Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Ki vagy mi van a képen?
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Ki vagy mi van a képen?

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 08:35 #22188

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Nem, ezek a Szabad Francia Hadsereg katonái lesznek!

DE mivel Párduca volt a szvjeteklnek elég sk és M3-as és M2-es félhernyóüjuk is volt, lehetnek azok is, de írtátk hogy Normandia, akkor csakis Leclerc és barátai lehetnek.

Amúgy a Szövik kezére jutott elég sk Párduc, a románk is úgy kaptak, hogy a szovjetek ajándékba adtak nekik pár zsákmányolt darabt. A szovjeteknek meg volt önálló Párduc alakulata is.

Nem az volt a bevett szokás a németeknél, hogy az ellenség kezére nem kerülhetnek a harckocsik? Emiatt kellett őket felrobbantani nem? Akkor mégis, hogy tehettek szert ennyi harckocsira a szövetségesek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 11:00 #22196

• HunBütyök
Az hogy mi vlt a parancs az nem lényeges. Sokszor nem vlt idejük felrobbantani, vagy harcmezőn maradt a cucc, és a kezelők elhagyták stb...
A német propaganda az csak propaganda. A románok is hátrahagytt német harckocsikkal növelték járműveik számát, állítóklag volt olyan magyar párduc is amit a románk utána használtak.
Érdekesség, hogy tudtommal volt szovjet Toldi is a T-70-esek mellé beosztva.

Amúgy tudni kell valamit, amit csak suddenben lehet tudni szerintem, más játékokból nem tudhatjátok, hgy attól ha kilőttök egy harckocsit az nem biztos hogy azt jelenti hogy megsemmisül, amit mondtam már: sokszor csak a kezelők haltak meg egy-egy járműben, a lyukat befoltzva meg simán hazsnálható volt az adott harckocsi. Bár volt olyan hogy lyuknak sem kellett keletkezni ahhoz hogy meghaljn a kezelőszemélyzet, elég egy robbanástól belülről leszakadó páncéldarabka. Sok harcmezőn maradt páncélost egyszerűen a csata után elvontattak az új gazdáik és megszerelték őket.
A veszteséglisták éppen ezért csalókák, mert attól hogy x párduc vagy panzer I veszteséglistára került attól a szovjetek zsákmánylistáján simán lehetett és állományba vehették. De minden járművel így volt: a veszteséglista az koránt sem biztos hogy veszteség.
Pl. a mittudoménmelyik SS hadosztály X harckocsit vesztekk Falaisenál, az azt jelenti, hogy valamennyit elvesztettek az összesből, de nincsen kizárva hogy egy amerikai vagy francia szerelőműhelyben új életre élt ezekből valamennyi. De az is lehet hogy változatlanul használatba vették, csak a náci hullákat dobálták ki belőle.

Amúg ymidnen járművet fel kellett robbantani. Mégis mivel? A gránátokat belülre rakták? Én mondjuk ha egy kifogyott benzinű Tigrisben üldögéltem volna és jön felém 50 T-34-es én inkább futottam volna, mintsem robbanószert hajkurásszak, hogy márpedig én felrobbantsam a Tigrisemet. Hagytam volna ott had egye a dudva ott ahol van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 11:05 #22198

Nem, ezek a Szabad Francia Hadsereg katonái lesznek!

Ott a pont, Bütyi!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 11:10 #22199

• HunBütyök
Amúgy nem tudom miér tkell csdálkzni azon hogy a szövetségesek sokat zsákmányltak, amikor a németek ugyanennyit.
Már mondtam nektek, hogy észak afrikában amikor azt halljátok, hogy rommel vezetése alatt álló német és olasz páncélosok, akkor mindenki Panzer III-asokra gondol meg olasz M13/40 harckocsikra. pedig a valóság az hogy az említet harckocsik mellett tt dübörögtek a náci Matildák, Crusaderek, Valentine-ok, Vicker MK. VI B-k.
Az angolok oldalán meg lasz AB-41 páncélautók lengyel felségjelzéssel, Panzer IV-esek angol kezelőkkel, ausztrál Panzer II-esek, stb stb...

Amúgy tudjátok mit? Na ezt kapjátok ki: Ki hallott a Su-76i nevű cuccról?
Kurszk után a szovjetek annyi Panzer III-ast szedtek össze hogy egy egész gyártószéria Su-76i-t csináltak belőle. kb 300 db-ot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 11:14 #22202

Én hallottam. Sőt némelyikben Stug löveg volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 12:32 #22207

• Zeki
Ezt nem tudtam, és hol használták őket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 15:53 #22219

• HunBütyök
Miket? a Su-76i-ket? Mindenhol ahol csak tudták! Azon belül szárazföldön.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 06 16:32 #22221

Ez tök jó ezt nem is tudtam:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 15:52 #22494

amerikaiak!!!!!!!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 15:53 #22495

most én is feltehetek egy képet???????
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 17:10 #22516

• Zeki
Nincs semmi akadálya
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 17:14 #22517

na találtam egyet találjátok ki nem nehéz!!:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 17:20 #22519

M7 Priest, a \"lelkész\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 17:32 #22523

igen helyes megoldás!!

na lássuk te milyen képet teszel fel!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi van a képen? 2009 dec. 14 17:38 #22525

Ez a lelkész társa:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla