitűnő céltáblát nyújtott az ellenségnek, ezt a németek szépen lassan nem alkalmazták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 22 19:53 #21784

Köszi Joe, ezt nem is tudtam...

Minden nap tanul valamit az ember...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 nov. 23 07:05 #21807

• Zeki
Tényleg kidekorált egy fickó
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 05 20:03 #22169

Na ki találja ki, hogy melyik hadsereghez tartozik ez a hadoszlop? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 05 20:08 #22170

Szerintem amerikai de nem biztos
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla